![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o ocenę strony --zmoderowano--
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ocena końcowa: 6/10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. brak polskich znaków i PHPSESSID przesyłanu w URL...
2. pełna ścieżka do twojej strony: Kod /home/klient.dhosting.pl/nofair/filmz.dkonto.pl/public_html/ Zrób jakąś pobsługe błędów 3. brak potwierdzenia e-maila, moglem se wpisac cokolwiek chcialem... 4. Fajnie że se można obejrzeć pełnometrażowy film online, podoba mi się pomysł 5. kiepski captcha o czym wspomniał erix 6. Przy dodawaniu komentarza do filmu wogóle nie widać pól do wypełnienia, weź jakiś bardziej szary kolor (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) 7. Design mimo iż prosty to całkiem wygodny. (EDIT: "Design by: styleshout downloaded from attic Lab | " wcześniej tego nie zauważyłem...) 8. wtf? kliklem pare razy i mnie wylogowało. 9. Wygodne by było, gdybyś dodał opcje "zapamietaj logowanie" Ten post edytował pyro 21.12.2008, 23:04:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3. W najbliższym czasie zamierzam zrobić.
5. tzn co jest nie tak? 6. dobra uwaga 7. Mimo że darmowy to jednak moim zdaniem niczego sobie i chyba narazie nie ma potrzeby go zmieniać. 8. Bawiłem się z tymi sesjami ;] Nie przesyła już w URL 9. W najbliższym czasie dodam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat 5. tzn co jest nie tak? Pierwszy lepszy OCR jest w stanie bez problemów odczytać taki kod. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się zarejestrować cały czas "Zle przepisałe� kod z obrazka" ?
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdzałem wszystko jest ok.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak z ciekawości spytam się. Jak wygląda sprawa legalności tej strony. Czy tak można umieszczać filmy pełnometrażowe?
Ten post edytował kaniagandzowski 22.12.2008, 21:28:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak z ciekawości spytam się. Jak wygląda sprawa legalności tej strony. Czy tak można umieszczać filmy pełnometrażowe? No właśnie, jeżeli nie to temat powinien zostać zablokowany. Wydaje mi się dziwny 1. punkt regulaminu: Cytat §1 Założenia ogólna -Redakcja strony www.filmz.pl nie odpowiada za umieszczone materiały na stronie oraz ich wykorzystanie. Nie można do regulaminu "wcisnąć" wszystkiego. |
|
|
![]()
|
|
Sprawa legalności wygląda tak że, filmy nie leżą na naszych serwerach my tylko pośredniczymy w oglądaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Sprawa legalności wygląda tak że, filmy nie leżą na naszych serwerach my tylko pośredniczymy w oglądaniu. "pośredniczymy" - czyli ułatwiacie obejrzenie filmy za darmo co jest łamaniem prawa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) poza tym filmy na stronie z której wy je bierzecie czyli megavideo.com są umieszczane tylko do 71 minuty filmu a wy na swojej stronie opisujecie metodę jak obejrzeć film do końca (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował luzak124 24.12.2008, 12:47:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"filmy na stronie z której wy je bierzecie czyli megavideo.com są umieszczane tylko do 71 minuty filmu a wy na swojej stronie opisujecie metodę jak obejrzeć film do końca (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) 1. 72 minuty 2. na megavideo można obejrzeć cały film, tyle że trzeba odczekać 54 minuty by oglądać dalej. 3. wymiana linków według prawa nie jest nielegalna. na stronie zamieszczony jest tylko tak naprawdę link do innej strony (na google poszukamy tez będzie jakiś link), a to że otwiera się strona z filmem z megavideo na innej stronie, jest tylko odmianą wymiany linków. Prosty przykład "luki" prawnej za zniewagę głowy państwa idzie się siedzieć, ale podanie komuś linka do strony gdzie znajduje się litania bluźnierstw na prezydenta, nie jest już przestępstwemm/. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. 72 minuty Żaden aktualnie żyjący człowiek nie wymyśli Ci doskonałego prawa. Przepisy regulują nasze zachowania, ale najlepszym hamulcem jest ludzkie sumienie. Jeżeli nawet nie łamie się prawa to można zagubić się w moralności i człowieczeństwu.2. na megavideo można obejrzeć cały film, tyle że trzeba odczekać 54 minuty by oglądać dalej. 3. wymiana linków według prawa nie jest nielegalna. na stronie zamieszczony jest tylko tak naprawdę link do innej strony (na google poszukamy tez będzie jakiś link), a to że otwiera się strona z filmem z megavideo na innej stronie, jest tylko odmianą wymiany linków. Prosty przykład "luki" prawnej za zniewagę głowy państwa idzie się siedzieć, ale podanie komuś linka do strony gdzie znajduje się litania bluźnierstw na prezydenta, nie jest już przestępstwemm/. Polskie prawo jest na tyle niedopracowane, że 10 osób może ten sam fragment zrozumieć na 10 różnych sposobów. Ostatnio doszedłem do wniosku, że podawanie w sloganie strony takich słów jak: "najlepsze", "największy", jest zabiegiem czysto marketingowym. Każdy użytkownik może inaczej widzieć stronę i to co dla jednego jest najlepsze, dla drugiego może być kiepskie. Co do strony to design jest kiepski. Logotyp mi nic nie mówi. W kodzie jest niepoprawna tabulacja. Strona na tabelkach? Bleeee... Za długi tytuł. Google nie lubi takich podstępów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ta strona jest całkowicie nielegalna. Tyle w tej sprawie. Jesteś pośrednikiem, więc pomagasz złodziejom i dlatego sam jesteś złodziejem. Nie kwestionuję, że ja nim nie jestem. Ale koleżko, nie pisze, że jesteście legalni. Bo jeden wjazd prokuratury i wpadacie i siedzicie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i dlatego sam jesteś złodziejem. Nie kwestionuję, że ja nim nie jestem. I tyle wystarczy żebyś uciszył swoją jadaczkę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) A co do legalności? Hmm... jakoś darkwarez nadal istnieje mimo, żek ażdy go zna |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie uciszaj mnie koleżko. Bo cały ten portal filmz to jest nielegalna strona i tyle. Koniec w tym temacie. Co do tego DarkWarez, to istnieje miliard warezów, torrentów itp., każdy o tym wie, ale wszystkie są nielegalne.
Pozdrawiam ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie nam decydować, czy legalna, czy nie. Na php.pl po prostu nie linkujemy do stron, które w jakikowiek sposób udostępniają lub pośredniczą w udostępnianiu materiałów chronionych prawem autorskim bez zgody właściciela tych praw. Inaczej mówiąc - po prostu zamykam i wywalam linki, bo mi się to mało etyczne zdaje
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 05:26 |