![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zainstalowalem EasyPHP w wersji 3.0 i mam problem ;] Mianowicie nie działaja mi skrypty PHP, wygląda to jakby usługa nie działała, stronki się odpalają ele skrypty php poprostu nie działają (IE7 i Firefox). Nie konfigurowałem nic, zainstalowalem i nic więcej nie robiłem. Korzystałem z innych wersji EasyPHP i używam 3.0 na innym kompie i nigdy nie miałem takiego problemu. Nie za bardzo mam czas wgłębiać się w dokumentację i w zasadzie pisze tylko proste skrypty więc nie mam wiedzy na temat konfiguracji. Czy ktoś spotkał się z takim problemem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) pozdrawiam p.s. pracuje na WinXP |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wyskakują może jakieś błędy, masz jakieś logi na apache'u? Cokolwiek?? Ewentualnie sobie zainstaluj jakiegoś WebServa, WAMP-a albo inny built.. Pełno tego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zadnych bledow, nic
po prostu nie uruchamia skryptow php pracowalem na easyPHP i wczesniej mi sie tak nigdy nie zdarzylo pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wez http://www.wampserver.com/en/ - wiekszosci ludzi dziala. Bo do poprawy konfiguracji takiego automatu i tak trzeba wiedzy ktora.... wystarczyla by do samodzielnego zainstalowania pojedynczo skladnikow takiego pakietu.
Skrypty sie nie odpalaja - pokazuje ich kod zrodlowy, pobiera plik php? -> brak obslugi plikow php w apachu (-> manual php o instalacji php na windowsie). Pokazuje sie tylko biala strona? - nie mam pojecia. Cytat Nie za bardzo mam czas wgłębiać się w dokumentację i w zasadzie pisze tylko proste skrypty więc nie mam wiedzy na temat konfiguracji. No bez dostepu do szczegolowych informacji o twojej konfiguracji to mozna tylko zgadywac co jest problemem, ew. liczyc na fart ze ktos kiedys tez sie z tym meczyl. |
|
|
![]()
|
|
hmm, pracuje na EasyPHP juz od dawna nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, a wybrałem go właśnie dlatego, ze wystarczyło go zainstalować i od razu działał jedyne co kiedykowlwiek zmieniałem w ustawieniach to register_globals i show_errors
jak mówiłem wcześniej tym razem nic nie zmieniałem w configach po odpaleniu strony w podglądzie kodu skrypt php wyświetla się jeśli funkcja php jest wyłączona w apachu to jak się ona nazywa ? jedyne co mi do głowy przychodzi to może antywirus ESET NOD32 blokuje, lub same przeglądarki ale w to wątpię. pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat po odpaleniu strony w podglądzie kodu skrypt php wyświetla się No, to jest juz dobre info. Cytat jedyne co mi do głowy przychodzi to może antywirus ESET NOD32 blokuje, lub same przeglądarki ale w to wątpię. Nie, przegladarka NIC nie ma wspolnego z niedzialajacymi skyptami php Cytat jeśli funkcja php jest wyłączona w apachu to jak się ona nazywa ? Mowilem zebys szukal w manualu o instalacji php na windowsie z apachem http://www.php.net/manual/pl/install.windows.apache2.php Installing as an Apache module > Przykład #2 PHP and Apache 2.0 as Module |
|
|
![]()
|
|
No, to jest juz dobre info. Nie, przegladarka NIC nie ma wspolnego z niedzialajacymi skyptami php Mowilem zebys szukal w manualu o instalacji php na windowsie z apachem http://www.php.net/manual/pl/install.windows.apache2.php Installing as an Apache module > Przykład #2 PHP and Apache 2.0 as Module sprawdzilem tam jest wszystko ok nie sadze zeby w tym tkwil problem jak mówiłem nigdy tego nie zmieniałem a instalowałem easy juz na kilku innych kompach i zawsze dzialal |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może zainstalowałeś go w nie defaultowym folderze i trzeba teraz ścieżki pozmieniać? Bo wygląda tak jakby nie miał PHP, skoro wyświetla żródła
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 24.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem kiedyś problemy rozmaite z EP. Skończyły się gdy przesiadłem się na XAMPPa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
poradzilem sobie
co do EasyPHP to polecam serdecznie wyszlo na to ze wystarczy przekopiowac juz zainstalowanego EASY gdziekollwiek na inny komp czy tam po reinstalacji, obojetnie i wszystko hula bez najmniejszego problemu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:20 |