![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie.Ile moze kosztowac przygotowanie bazy danych w Access'ie zawierajacej ok.6000 tys. rekordow i od kazdego rekordu ok. 5 hiperzlaczy.Prosilbym o przyblizony koszt takiej uslugi. Z gory dziekuje.PS. przypadkowo trafilem na wasze forum i czuje ze przypadnie mi ono do gustu:) Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy od człowieka i co dokładnie ma być w tej bazie.
Zalezy też czy to ma wykonać jakiś automat czy trzeba to zrobić ręcznie weryfikując dane. 600zł - 60.000 zł tak sądzę |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadanie bazy ma byc takie ze trzeba zebrac wszystkich klientow w jednka baze i kazdemu klientowi przypisac odpowiadajace mu dokumenty(umowy itd.)Chodzi o to zeby (przy ewentualnej reklamacji)nie trzeba bylo szukac dokumentow danego kilenta w segregatorach tylko miec je w postaci skanow i moc szybko wydrukowac.Do kosztu przygotwania tej bazy nalezy tez doliczyc przygotowanie skanow dla kazdego kilenta.(6000 klientow x 4 skanow=~25.000 skanow:/ )
Aha no i jeszcze jedno wszytskie dane trzeba "klepac" recznie czyli imie nazwisko adres miejscowosc + kolumna hiperzlacza w kotorej beda Dokumenty(ok 4 skany dokumentow) i hiperzlacze reklamacje ok 2 skany)Wszystkie skany oczywiscie dzialajace na hiperzlaczach itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypuszczem że około 2-3 zł za rekord a może i więcej
EDIT: Tak jak napisałem jest to stawka minimalna, za którą może znajdziesz kogoś kto chciałby po godzinach dorobić). Ten post edytował wipo 25.12.2006, 11:48:21 |
|
|
![]()
|
|
2-3 zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czyli koszt takiej bazy to 18.000!!!!!!!!!!!!!!!!!Napewno sie nie pomyliles?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ?Chce sie upewnic dla pewnosci:)
|
|
|
![]()
|
|
Możesz poszukać. Jak ja miałbym to robić to tyle bym sobie zażyczył.
Jak chcesz to możesz powiedzieć 10gr ale to już wtedy się martw jak staniesz wypompowany pod koniec miesiąca i dostaniesz 200 zł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jeśli wszystko jest tak jak mówisz, to 18 000 to i tak cena mało wygórowana. Zresztą, to nie jest praca dla jednej osoby. Przydałoby się 2-3 wklepywaczy i osób skanujących. Pamiętaj, że musi to być zrobione dokładnie, a samo skanowanie też zajmuje : )
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie do tej mojej bazy ale juz ze strony dzialania.Czy przy bazie na ok. 6000 userow skonstuowanej w taki sposob jak z grubsza opisalem wyzej Access poprostu sie nie rozsypie??Dowiedzalalm sie ze sama wejscie do bazy moze zajac troche czasu.Czy to prawda?Jesli to prawda to jak to rozsadnie zorganizowac??
|
|
|
![]()
|
|
Szczerze powiem że do tego celu wolałbym zastosować SQL-a (My lub Postgre).
Do access-a nie mam jakoś zaufania jak zresztą do microsoftu ale nie sądzę aby się coś rozsypało przez ilość rekordów - jak już ma się coś rozsypać to przez to że jest firmowane znakiem MS Co do szybkości działania zależy od prędkości kompa i tego jak baza zostanie skonstruowana |
|
|
![]()
|
|
Podalbys mi swojego maila? wyslalbym projekt(strukture) jaka planuje na te baze w postaci *jpg i powiedzialbys mi co o tym sadzisz.Czy tak jak ja to widze bedzie mialo "rece i nogi" i bedzie dzialalo w miare szybko.Czekam na odp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze powiem że do tego celu wolałbym zastosować SQL-a (My lub Postgre). Do access-a nie mam jakoś zaufania jak zresztą do microsoftu ale nie sądzę aby się coś rozsypało przez ilość rekordów - jak już ma się coś rozsypać to przez to że jest firmowane znakiem MS Co do szybkości działania zależy od prędkości kompa i tego jak baza zostanie skonstruowana Jakoś firmy, które operują milionami dolarów mają zaufanie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale cóż... niektórzy programiści wiedzą lepiej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tiredsmiley.gif) Cena powinna być wyliczona na podstawie godziny pracy. Sprawdź ile Ci zajmuje wprowadzenie rekordów podczas 45 minut. Za wklepywanie myślę, że stawka 5 - 7 PLN netto będzie ok. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:14 |