![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam potrzebuje coś takiego
na stronie umieszczam formularz ( login, tresc ) i teraz chce zeby to co sie tam wpisze zostalo wysyla na moje gg, ale jak ja odpisze to zeby w tym texarea to sie pokazywalo taka rozmowa ja przez gg a kots przez www... ma ktos takie patent? Ten post edytował acztery 20.12.2006, 11:36:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm -- a skad system ma wiedziec komu odpisujesz? jak napisze do ciebie kilku userow (ich tresc przyjdzie z tego samego nr gg, bo przeciez nie chodzi ci o to zeby user wysylal ze swojego gg przez strone www?) i bedziesz im odpisywal to komu zostanie wyslana wiadomosc? Musisz jakis system rozrozniania wymyslic lub wybrac zupelnie inne rozwiazanie.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba bedzie trzeba napisac samemu cos prostego mysle ze c++. ale to zas kupa czasu myslalem ze ktos zna jakies rozwiazanie dobre chyba ze bede nadawal swoje nr jakies wymyslone ale czy samo gg to "łyknie"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie dostępne klasy do obsługi gg w php umożliwiają także odbieranie wiadomości, więc należałoby zrobić takie coś co odczytuje w jakimś obszarze strony wiadomości, które przychodzą z Twojego numeru i je wyświetla. Oprócz tego dorobić formularzyk umożliwiający wysłanie wiadomości z bramki na Twój numer. Można zrobić jakieś rejestrowanie rozpoczęcia korzystania z bramki, żeby można było prowadzić rozmowę tylko z jedną osobą. Wtedy inne osoby, które wejdą na stronę mogą ujrzeć komunikat, że ktoś właśnie prowadzi rozmowę i bramka jest zajęta, gdyż nie wyobrażam sobie jak można rozmawiać z kilkoma osobami piszącymi z jednej bramki. Hm... Chyba, że zamontuje się jakąś identyfikację osób wchodzących na stronę (np. po IP lub godzinie i dacie wejścia) i wtedy wraz z przesyłanymi wiadomościami mógłby być przesyłany ów identyfikator. W wysyłanych wiadomościach również musiałby być wysyłany ten identyfikator, żeby system wiedział komu co wyświetlić. Kolejnym rozwiązaniem może być korzystanie z kilku różnych numerów (bramek) gg.
W tego typu aplikacji warto także wykorzystać ajax. Mój post to zapis luźnych myśli, które nasuwały mi się w trakcie pisania, więc przepraszam, jeżeli będzie niejasny tudzież niespójny lub będzie zawierał jakieś błędy stylistyczne i składniowe ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie nr. Czy musisz uzywac do tego GG (dowolnego IM)?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
nie musi to byc gg moze byc cos innego. najlepiej cos gdzie nie ma reklam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... Może sesje ? Dołączasz coś w rodzaju nagłówku? To mogłoby się sprawdzić.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:38 |