Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Upgrade forum - dyskusja.
erix

Grupa: Moderatorzy

Tutaj dyskutujemy nt. wprowadzonych zmian.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
Go to the top of the page
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
wookieb

Cytat(erix @ 8.08.2009, 16:23:15 ) *
P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony.
Jak napisałem w innym poście: obejmij w zdaniu w [i ]/[manual ] i nie będzie krzyczał.

Jak będzie na forum skrypt który mi pokaże w których miejscach mam wstawiać ten tag (np pokaże mi które słowa kolidują) to również jest to nieużywalne. Napisz sobie długiego posta na pareset znaków i potem poprawiaj każde słowo gdzie bezsensownie trzeba będzie dorzucać [ i].
Pomysł jest, ale DOBRA realizacja tego zadania, szczerze mówiąc , jest niemożliwa.

Cytat
Nie naklepałeś ani linijki kodu do tego, nie zadeklarowałeś się nic, więc przestań zrzędzić, jeśli nic nie robisz, bo tym naprawdę nie pomożesz.

To, że nie robiłem przy tym (nie jest to moje zadanie, nie mam obowiązku się zgłaszac) dyskwalifikuje mnie do zwracania uwagi na bardzo rażące i bardzo uciążliwe błędy (co tez było prośbą kwiateusza)? Czyt. wyżej
Powiedz tak klientowi: "Nie robił pan nic, więc płać pan a nie zrzędzisz", tylko potem pochwal się w którym miejscu polski będę mógł zobaczyć gigantyczną plamę krwi na chodniku. Kolejny użytkownik który uważa "dla chcącego nic trudnego"? (odsyłam do tematu Temat: Upgrade forum i postów użytkownika FIFI209)

A co zrobię? Zgłosiłem bład i NAWET rozwiązanie które brzmi "usunąć owe zabezpieczenie"

Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 15:38:42

--------------------
+Quote Post
erix

Cytat
Powiedz tak klientowi: "Nie robił pan nic, więc płać pan a nie zrzędzisz", tylko potem pochwal się w którym miejscu polski będę mógł zobaczyć gigantyczną plamę krwi na chodniku. Kolejny użytkownik który uważa "dla chcącego nic trudnego"? (odsyłam do tematu Temat: Upgrade forum i postów użytkownika FIFI209)

Zważ na to, że forum nie jest klientem i poświęcamy własny wolny czas na to, aby jakoś je usprawniać.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
wookieb

Uwierz mi , że my jako użytkownicy "wymagamy" od profesjonalnego forum profesjonalnego podejścia do sprawy. Dlatego też profesjonalnie wyłapujemy błędy i je zgłaszamy. Nikt inny tylko właśnie ty musiałeś się wzburzyć jak na to zwróciłem uwagę, bo jest ona słuszna. I tutaj nie ma "ty nie możesz mi zwracać uwagi" ( http://forum.php.pl/index.php?showtopic=76...st&p=635320 ). Taka była prośba i czynię swą nieobowiązkową "powinność" i uwierz JA TEŻ poświęcam na to swój wolny czas i chęci.

Krytykuje cię? Nie. Krytykuje pomysł i realizację. Więc wyluzuj.

--------------------
+Quote Post
erix

Cytat
Uwierz mi , że my jako użytkownicy "wymagamy" od profesjonalnego forum profesjonalnego podejścia do sprawy.

A my, jako zespół, oczekujemy od użytkowników zrozumienia, że ekipa forum, to nie nolife'y ślęczące wyłącznie nad forum. ~kwiateusz dostał już info co do wydajności, bo to jest jeden z większych problemów, ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń.

Cytat
Taka była prośba i czynię swą nieobowiązkową "powinność" i uwierz JA TEŻ poświęcam na to swój wolny czas i chęci.

Ale Twoja powinność zabiera 5 minut czasu, a nie wielokrotność.

Cytat
Krytykuje cię? Nie. Krytykuje pomysł i realizację. Więc wyluzuj.

Atakuję? Nie - wyjaśniam, więc wyluzuj.

--------------------

+Quote Post
wookieb

Cytat(erix @ 8.08.2009, 17:04:32 ) *
A my, jako zespół, oczekujemy od użytkowników zrozumienia, że ekipa forum, to nie nolife'y ślęczące wyłącznie nad forum. ~kwiateusz dostał już info co do wydajności, bo to jest jeden z większych problemów, ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń.

Oczywiście, że wasz rozumiem. Przecież nie ślęczę i nie drzę się na każdą lukę tylko spokojnie ją zgłaszam. To, że używam przymiotników podkreślających moją ocenę danego rozwiązania określa stopień w jakim mi się podoba/nie podoba.

Cytat
ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń.

A jaki masz pomysł na nie interpretowanie słów w zdaniu "Musisz użyc file_get_contents a potem pre g_matchem wyciagnac sobie to co chcesz". Użycie manual? Czasem nie ma na to czasu. Napiszesz komuś szybko co i jak a ten sam sobie wyszuka tych funkcji.

Chcę najzwyczajniej w świecie podkreślić mała bezużyteczność i uciążliwość owego rozwiązania. I tyle.

Cytat
Atakuję? Nie - wyjaśniam, więc wyluzuj.

Zarzuciłem, że atakujesz? "Głodnemu chleb na myśli"

Cytat
Ale Twoja powinność zabiera 5 minut czasu, a nie wielokrotność.

Ok zabroń wypowiadać się w tym temacie wszystkim, którzy nie spędzili na wyszukiwaniu błędów tyle czasu co ty przy modyfikacji forum. Nikt wtedy nie będzie mógł się wypowiedzieć.

Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 16:15:59

--------------------
+Quote Post
erix

Cytat
A jaki masz pomysł na nie interpretowanie słów w zdaniu "Musisz użyc file_get_contents a potem pre g_matchem wyciagnac sobie to co chcesz". Użycie manual? Czasem nie ma na to czasu. Napiszesz komuś szybko co i jak a ten sam sobie wyszuka tych funkcji.

Problem rozwiązany. Ale wspomniałeś coś wcześniej o "inteligencji bbcode" i przyszło mi coś do głowy. ;]

Cytat
Ok zabroń wypowiadać się w tym temacie wszystkim, którzy nie spędzili na wyszukiwaniu błędów tyle czasu co ty przy modyfikacji forum. Nikt wtedy nie będzie mógł się wypowiedzieć.

Skrajność. tongue.gif

--------------------

+Quote Post
wookieb

Teraz nawet pustego posta nie można napisać. Musiałem wyłączyć javascript, żeby o tym poinformować.

Ewentualnie dla potomnych. Uruchamiamy firebuga i w konsolę dajemy
Kod
codeDetector.hasBbCode=function()
{
return true;
}

Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 16:47:36

--------------------
+Quote Post
tiraeth

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

• Domyślnie niebieska czcionka w sygnaturce - ni w ząb ni w dąb nie pasuje do designu
  • Niebieski kolor cytowania - jak wyżej
  • Link do Najnowsze posty przeniósłbym (lub skopiował) do nagłówka (tam gdzie "Panel kontrolny")
  • Wyłączyć tego kontrolera bbcode, bo można dostać... wiadomo czego
  • Troszkę jaśniejszy nagłówek dla listingu kodu - błagam
  • Gdzie się podziała szybka edycja?
+Quote Post
erix

Cytat
Wyłączyć tego kontrolera bbcode, bo można dostać... wiadomo czego

Wyłączone. Znajdę chwilę czasu, przepiszę - jeśli jeszcze działa -> CTRL+R.

--------------------

+Quote Post
wookieb

Cytat(tiraeth @ 8.08.2009, 17:49:51 ) *
  • Gdzie się podziała szybka edycja?

Włącz javascript.

--------------------
+Quote Post
tiraeth

-----

No i najważniejsze (albo równie ważne co poprzednie):

Coś kolory nie teges... Safari 4, Mac OS X.

Aha, Nie można używać plików graficznych o takim rozszerzeniu na tym forum. Poprawnym formatem jest: http://www.domain.com/picture.gif, a nie poprawnym: http://www.domain.com/picture.one.gif - WTF?!
+Quote Post
wookieb

Cytat(tiraeth @ 8.08.2009, 17:58:51 ) *
Coś kolory nie teges... Safari 4, Mac OS X.

Rozwiązaniem jest zmiana png na jpg. Macosy mają trochę inną kalibrację kolorów monitorów a w png jest to brane pod uwagę.

--------------------
+Quote Post
mike

-----

Cytat(erix @ 8.08.2009, 16:55:22 ) *
Zważ na to, że forum nie jest klientem i poświęcamy własny wolny czas na to, aby jakoś je usprawniać.
Zdecydowanie powinieneś zacząć od podania definicji "usprawniać".
Bo najwidoczniej masz na myśli coś innego nić kilka osób tutaj stąd nieporozumienie.
+Quote Post
Spawnm

Propozycja:
większa czcionka w google input , color: white i większe odstępy między literami smile.gif

+większe top menu/większa czcionka

ew. dorobić AAA smile.gif
+Quote Post
skowron-line

Grupa: Zarejestrowani

-----

Generalnie kolorowanie składni w geshi jest z dupy, moze na szybko rzucicie hasło na forum i ktoś kto ma w tym wprawe stworzy odpowiednie kolorowanie dla języków.

--------------------
I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy.

QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam
http://www.phpbench.com/
+Quote Post
Wicepsik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Jestem przyzwyczajony do kolorowania składniu w pajączku. Wg. mnie tam jest lepsze kolorowanie niż geshi

Ten post edytował Wicepsik 9.08.2009, 11:35:17

--------------------
+Quote Post
Cysiaczek

Witam,

Pomijając wszelkie sprawy JS, to uważam, że najpoważniejsze użytkowe babole to listingi kodu. Od czcionki począwszy, na na kolorowaniu składni skończywszy. Samo to jaki kol,oro powinna mieć zmienna, jaki słowo kluczowe itp, to kwestia gustu, ale kolory zmiennej i stringa powinny być różne

Teraz są takie kwiatki smile.gif
  1. $sString="test";

Powinno się też dać poprawnie zaznaczyć listing bez klikania w link "plaintext". To takie minimum jeśli o mnie chodzi smile.gif

Pozdrawiam

--------------------
To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself.
Think for yourself. Question authority.
+Quote Post
kwiateusz

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

widze nawrzucaliscie tego, wszystko rozproszone... jutro postaram sie jakas liste z tego sklecić i będzie sukcesywnie poprawiane

a poki co cieszyc sie z nowego designu i bez marudzenia!!*

edit:
* to jest w formie żartu jak ktoś nie zrozumiał to przepraszam etc...
+Quote Post
hwao

Developer

Jak by komuś się nudziło to może spróbować coś tu pomodzić http://forum.php.pl/style_images/geshi.css ;-)

Co do listowania kodu, każdy sposób ma swoje zalety - ten jest na <ul>, dzięki czemu ładnie zawija kod nawet na małych rozdzielczościach - nie "przesuwa" numerowania linii, ale za to utrudnia jego kopiowanie.
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:47