![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tutaj dyskutujemy nt. wprowadzonych zmian.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony. Jak napisałem w innym poście: obejmij w zdaniu w [i ]/[manual ] i nie będzie krzyczał. Jak będzie na forum skrypt który mi pokaże w których miejscach mam wstawiać ten tag (np pokaże mi które słowa kolidują) to również jest to nieużywalne. Napisz sobie długiego posta na pareset znaków i potem poprawiaj każde słowo gdzie bezsensownie trzeba będzie dorzucać [ i]. Pomysł jest, ale DOBRA realizacja tego zadania, szczerze mówiąc , jest niemożliwa. Cytat Nie naklepałeś ani linijki kodu do tego, nie zadeklarowałeś się nic, więc przestań zrzędzić, jeśli nic nie robisz, bo tym naprawdę nie pomożesz. To, że nie robiłem przy tym (nie jest to moje zadanie, nie mam obowiązku się zgłaszac) dyskwalifikuje mnie do zwracania uwagi na bardzo rażące i bardzo uciążliwe błędy (co tez było prośbą kwiateusza)? Czyt. wyżej Powiedz tak klientowi: "Nie robił pan nic, więc płać pan a nie zrzędzisz", tylko potem pochwal się w którym miejscu polski będę mógł zobaczyć gigantyczną plamę krwi na chodniku. Kolejny użytkownik który uważa "dla chcącego nic trudnego"? (odsyłam do tematu Temat: Upgrade forum i postów użytkownika FIFI209) A co zrobię? Zgłosiłem bład i NAWET rozwiązanie które brzmi "usunąć owe zabezpieczenie" Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 15:38:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Powiedz tak klientowi: "Nie robił pan nic, więc płać pan a nie zrzędzisz", tylko potem pochwal się w którym miejscu polski będę mógł zobaczyć gigantyczną plamę krwi na chodniku. Kolejny użytkownik który uważa "dla chcącego nic trudnego"? (odsyłam do tematu Temat: Upgrade forum i postów użytkownika FIFI209) Zważ na to, że forum nie jest klientem i poświęcamy własny wolny czas na to, aby jakoś je usprawniać. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Uwierz mi , że my jako użytkownicy "wymagamy" od profesjonalnego forum profesjonalnego podejścia do sprawy. Dlatego też profesjonalnie wyłapujemy błędy i je zgłaszamy. Nikt inny tylko właśnie ty musiałeś się wzburzyć jak na to zwróciłem uwagę, bo jest ona słuszna. I tutaj nie ma "ty nie możesz mi zwracać uwagi" ( http://forum.php.pl/index.php?showtopic=76...st&p=635320 ). Taka była prośba i czynię swą nieobowiązkową "powinność" i uwierz JA TEŻ poświęcam na to swój wolny czas i chęci.
Krytykuje cię? Nie. Krytykuje pomysł i realizację. Więc wyluzuj. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Uwierz mi , że my jako użytkownicy "wymagamy" od profesjonalnego forum profesjonalnego podejścia do sprawy. A my, jako zespół, oczekujemy od użytkowników zrozumienia, że ekipa forum, to nie nolife'y ślęczące wyłącznie nad forum. ~kwiateusz dostał już info co do wydajności, bo to jest jeden z większych problemów, ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń. Cytat Taka była prośba i czynię swą nieobowiązkową "powinność" i uwierz JA TEŻ poświęcam na to swój wolny czas i chęci. Ale Twoja powinność zabiera 5 minut czasu, a nie wielokrotność. Cytat Krytykuje cię? Nie. Krytykuje pomysł i realizację. Więc wyluzuj. Atakuję? Nie - wyjaśniam, więc wyluzuj. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A my, jako zespół, oczekujemy od użytkowników zrozumienia, że ekipa forum, to nie nolife'y ślęczące wyłącznie nad forum. ~kwiateusz dostał już info co do wydajności, bo to jest jeden z większych problemów, ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń. Oczywiście, że wasz rozumiem. Przecież nie ślęczę i nie drzę się na każdą lukę tylko spokojnie ją zgłaszam. To, że używam przymiotników podkreślających moją ocenę danego rozwiązania określa stopień w jakim mi się podoba/nie podoba. Cytat ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń. A jaki masz pomysł na nie interpretowanie słów w zdaniu "Musisz użyc file_get_contents a potem pre g_matchem wyciagnac sobie to co chcesz". Użycie manual? Czasem nie ma na to czasu. Napiszesz komuś szybko co i jak a ten sam sobie wyszuka tych funkcji. Chcę najzwyczajniej w świecie podkreślić mała bezużyteczność i uciążliwość owego rozwiązania. I tyle. Cytat Atakuję? Nie - wyjaśniam, więc wyluzuj. Zarzuciłem, że atakujesz? "Głodnemu chleb na myśli" Cytat Ale Twoja powinność zabiera 5 minut czasu, a nie wielokrotność. Ok zabroń wypowiadać się w tym temacie wszystkim, którzy nie spędzili na wyszukiwaniu błędów tyle czasu co ty przy modyfikacji forum. Nikt wtedy nie będzie mógł się wypowiedzieć. Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 16:15:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat A jaki masz pomysł na nie interpretowanie słów w zdaniu "Musisz użyc file_get_contents a potem pre g_matchem wyciagnac sobie to co chcesz". Użycie manual? Czasem nie ma na to czasu. Napiszesz komuś szybko co i jak a ten sam sobie wyszuka tych funkcji. Problem rozwiązany. Ale wspomniałeś coś wcześniej o "inteligencji bbcode" i przyszło mi coś do głowy. ;] Cytat Ok zabroń wypowiadać się w tym temacie wszystkim, którzy nie spędzili na wyszukiwaniu błędów tyle czasu co ty przy modyfikacji forum. Nikt wtedy nie będzie mógł się wypowiedzieć. Skrajność. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Teraz nawet pustego posta nie można napisać. Musiałem wyłączyć javascript, żeby o tym poinformować.
Ewentualnie dla potomnych. Uruchamiamy firebuga i w konsolę dajemy Kod codeDetector.hasBbCode=function()
{ return true; } Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 16:47:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Wyłączyć tego kontrolera bbcode, bo można dostać... wiadomo czego Wyłączone. Znajdę chwilę czasu, przepiszę - jeśli jeszcze działa -> CTRL+R. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i najważniejsze (albo równie ważne co poprzednie):
![]() Coś kolory nie teges... Safari 4, Mac OS X. Aha, Nie można używać plików graficznych o takim rozszerzeniu na tym forum. Poprawnym formatem jest: http://www.domain.com/picture.gif, a nie poprawnym: http://www.domain.com/picture.one.gif - WTF?! |
|
|
![]()
|
|
Coś kolory nie teges... Safari 4, Mac OS X. Rozwiązaniem jest zmiana png na jpg. Macosy mają trochę inną kalibrację kolorów monitorów a w png jest to brane pod uwagę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Propozycja:
większa czcionka w google input , color: white i większe odstępy między literami ![]() +większe top menu/większa czcionka ew. dorobić AAA ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie kolorowanie składni w geshi jest z dupy, moze na szybko rzucicie hasło na forum i ktoś kto ma w tym wprawe stworzy odpowiednie kolorowanie dla języków.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jestem przyzwyczajony do kolorowania składniu w pajączku. Wg. mnie tam jest lepsze kolorowanie niż geshi
![]() Ten post edytował Wicepsik 9.08.2009, 11:35:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Witam,
Pomijając wszelkie sprawy JS, to uważam, że najpoważniejsze użytkowe babole to listingi kodu. Od czcionki począwszy, na na kolorowaniu składni skończywszy. Samo to jaki kol,oro powinna mieć zmienna, jaki słowo kluczowe itp, to kwestia gustu, ale kolory zmiennej i stringa powinny być różne Teraz są takie kwiatki ![]()
Powinno się też dać poprawnie zaznaczyć listing bez klikania w link "plaintext". To takie minimum jeśli o mnie chodzi ![]() Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
widze nawrzucaliscie tego, wszystko rozproszone... jutro postaram sie jakas liste z tego sklecić i będzie sukcesywnie poprawiane
a poki co cieszyc sie z nowego designu i bez marudzenia!!* edit: * to jest w formie żartu jak ktoś nie zrozumiał to przepraszam etc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jak by komuś się nudziło to może spróbować coś tu pomodzić http://forum.php.pl/style_images/geshi.css ;-)
Co do listowania kodu, każdy sposób ma swoje zalety - ten jest na <ul>, dzięki czemu ładnie zawija kod nawet na małych rozdzielczościach - nie "przesuwa" numerowania linii, ale za to utrudnia jego kopiowanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:47 |