![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Napisałem poniższą funkcję do podawania kwoty słownie podczas drukowania przelewów. Działa ona w zakresie 1-999999 (to i tak już o wiele za dużo jak na moje potrzeby), ale bez problemu można ja przerobić tak żeby działała na większych liczbach ( bądź ujemnych ![]()
EDIT : Użycie :
Ten post edytował soldat 15.03.2005, 11:01:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie podoba mi się:
1. Brak kontroli typu i zakresu parametru funkcji 2. Użycie "global" w tym konkretnym przypadku 3. Linia 16 4. Nieporządek w kodzie. Propozycja: Przeanalizuj: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12806 i inne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad. 2 Faktycznie może i bez sensu - tablice mogą być spokojnie zadeklarowane lokalnie w miejscu instrukcji global - raczej nigdzie indziej używane nie będą
ad. 3 Proponuję zamienić linijkę 16 (w sumie to mi też sie nie podoba) na nastepujące :
Teraz funkcja bierze pod uwage tylko całkowitą część argumentu (i dobrze) To w minimalnym choćby stopniu odnosi się również do punktu 1. ad. 4 ![]() Poza tym skrypt ma cenną zaletę : działa :roll2: Dzięki za uwagi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a jak zrobić żeby obliczał także grosze?
bardzo prosze o pomoc bo taki skrypcik by mi sie przydał |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ReDefine
![]()
Pisałem z palca po uczelni, więc mogą być błędy ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam skorzystanie z PEAR
http://pear.php.net/package/Numbers_Words -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja powyzsza w php powoduje mi reset polaczenia z serwerem
-------------------- -------------
Gustaw |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:08 |