![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Czymiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm,
Mam takie pytanko apropos tego jak napisac taki skrypt jaki jest na stronie tej --->http://www.giganet.one.pl/druczek.php jest to zwykly formularz lecz jego funkcja jest calkiem fajna przygotowyje on druczek do zaplaty na poczcie za internet widze ze ten szblon druczka jest tlem w tabeli a dane sa pobierane z formularza jednym słowem mówiąc chciałbym się dowiedzieć jak to zrobić i jakich funkcji do tego bede potrzebowal. Pozdrawiam Karolski P.S. troche namieszałem w tym co chce ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przechwytujesz dane z tablicy $_POST. POzneij wstawiasz obrazek
i w nim tabelke o odpowiednich rozmiarach. Jesli chdzoi o tworzenie to prosto ale jesli dane maja byc w jakis sposob przetwarzane to wsztysko zalezy od sytuacji. Ogolnie to chodzi o wstawienie tabelki z tlem przedstwiajacym fakturke i pozniej za pomoaca stylow wszytsko ustawic... -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jednakowoż zrobiłbym to za pomocą gd lub fpdf. Zwłaszcza przy tym ostatnim nigdy nie będzie niespodzianek przy drukowaniu.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ale podalem najprostsze rozwiazanie...
-------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Czymiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli.................... napisałem już formularz i w tym momecie mam stworzyc skrypt w ktorym ma byc ta tabelka z tlem tego papierku i te komorki gdzie maja byc wyswietlane dane uzyc tam funkcji $_POST ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wystarczy:
1. Prawy przycisk myszy. 2. Pokaż źródło. I mamy całą tabelę - wiemy co, jak na siebie nałożyć. Tam gdzie chcesz wstawić zmienną usuń tekst i wstaw: [php:1:0895bdb5dc]<?php echo $_POST['zmienna']; ?>[/php:1:0895bdb5dc] PS. Jest to dość niekulturalne, bo to wkońcu czyjś kod. :wink: -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2002 Skąd: Iłowo-Osada Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz, gdzieś już widziałem taki skrypt na necie w php, żeby wypełniać druki przelewów - musisz poszukać, chyba, że wolisz sam się pomęczyć
chutch, pozdro |
|
|
![]()
|
|
jasne ze chcialbym miec taki skrypt i pewnie bede go szukal aleprzez takie meczenie tez sie ucze wiec sa z tego pewne profity
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej napisz sam. Zdobędziesz niezbędne w programowaniu doświadczenie i jak będą jakieś błędy to chyba szybciej je naprawisz jak autorem jesteś ty niż byś go sobie od kogoś ściągną. A takii skrypt to chyba nie za dużo roboty
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2004 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jak z tym skryptem - znalazłes coś
![]() Nie wiem czy taki pojedynczy formularz wystarczy - wolałbym mieć taki na cztery prostokąciki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może przyda Ci się to co napisałem przed chwilką...
http://xg.ssi.org.pl/~crash/stuff/druk_php.zip -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2004 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przedałby się do tego jeszcze jakis interpreter kwoty, która podana jest cyframi i zamieniał na kwotę słownie
![]() W sumie chyba dość nie skomplikowane, ale może ktos już takiecoś ma ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno umiesiłem coś takiego :
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=27673 Z tego co się orientuję, było tez parę innych skryptów tego rodzaju na forum Wyszukiwarka to bardzo proste i skuteczne narzędzie ![]() Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za link
Wyszukiwarka niestety nie zawsze zwraca to co potrzebujemy w pod hasłem kwota słownie pokzauje 0 ![]() Jeszcze raz dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuciłem poprawioną wersję mojego skryptu (tutaj). Dodałem automatyczne generowanie słownego opisu. Działa poprawnie teoretycznie do 9999.99zł (chociaż zapis słowny tak dużej liczby nie mieści się trochę na wydruku
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skypcik jak już wcześniej pisałem bardzo fajny, ale mam problem,
Nie działa mi na IE 6.0 ![]() Natomiast bezproblemowo działa mi w Mozilli Netscape i Operze W czym problem ? |
|
|
![]()
|
|
Proste: zje***e IE... Najszybciej to ominąć zmieniając metody _POST na _GET... Sprawdziłem działa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak już ktoś się będzie bawił tym skryptem a nie będzie miał dostępu do PHP5 polecam zastosować
zamiast
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:01 |