|
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 074 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 |
Witam,
Po nieobecnosci wracamy z nowym designem i kilkoma nowymi funkcjami m.in
Obsługiwane tagi:
Każdy tag można zapisać w postaci: Kod [Foo NazwaPliku.ex 1,2,3,7..12] - Nazwa pliku jest wyświetlana w nagłówku, jak plik zostanie ściągnięty automatycznie daje mu taką nazwę. - Liczby to linijki na które chcemy zwrócić uwagę: 1,2,3 pooświetla 1,2,3 a 7..12 to przedział od 7 do 12 Można pominąć dowolny parametr.
I ogolny upgrade IPB. W razie znalezionych bledow prosze zgłaszac je tu, a w miare mozliwosci beda rozwiązywane. Możliwe ze dopiero w niedziele-poniedziałek gdyż wyjeżdzam na weekend, ale erix czuwa więc moze znajdzie chwile na ewentualne poprawki. Za szczególna pomoc przy upgradzie dziękuje erix'owi, hwao i reszcie ekipy ktora motywowała nas do pracy |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat wymuszenie tagow oraz listingow w postach Plus zabezpieczenie przed debilnymi postami w stylu already sent, poprawki w detalach, które - mam nadzieję - ułatwią obsługę. Nie są na pierwszy rzut oka widoczne, ale... ;] Oczywiście - algorytm wykrywania błahych tematów nie jest idealny - i jeśli coś denerwuje, działa nie tak, etc - dajcie znać w tym wątku. |
|
|
|
|
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 074 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 |
A właśnie ze znanych bugów - zmiana koloru tła (wiemy ze po odswiezaniu strony najpierw jest org tlo, potem wybrane i loga sa niedopasowane (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) hwao poprawi jak wroci z urlopu
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dobra robota, układ wydaje Mi się lepszy ale to tło fioletowe, hmm pewnie się przyzwyczaję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%)
|
Cytat ale to tło fioletowe, hmm pewnie się przyzwyczaję smile.gif Zawsze takie było (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
jakie tło? takie samo jak poprzednio jest (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) tylko teraz widac go wiecej zwyczajnie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm ciekawe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) słuchajcie nie działa szukaj (zwraca błąd 404), i gdzie jest link zobacz posty od ostatniej wizyty?
|
|
|
|
|
|
|
Szukajka naprawiona, najnowsze posty w menu rozwijalnym (tam gdzie szukaj)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 5 Dołączył: 9.04.2008 Skąd: W-WA Ostrzeżenie: (0%)
|
Fajny nowy kolorek, poza tym bardzo lubie jak menu na forum jest takie samo jak na pozostalych stronach witryny. Mam nadzieje, ze reszta wortalu zostanie dostosowana pod nowe forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (10%)
|
Wygląd bardzo przypadł mi do gustu. Tylko mam wrażenie że forum działa troszkę wolniej niż przed aktualizacją, ale to też może być wina po mojej stronie. Ogólnie jest OK! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Zmiana na lepsze. Jednak z uwag miałbym taką jedną małą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Gdzie się podziało w menu "Nowe Posty"!? To moje podstawowe narzędzie (i nie tylko moje). Wiem, że jest w Asystencie, ale z tego się nie da korzystać... Pozdrawiam! edit: (IMG:http://b1.s3.quickshareit.com/obrazek214866c.jpg) |
|
|
|
|
|
|
widze ze popularna jest, to jesli bedzie taka chec to przeniesie sie ja w bardziej widczne miejsce, ale to najwczesniej w niedziele
dobranoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) // tak jest ok, ja myślałem, że tylko w Asystencie to jest (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) // ayeo |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Ładnie, ładnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
btw. nie wiem czy ktokolwiek zauważył ale w lewym górnym rogu jak jest taki kwadracik to można zmienić kolorystykę strony - fajny bajer! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Link "najnowsze posty" to najważniejsza funkcja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 5 Dołączył: 9.04.2008 Skąd: W-WA Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat btw. nie wiem czy ktokolwiek zauważył ale w lewym górnym rogu jak jest taki kwadracik to można zmienić kolorystykę strony - fajny bajer! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dzieki, na zielono wyglada jeszcze lepiej! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Forum jest zepsute (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
postarajcie się w poście dać takie coś: http://pastebin.com/m25d35603 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Temat: klasa Zaawansowany parser bbcode php5
Pogrubiło mi tekst w tagu [php] pomiędzy apostrofami a raczej nie powinno Znacznik code nie uległ zmianie stylistycznej a raczej powinien. I błagam dodajcie link do najnowyszych postów. Nawet dobre miejsce jest obok wyszukiwarki googli. Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 08:09:53 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
po edycji posta z kodem zamienia zamknięte tagi na otwarte i wypluwa alert "twój post zawiera listing, który powinien być objęty odpowiednim bbcode..." (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) zresztą jak wygląda post po edycji zobaczcie sami:
http://img99.imageshack.us/img99/2382/scrp.jpg obrazka tutaj też wstawić nie mogłem bo znowu taki sam alert choć zamknąłem wszystkie tagi.. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin |
po 48 h (chyba a może po 24h) problem sam sie rozwiąże ...
po tym czasie nei ma możliwości edycji postów :-) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Załosny jest ten system sprawdzania bbcode przy dodawaniu posta, edycji.
Niech ktos spróbuje wpisać słowo "publi cznie" (bez spacji w środku). Powodzenia. Parser powinien sam naprawiać bbcode. Jak ktoś pisze dużego posta to nie będzie siedział i szukał błędu. Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 09:18:05 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
- Forum, jakby zauważalnie, troszkę dłużej się ładuje
- Nie podoba mi się czcionka w listingu kodu - Styl listingu jakoś mi nie pasuje kolorystycznie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
nadal buttony do bbcode nie działają , kiedyś działały, ostatnio przestały, po update nadal nie działają (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
(na ff3.5.1 i 3.5.2) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Ogólnie bardzo wolno chodzi forum
Wygląd ramki z kodem jest brzydki nie mógłby być taki jak wcześniej ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Również miałem problem z dodaniem postu - wywaliło, że w treści jest listing, który powinien być ujęty w odpowiednie bbcode. Sęk w tym, że żadnego listingu nie było. Wyłączyłem JS i post się dodał ale chyba należałoby to poprawić.
Brakuje mi również dojścia do zaawansowanego wyszukiwania. PS: a wygląd ramki z kodem osobiście mi się podoba. Ten post edytował phpion 8.08.2009, 09:40:28 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja jeszcze od siebie dodam, że coś chyba w uprawnieniach jest namieszane, bo kiedyś można było zobaczyć jakie kto ma ostrzeżenia, a teraz nie ma takiej możliwości.
//Może to świadomy krok ze strony administracji, ale warto o tym wspomnieć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Myślę że trzeba uzbroić się odrobinę w cierpliwość.
Ilość błędów wskazana przez Was jest dużo choć i częścią z nich ogólnie nie będziemy się zajmować (mówię o opiniach typu nie pasuje mi kolor, nie podoba mi się ramka i tp - to wszystko z zakresu gustu odpada) małymi krokami naprawimy wszystkie niedociągnięcia. |
|
|
|
|
|
|
Jednakże proponuje usunięcie teraz (zakomentowac kod tej funkcji) sprawdzanie poprawności posta do czasu naprawy, ponieważ bardzo utrudnia konwersację.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
widze ze popularna jest, to jesli bedzie taka chec to przeniesie sie ja w bardziej widczne miejsce, ale to najwczesniej w niedziele Oj wygodniej było jak było na wierzchu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prosimy... Czy mi się wydaje, czy czcionka się zmniejszyła? Oczy mi wypadają (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) częścią z nich ogólnie nie będziemy się zajmować (mówię o opiniach typu nie pasuje mi kolor, nie podoba mi się ramka i tp - to wszystko z zakresu gustu odpada) To nie jest tylko kwestia gustu. Niektóre rzeczy po prostu ciężko się czyta. Nikt nie będzie ślęczał nad cudzym kodem wyświetlonym w nieczytelny sposób, żeby znaleźć błąd i pomóc. A przecież między innymi po to jest to forum. Tym samym traci ono na funkcjonalności. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mi "Lucida Sans Unicode" w listingach również nie pasuje. Nie jest dobra.
Sans-serif do listingów jest lepszy. |
|
|
|
|
|
|
wielkość czcionki nei jest kwestia gustu ...
niesetety tak czasami jest że ktoś inny podejmuje decyzję czy należy to naprawić czy też nie ... i musimy się z tym pogodzić |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czytam z uwagą, ale zasugerowałeś, że może się nie dać. Czemu się tak napinasz? Następnym razem poprostu napisz co to oznacza, żeby się nie trzeba było domyślać. Rozumiem, że duża ilość wychwyconych błędów może denerwować, ale nie musisz się tak ciskać. Nikt nie ma pretensji, wszyscy starają się pomóc, żeby było super (no w każdym razie ja).
Ten post edytował JoShiMa 8.08.2009, 12:26:09 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
tak kwestia gustu
Tobie sie nie podoba, mi to jest obojetne innemu sie podoba ... wszystkich nei idzie zadowolic ... @JoShiMa: nie wiem jak mogę wyraźniej się wypowiedziec skoro wcześniej już napisałem: wielkość czcionki nei jest kwestia gustu ... |
|
|
|
|
|
|
Dodatkowo kopiowanie czegokolwiek z boxów z kodem jest tragedią.
Kopiują się linki + lista co przy większym kodzie i wklejeniu go do edytora jest katorgą. Oczywiście jest opcja plaintext ale to wszystko musi się otworzyć w nowym oknie itd co jest dość uciążliwe i przy kopiowaniu rzeczy z paru różnych boxów jest wręcz nieużywalne. P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony. // DOWN jest również opcja "raportuj" takie posty jak twój (IMG:http://img23.imageshack.us/img23/9974/96060851.jpg) Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 13:33:03 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ładnie, ładnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) btw. nie wiem czy ktokolwiek zauważył ale w lewym górnym rogu jak jest taki kwadracik to można zmienić kolorystykę strony - fajny bajer! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) to jak już jest taka opcja to fajnie jak by cały styl forum się zmieniał i był jeszcze guzik "Stara wersja" |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 887 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%)
|
Zróbcie coś aby pasek wyszukiwarki Google miał czcionkę kontrastującą, bo narazie się zlewa z Designem, jeżeli się nie da to może trochę jaśniejszy powinien być pasek.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Ludzie! Tylko potraficie narzekać! To nie pasuje, to złą czcionką, to zły kolor.
A ja powiem, że ten wygląd jest o 100% lepszy od poprzedniego. Również tagi bb-code ładniej wyglądają. W tym wszystkim widzę tylko 2 problemy: 1. Sprawdzanie postów przez wyrażenia regularne, które nie do końca dobrze działają. (póki co) 2. Wortal powinien mieć zmienione style... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Co do "nowych postów", ludzie czy Wy ślepi jesteście? Forum -> najnowsze posty |
|
|
|
|
|
|
Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu. Ja np bardzo czesto korzystam z forum z telefonu z opery mini i uwierz mi ale ciezko jest wtedy "kliknąć" w link "najnowsze posty"
Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 13:45:30 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu. A ja Ci wytłumaczę dlaczego tak piszesz. Jesteś użytkownikiem tego forum od pewnego czasu i po prostu przyzwyczaiłeś się, że to ma wyglądać tak, to tak a to ma być tam i tam. Proste. Przyjdzie ktoś nowy, jak Ty kiedyś i się przyzwyczai. Jak zmienią wygląd będzie pisał tak samo. Ja jestem zawsze otwarty na zmiany. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) @up Twoja edycja postu znacznie zmienia sytuację. Ale ten problem również można rozwiązać, wystarczy aby ktoś napisał osobny styl dla takich urządzeń. Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 13:45:45 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Po co? po dłuższym używaniu opcji najnowszych postów zauważysz, że stare umieszczenie linku było najlepsze. Szczerze, to nigdy nie używam tej opcji. Dla chcącego nic trudnego, nawet prostym rozwiązaniem ułatwisz sobie życie. Robisz sobie zakładkę i po sprawie. Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Żenada. Wykłócasz się, że ktoś się czepia a sam tego nie używasz i nie masz pojęcia. Po co w ogóle się odzywasz na ten temat? Żenadą to można nazwać to co się tutaj dzieje. Po prostu czytając ten temat krew mnie zalewa. Administracja się stara aby było lepiej etc. To znajdzie się kilkunastu takich, którzy zaczną wybrzydzać o np. tło, które ciągle jest takie samo. Za mała czcionka? Jest dużo rozwiązań, np. siedzieć mniej przed kompem, zmienić rozdzielczość, z tego co wiem w FF też można powiększać strony. Zaraz mi ktoś napisze, że pracuje przed kompem. Wielu ludzi pracuje przed kompem, ja zwykle też. A jeżeli ktoś słabo widzi to warto zainwestować w okulary. Wykłócam się bo uważam, że wystarczy link na dole "Dzisiejsze aktywne tematy", z którego korzystam i jest po problemie. Co do nowych postów, łatwo je zobaczyć. Forum przecież "oznakowuje" nowe/nieprzeczytane posty. |
|
|
|
|
|
|
Dla chcącego nic trudnego, nawet prostym rozwiązaniem ułatwisz sobie życie. Robisz sobie zakładkę i po sprawie. Widzę, że nie znasz pojęcia user-friendly. Jakby każdy serwis miał takie "innowacje" to twój pasek zakładek zapełniłby połowę twojego okna. Po to są takie rozwiązania user-friendly aby z nich korzystać. Tak na przyszłość polecam http://helion.pl/ksiazki/nieka2.htm Cytat Jest dużo rozwiązań, np. siedzieć mniej przed kompem, zmienić rozdzielczość, z tego co wiem w FF też można powiększać strony. Tak i dla każdej witryny, twórz sobie takie preferencje. A może najlepiej wszyscy stwórzmy sobie WŁASNEGO htmla i każdy niech korzysta ze swojego, którego uważa za najlepszy. Po to są STANDARDY i to o czym piszę wyżej. Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 14:05:27 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 887 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%)
|
@fifi209
W tej chwili to sam marudzisz. Tutaj staramy się aby wszystko wyglądało jak najlepiej, poprawiając nawet małe nie dociągnięcia. @wookieb Dokładnie, kolega nie wie co to są za rozwiązania user-friendly. Ten post edytował Tomplus 8.08.2009, 14:04:27 |
|
|
|
|
|
|
|
Widzę, że nie znasz pojęcia user-friendly. Jakby każdy serwis miał takie "innowacje" to twój pasek zakładek zapełniłby połowę twojego okna. Po to są takie rozwiązania user-friendly aby z nich korzystać. Tak na przyszłość polecam http://helion.pl/ksiazki/nieka2.htm To był przykład. Widać jak czytasz ze zrozumieniem. @fifi209 W tej chwili to sam marudzisz. Tutaj staramy się aby wszystko wyglądało jak najlepiej, poprawiając nawet małe nie dociągnięcia. Staramy się? Rozumiem, że jesteś jednym z programistów, który opiekuje się tym forum? Nie staramy się a wybrzydzamy. Jak już wcześniej ktoś napisał, wygląd to jest sprawa tylko i wyłącznie gustu. To że komuś się nie podoba, to że ktoś się przyzwyczaił do starego to jest tylko i wyłącznie jego problem. Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 14:05:31 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%)
|
fifi209 ma racje. Ilu programistów tyle rozwiązań....
A co do tematu to jeszcze chwila i bardziej będzie pasował do działu OCENY (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) |
|
|
|
|
|
|
To może zapytam tak.
Ja też lubię nowe rozwiązania i nawet prze*hodzę (z******** kontrola bbcode) na nie, jeżeli znajdę w nich prawdziwe plusy. Więc proszę przedstaw plusy aktualnego umieszczenia linku "Najnowsze posty" w porównaniu do starego. Ja znajdę plusy starego: Jest w bardzo dogodnym i widocznym miejscu. Szybko da się na niego kliknąć |
|
|
|
|
|
|
|
@fifi209
Nie jestem programistą na php.pl, ale przekazywanie informacji co powinno być poprawione, to też pomoc. Pomoc dla programistów. Wszak pisze w pierwszym poście W razie znalezionych bledow prosze zgłaszac je tu, a w miare mozliwosci beda rozwiązywane. Błędy to nie tylko ERROR 404 ale również źle dobrane rozwiązania. Ten post edytował Tomplus 8.08.2009, 14:11:12 |
|
|
|
|
|
|
|
Ja jestem zawsze otwarty na zmiany. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ja też, ale nie lubię zmieniać czegoś wygodnego na coś mniej wygodnego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A poza tym masz rację. Przyzwyczajenie to druga natura człowieka. Szczerze, to nigdy nie używam tej opcji. No to nie zrozumiesz kogoś kto stale tego używa. Administracja się stara aby było lepiej etc. My też. Forum jest dla użytkowników, prawda? Dlatego informujemy team co jest OK a co nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i razem dążymy do ideału (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nikt tu się nie wywnętrza ze złośliwości. A jak Ci się temat nie podoba, to zacznij mniej siedzieć przed kompem, będziesz mniej nerwowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ciekawe kto będzie pomagał szukającym rozwiązania jak nikomu nie będzie się chciało tego maczku czytać. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%)
|
Czy będą buttony do innych tagów tak jak są php, sql, html i xml ?
|
|
|
|
|
|
|
|
To może zapytam tak. Ja też lubię nowe rozwiązania i nawet prze*hodzę (z******** kontrola bbcode) na nie, jeżeli znajdę w nich prawdziwe plusy. Więc proszę przedstaw plusy aktualnego umieszczenia linku "Najnowsze posty" w porównaniu do starego. Ja znajdę plusy starego: Jest w bardzo dogodnym i widocznym miejscu. Szybko da się na niego kliknąć Jak dla mnie również jest w dogodnym miejscu. A jego znalezienie nie sprawia kłopotu. @fifi209 Nie jestem programistą na php.pl, ale przekazywanie informacji co powinno być poprawione, to też pomoc. Pomoc dla programistów. Wszak pisze w pierwszym poście Błędy to nie tylko ERROR 404 ale również źle dobrane rozwiązania. Błąd to błąd, a Wy czepiacie się stylistycznych detali. Ja też, ale nie lubię zmieniać czegoś wygodnego na coś mniej wygodnego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A poza tym masz rację. Przyzwyczajenie to druga natura człowieka. Nie uważasz, że wyklucza się to nawzajem? Przyzwyczaiłaś się do położenia tego linku i tyle. No to nie zrozumiesz kogoś kto stale tego używa. Pisałem, że forum ma "system", który pokazuje nieprzeczytane posty/tematy + aktywne tematy - mi to w zupełności wystarcza. Widzisz to też jest kwestia przyzwyczajenia. My też. Forum jest dla użytkowników, prawda? Dlatego informujemy team co jest OK a co nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i razem dążymy do ideału (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nikt tu się nie wywnętrza ze złośliwości. A jak Ci się temat nie podoba, to zacznij mniej siedzieć przed kompem, będziesz mniej nerwowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ciekawe kto będzie pomagał szukającym rozwiązania jak nikomu nie będzie się chciało tego maczku czytać. Komp to nie tyle hobby co też praca. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ja jeszcze nie widziałem ów "maczku", no ale cóż... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) @edit Co do tego co napisał Wicepsik. Powinna być najlepiej lista rozwijana z której wybieramy język i automatycznie jest wstawiany taki tag. To byłoby ułatwienie. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zamiast pisać samemu nazwy tagów. Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 14:38:40 |
|
|
|
|
|
|
ok inaczej
tutaj zglaszajmy uwagi ale dyskusje prosze prowadzic w osobnych watkach na temat jednego zagadnienia np kolor forum zla ramka numery wierrszy ... naprawde robi sie balagan ... zglaszamy bledy niedogodnosci zle rowiazania - debveloperzy zajma sie nimi - dyskusje prowadzmy gdzie indziej kazdy kolejny post skasuje jezeli nei bedzie zawieral zgloszenia bledu |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Ok, trochę mnie nie było, teraz pora na parę słów ode mnie. Sprawdzacz bbcode, to moja sprawka - dostosowałem go do tych tagów, które są najczęściej używane na forum.
Cytat Forum jest zepsute postarajcie się w poście dać takie coś Wynika to z tego, co napisałem - nie uwzględniłem w testujących wyrażeniach tego języka - dodane do TODO. Cytat po edycji posta z kodem zamienia zamknięte tagi na otwarte i wypluwa alert "twój post zawiera listing, który powinien być objęty odpowiednim bbcode..." zresztą jak wygląda post po edycji zobaczcie sami: jw. Cytat Załosny jest ten system sprawdzania bbcode przy dodawaniu posta, edycji. Niech ktos spróbuje wpisać słowo "publi cznie" (bez spacji w środku). Powodzenia. Cytat Parser powinien sam naprawiać bbcode. Jak ktoś pisze dużego posta to nie będzie siedział i szukał błędu. Siadaj i pisz, jak takiś cwany, przywitamy Twój naprawiacz z otwartymi rękami. Cytat nadal buttony do bbcode nie działają , kiedyś działały, ostatnio przestały, po update nadal nie działają Cytat Czy będą buttony do innych tagów tak jak są php, sql, html i xml ? Dam znać ~kwiateuszowi, bo te zmiany może wprowadzić tylko administrator. Cytat Również miałem problem z dodaniem postu - wywaliło, że w treści jest listing, który powinien być ujęty w odpowiednie bbcode. Sęk w tym, że żadnego listingu nie było. Wyłączyłem JS i post się dodał ale chyba należałoby to poprawić. Możesz wysłać na PW linka do posta? Cytat Mi "Lucida Sans Unicode" w listingach również nie pasuje. Nie jest dobra. Sans-serif do listingów jest lepszy. Parser listingów, to działka ~hwao. Niestety, jest teraz nieosiągalny, więc będzie musiało być jak jest przez pewien czas. Cytat sluchaj - zaczynasz mnie draznic czytaj z uwaga ... napisalem już raz WIELKOŚĆ CZCIONKI NIE JEST KWESTIA GUSTU ~itsme, wyluzuj - grzebaliśmy ~kwiateusz, ~hwao i ja, pewnie jest do zrobienia, ale bez nerwów. ;] P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony. 1. Sprawdzanie postów przez wyrażenia regularne, które nie do końca dobrze działają. (póki co) Dobrze działają, tylko zostały uwzględnione dla niewielu przypadków - musiałem sam przetestować różne przypadki, co było - niestety - niemożliwe w pojedynkę. Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu. Po zmianach na np. NK też ludzie zrzędzili, ale potem się przyzwyczaili. Jednak zgoda - też dla mnie nie jest to wygodne miejsce, choć z tej opcji baardzo rzadko korzystam, ale to już zależało od inwencji osoby projektującej laya. Tutaj proszę o postowanie bugów - dyskusja tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=127601 |
|
|
|
|
|
|
Jeszcze taki malutki pierdół. Graficzne linki w menu górnym są na fioletowym tle co delikatnie widać przy zmianie stylu.
|
|
|
|
|
|
|
Było zgłaszane. [;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Przy updacie forum (albo wcześniej...) coś się popsuło w teście php ,
brak polskich znaków , wszędzie pełno 'znaczków' , niepoprawnie wyświetlają się ' i " , coś w kodzie się posypało bo kolorki wariują ... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%)
|
Może niezbyt duży bug i niezbyt irytujący, ale jednak. Przeglądarka: Opera 9.64. Przechodzę między podstronami, mam wybrany kolor alternatywny, który jednak ładuje się z mniej więcej sekundowym opóźnieniem, tzn. najpierw ładuje się domyślny, a dopiero po chwili zmienia na niebieski.
Mała uwaga ad. posta pode mną, żeby już nie nabijać niepotrzebnie: na FirefoKSie. Ten post edytował Zyx 8.08.2009, 20:52:11 |
|
|
|
|
|
|
|
@Zyx
Na firefoxie to samo. |
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Wróciłem z urlopu.
Co do "problemów po zmianie tła" problem jest dla tego, gdyż czeka na wczyta cały dokument - poprawione będzie. Odnoście wyglądu "umieszczania kodu PHP/innych" - możecie zgłaszać swoje projekty i jak spodobają się one większości osobników na forum, zostaną wprowadzone. Także Co do "Ostanie posty": top miał być "wyczyszczony", ale jak tylu użytkownikom to służyło można wrzucić ten link po prawej u góry "po szukaj w Google" - tam na jasnym tle. Odnośnie przycisków do kolorowania innych składni, są one w liście zwijanej (zaraz koło Czcionka i Rozmiar) gdyż jest ich sporo - osobno zajmowały by za dużo miejsca. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, bo forum tak zamula że nie jestem w stanie przewertować tego posta w poszukiwaniu.
Czy "plaintext" nie powinno otwierać się w nowym oknie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, bo forum tak zamula że nie jestem w stanie przewertować tego posta w poszukiwaniu. Ja nie zauwazyłem żeby zamulało, daj znać czy ciągle i w jakich działach/postach (url). Czy "plaintext" nie powinno otwierać się w nowym oknie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Co do plaintext kwestia jest zostawiona dla użytkowników: - Kod pokazuje się w popupie, - Kod pokazuje się na nowej karcie w przeglądarce, - Coś a'la lightbox |
|
|
|
|
|
|
|
Ja nie zauwazyłem żeby zamulało, daj znać czy ciągle i w jakich działach/postach (url). Generalnie na każdym wątku, pytałem admina w firmie i mowi że nic sie nie dzieje Co do plaintext kwestia jest zostawiona dla użytkowników: - Kod pokazuje się w popupie, - Kod pokazuje się na nowej karcie w przeglądarce, - Coś a'la lightbox http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;#entry646391 klikająć na plaintext otwiera mi sie w tym samym oknie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przy opcji "plaintext" powinno być jakieś javascriptowe przełączenie na pole tekstowe, a nie otwieranie nowej strony. Jeśli chodzi o kolorowanie składni, to mi bardziej odpowiada standardowe kolorowanie PHP - takie, jakie generuje funkcja highlight_string. Poza tym, w polu tekstowym wyszukiwarki Google w prawym górnym rogu powinien być jaśniejszy kolor tekstu, ponieważ na czarno prawie nic nie widać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Nowa skórka the best ;] , jednak przydało by się dodać tagi [php] w Szybkiej odpowiedzi, gdyż ja często korzystam w tego.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam problem z dodaniem nowego postu w ktorym uzywam kodu jquery..... !
|
|
|
|
|
|
|
A odświeżyłeś cache? Detektor kodu jest na razie wyłączony.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dlaczego praktycznie za każdym razem jak wejdę na forum, to muszę się znowu logować? Zaznaczyłem opcję ciasteczkową i lipa.
|
|
|
|
|
|
|
Yyyy, SOA#1? U mnie wszystko jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
Akurat mechanizm logowania jest od wiekow ten sam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) zapamietywania sesji też
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Widok zaawansowanej wyszukiwarki, input "Filtruj wg nazwy użytkownika" - autosuggest cię rozwala - wyświetla się o wiele za nisko w stosunku do inputa. Fx 3.5.2
Ten post edytował Sabistik 11.08.2009, 08:18:09 |
|
|
|
|
|
|
pełna edycja postów z kodem w BBcode jest zepsuta :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cytat autosuggest cię rozwala - wyświetla się o wiele za nisko w stosunku do inputa. Fx 3.5.2 Chyba wiem, co jest grane, @TODO. ~Spawnm, przyswój sobie moją sygnaturkę, zwłaszcza to na czerwono. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Cytat brak polskich znaków w plaintext U mnie są. |
|
|
|
|
|
|
szybciej by było jak byś wszedł w czyjś post z kodem w bbcode,
psuje tagi z [ php] kod kod kod[/ php] robi [ php] 1. kod 2. kod 3. kod [ php] A sygnaturki mam wyłączone (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Cytat szybciej by było jak byś wszedł w czyjś post z kodem w bbcode, Niczego takiego nie zauważyłem... Specjalnie sprawdziłem. Cytat A sygnaturki mam wyłączone To jest Twój problem. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) A jako opiekun powinieneś pilnować również i ich zawartości. |
|
|
|
|
|
|
http://forum.php.pl/index.php?act=post&...646713&st=0
zobacz np tu. [tym razem nie 1. 2. 3. a kropki jak w <li>] włączyłem te sygnaturki aby nie było (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
|
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...t=0#entry647164
Po kliknięciu na plaintext jest wszystko ok, jednak normalnie ucina mi tagi [ manual ]. Moim zdaniem to co w tagach (tych do skryptów) nie powinno lecieć przez parser bb-code. |
|
|
|
|
|
|
Nie leci. Listingi są dodatkowo zapisywane w osobnym miejscu jako czysty tekst.
Napisałem do ~hwao, się tym zajmie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gdyż musi być coś nie tak z tym "połączeniem ze źródłem". Ale tym się ~hwao zajmuje.
Naprawiłem TOP 20. |
|
|
|
|
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Brakuje opisu kolorku newsmana na dole forum w statystykach.
|
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
|
|
|
|
|
|
|
A może jeszcze tak sprecyzujesz, KTÓRE linki?
List jest pełno, konkret. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
KTÓRE linki? w postach "Mam nadzieję, że pomogłem" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) hehe Ten post edytował phpion 18.08.2009, 15:06:02 |
|
|
|
|
|
|
Choroba, jakoś mi się przewinęło przed oczami w listach. :X
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zanim zostaną wprowadzone zmiany w menu, a że są osoby, które chcą mieć "Najnowse posty" łatwo dostępne udostępniam UserScript:
Dla Opery:
Greasemonkey
Samo jQuery
Efekt działania: (IMG:http://img20.imageshack.us/img20/9458/najnowszeposty.png) @edit Kod // @include <a href="http://forum.php.pl/*" target="_blank">http://forum.php.pl/*</a> zamienić na sam adres strony Kod // @include http://forum.php.pl/* (forum zamieniło na linki) Ten post edytował vokiel 19.08.2009, 10:49:14 |
|
|
|
|
|
|
|
Kod [manual]funkcja[/manual] |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
2. Czemu własne ostrzeżenia nie otwierają się w popup-ie:>? Ten post edytował kwiateusz 20.08.2009, 16:15:53 |
|
|
|
|
|
|
Zapomnieliście o krótkim tagu dla manuala PHP funkcja Done 1. Zwykły użytkownik już nie może oglądać ostrzeżeń innych użytkowników:>? 2. Czemu własne ostrzeżenia nie otwierają się w popup-ie:>? Done Done |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem czy ktos zglaszal ale slowo protected w kodzie PHP nie zaznaczane jako keyword jezyka.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Nie wiem czy ktoś już zgłaszał, ale przy edycji posta zawierającego kod (w BBcode) cyrki się dzieją :/ Tzn nie tyle przy edycji co przy zapisie.... Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
|
Taka ilość błędów wynika z braku beta-testerów, chociaż byli proszeni o pomoc.
Jeżeli ktoś raportuje problem, to niech przeczyta przynajmniej 1 stronę do tyłu, bo niektóre rzeczy są zgłoszone 10 razy :-) Nad wszystkim pracujemy, do tego potrzeba paru ludzi którzy mają wolny czas w "tym samym czasie", a jako że są jeszcze wakacje ciężko ustrzelić takowy. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem czy ktoś już to tutaj zgłaszał. Jeśli tak, to sorry (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Przy cytowaniu lub kopiowaniu kodu przy pisaniu posta dzieją się cuda niewidy, tak jak np. tutaj: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=129462&hl= |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Hmm, zauważył ktoś, że jak zmienimy kolor to przy przejściu na jakąkolwiek stronę pojawia się fiolet i szybko wskakuje wybrany przez nas kolorek?
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 7.04.2026 - 03:33 |