![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
Kod <form ... name="1"> pola formularza 1 <form ... name="2"> pola formularza 2 </form> lista select, ktorej uzywam jako submit() formularza 1, a wiec oprucz wyslanie musze miec wartosc z listy </form> no i formularz 1 sie wysyla ... tylko nie mam w tablicy $_POST danych listy select, a wiec danych po formularzu 2. Jesli go natomias wywale, to dane te sa. probowalem zrobic 3 formularze i dwa nazwac 1, w tedy wogule sie nic nie przesyla. Kod <form ... name="1"> pola formularza 1 </form> <form ... name="2"> pola formularza 2 </form> <form ... name="1"> lista select, ktorej uzywam jako submit() formularza 1, a wiec oprucz wyslanie musze miec wartosc z listy </form> probowalem nazwac je 1a i 1b, i wysylac je Kod onchange=\"document.1a.submit();document.1b.submit();\" w tedy zadnych danych nie ma ![]() co robic ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kombinowac...
Przegladarka moze wyslac tylko jeden formularz na raz. Nie wiem co kombinujesz, ale zeby to zadzialalo to musialbys sie uciec do JS. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
musi zadzialac. Wiec jak trzeba to js.
bo to jest tak ze mam liste pozycji pobieranych z bazy, obok kazdej checkbox. Wiec to musi byc w formularzu, zeby to potem przeslac. potem jest drugi formularz, dzieki ktoremu mozna wykonywac inne operacje ... i dopiero potem jest lista select, i dzieki wybraniu jakiejs pozycji z niej wysylam formularz z checkboxami. wszystkiego w jeden formularz wsadzic nie moge, bo sa rozne action'y. a tego zagniezdzonego wywalic na zewnatrz tez nie moge, bo burzy sie wizja designerska. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wszystkiego w jeden formularz wsadzic nie moge, bo sa rozne action'y No to daj jednego wspolnego actiona, ktory po wcisnietym przycisku bedzie rozpoznawal jaka akcje ma wykonac i przekaze to dalej. Pokaz moze jak masz te formularze rozmieszczone, bo cos nie moge sobie tego wyobrazic. Ale mam przeczucie, ze po prostu cos jest zle przemyslane i dlatego Ci takie dziwne potrzeby przychodza. PS. dostajesz ostrzenie za perfidny* sposob podbijania swoich tematow. Radze sie powstrzymac od takich praktyk. * - usuniecie ostatniego posta i dodanie nowego z dokladnie taka sama trescia, co prawie nie zostawia sladow ~edit: rzeczywiscie, umknela mi ta dyskusja, juz sciagam. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]()
|
|
=> http://forum.php.pl/index.php?showtopic=32194
i tam jak BYK zostalo napisane, ze jesli nikt mi nieodpowiada, moge usunac ![]() ![]() ![]() wypowiedz z 2005-06-28 21:22:20 @DeyV P.S. moze zaczniemy dawac ostrzezenia moderatora ![]() ![]() P.P.S. wracajac do tematu Kod _____________________ rekord z bazy | X | rekord z bazy | X | rekord z bazy | X | rekord z bazy | X | rekord z bazy | X | _____________________| <form do opcji A><form do wysylania X> X- checkbox i nie da sie ominac formularza z opcja ! Ten post edytował invx 16.01.2006, 19:49:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja dzisiaj chyba jakies ciezkie jarzenie mam, ale nadal nie rozumiem...
Co to jest <form do opcji A> i <form do wysylania X> ? Napisz lopatologicznie co to ma robic. Cytat P.S. moze zaczniemy dawac ostrzezenia moderatora ![]() Nie moge dac sobie.. inny moderator tez mi nie moze dac, bo nie ma takiej opcji, wiec musisz uderzac wyzej jak Ci tak bardzo zalezy ![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:27 |