Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EasyPHP 3.0 problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hab
Witam

Zainstalowalem EasyPHP w wersji 3.0 i mam problem ;]

Mianowicie nie działaja mi skrypty PHP, wygląda to jakby usługa nie działała, stronki się odpalają ele skrypty php poprostu nie działają (IE7 i Firefox).

Nie konfigurowałem nic, zainstalowalem i nic więcej nie robiłem.
Korzystałem z innych wersji EasyPHP i używam 3.0 na innym kompie i nigdy nie miałem takiego problemu.

Nie za bardzo mam czas wgłębiać się w dokumentację i w zasadzie pisze tylko proste skrypty więc nie mam wiedzy na temat konfiguracji.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem questionmark.gif

pozdrawiam

p.s. pracuje na WinXP
deirathe
A wyskakują może jakieś błędy, masz jakieś logi na apache'u? Cokolwiek?? Ewentualnie sobie zainstaluj jakiegoś WebServa, WAMP-a albo inny built.. Pełno tego
hab
zadnych bledow, nic
po prostu nie uruchamia skryptow php

pracowalem na easyPHP i wczesniej mi sie tak nigdy nie zdarzylo

pozdrawiam
dr_bonzo
Wez http://www.wampserver.com/en/ - wiekszosci ludzi dziala. Bo do poprawy konfiguracji takiego automatu i tak trzeba wiedzy ktora.... wystarczyla by do samodzielnego zainstalowania pojedynczo skladnikow takiego pakietu.

Skrypty sie nie odpalaja - pokazuje ich kod zrodlowy, pobiera plik php? -> brak obslugi plikow php w apachu (-> manual php o instalacji php na windowsie).

Pokazuje sie tylko biala strona? - nie mam pojecia.

Cytat
Nie za bardzo mam czas wgłębiać się w dokumentację i w zasadzie pisze tylko proste skrypty więc nie mam wiedzy na temat konfiguracji.

No bez dostepu do szczegolowych informacji o twojej konfiguracji to mozna tylko zgadywac co jest problemem, ew. liczyc na fart ze ktos kiedys tez sie z tym meczyl.
hab
hmm, pracuje na EasyPHP juz od dawna nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, a wybrałem go właśnie dlatego, ze wystarczyło go zainstalować i od razu działał jedyne co kiedykowlwiek zmieniałem w ustawieniach to register_globals i show_errors

jak mówiłem wcześniej tym razem nic nie zmieniałem w configach

po odpaleniu strony w podglądzie kodu skrypt php wyświetla się

jeśli funkcja php jest wyłączona w apachu to jak się ona nazywa ?
jedyne co mi do głowy przychodzi to może antywirus ESET NOD32 blokuje, lub same przeglądarki ale w to wątpię.

pozdr
dr_bonzo
Cytat
po odpaleniu strony w podglądzie kodu skrypt php wyświetla się

No, to jest juz dobre info.

Cytat
jedyne co mi do głowy przychodzi to może antywirus ESET NOD32 blokuje, lub same przeglądarki ale w to wątpię.

Nie, przegladarka NIC nie ma wspolnego z niedzialajacymi skyptami php

Cytat
jeśli funkcja php jest wyłączona w apachu to jak się ona nazywa ?

Mowilem zebys szukal w manualu o instalacji php na windowsie z apachem

http://www.php.net/manual/pl/install.windows.apache2.php
Installing as an Apache module > Przykład #2 PHP and Apache 2.0 as Module
hab
Cytat(dr_bonzo @ 24.03.2009, 09:37:23 ) *
No, to jest juz dobre info.
Nie, przegladarka NIC nie ma wspolnego z niedzialajacymi skyptami php
Mowilem zebys szukal w manualu o instalacji php na windowsie z apachem

http://www.php.net/manual/pl/install.windows.apache2.php
Installing as an Apache module > Przykład #2 PHP and Apache 2.0 as Module

sprawdzilem tam jest wszystko ok
nie sadze zeby w tym tkwil problem

jak mówiłem nigdy tego nie zmieniałem a instalowałem easy juz na kilku innych kompach i zawsze dzialal
deirathe
A może zainstalowałeś go w nie defaultowym folderze i trzeba teraz ścieżki pozmieniać? Bo wygląda tak jakby nie miał PHP, skoro wyświetla żródła
Bart77
Też miałem kiedyś problemy rozmaite z EP. Skończyły się gdy przesiadłem się na XAMPPa winksmiley.jpg
hab
poradzilem sobie

co do EasyPHP to polecam serdecznie
wyszlo na to ze wystarczy przekopiowac juz zainstalowanego EASY gdziekollwiek na inny komp
czy tam po reinstalacji, obojetnie i wszystko hula bez najmniejszego problemu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.