![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
na hydeparku, licznik wylaczony, wiec mnie nie oskarza ze sobie posty nabijam
![]() a teraz do rzeczy: czy moglby mi ktos wyjasnic dlaczego nie mozna pisac dwuch swoich postow pod soba ![]() ok, rozumie, ze jesli ktos nie uzywa edytuj i pisze w ciagu 3h, 3 posty, to nie jest to dobre, i to trzeba tepic. Ale, jesli ktos napisze posta z problemem, mijaja 2 dni, temat bez odpowiedzi ucieka na druga, trzecia strone forum, to trzeba sobie powiedziec szczerze, ze tam nikt nie odpowie. A przeciez nie znaczy ze w ciagu tych 2 dni, mozliwosci odpowiedzi sie wyzcerpaly, bo ktos kto zna odpowiedz, moze wpasc na forum akuratnie w 3 dniu, i odpowiedziec. Moim zdaniem nie ma nic zlego, jesli zadamy pytanie, ucieka ono bez odpowiedzi, na dalsze strony, nam zalezy na odpowiedzi, i po 2 dniach, powiedzmy sobie szczerze podciagamy go do gory. Mysle ze powinno byc to tak zrobione, ze w jakims tam odstepie czasowym 24h czy 48h, posta nie mozna pisac pod soba (lub tresc jego jets automatycznie dodawana do poprzedniego), a po tym czasie mozna posta napisac -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Filozujesz, filozujesz i nie wiem po co. Jest Edytuj i po co coś więcej jeszcze...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Glupi przyklad:
Chce pokazac moj pulpit, ale temat nie odswiezany od miesiaca i spaaaadl daleko. Dodam, post sie edytuje i dalej temat bedzie wymarly. -------------------- czemuja?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Jeśli Twój problem tak bardzo Ci dopiecze, a nikt nie udzieli Ci w tym czasie odpowiedzi - zawsze jest jeszce jedno - znacznie mądrzejsze wyjście, niż dopisywanie postów w stylu:
"I co - nikt nie wie? " Można natomiast usunąć stary temat i założyć nowy, odpowiednio modyfikując treść, tak by stała się być może bardziej zrozumiała dla czytelników. Ale pamiętaj - najpierw USUŃ stary temat/post, dopiero potem zakładaj nowy... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, ale forum nie jest tylko dla tychktorzy zakladaja tematy.... trzeba pamietac ze duzo osob jedynie czyta forum, i jesli przypuscmy ktos sie wypowiadal w jakims starym temacie i nagle sobie przypomnial ze przeciez mozna to efektywniej napisac, to odpowie po swoim wlasnym poscie i nikt nie zauwazy roznicy... dopiero po "szukaj".
-------------------- czemuja?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
Cytat Można natomiast usunąć stary temat i założyć nowy, odpowiednio modyfikując treść, tak by stała się być może bardziej zrozumiała dla czytelników. Ale pamiętaj - najpierw USUŃ stary temat/post, dopiero potem zakładaj nowy... przyznam sie ze o tym nie pomyslalem, dzieki na pomysl ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej usuńąć post i wkleić jeszcze raz ten sam, wtedy temat się podbije
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
przespalem sie z tym i nasuwa mi sie pytanie, a co bedzie jesli w temacie beda juz wyzej posty innych
![]() P.S. ale takie usuniecie i wklejenie tego samego raz jeszce to mi sie wydaje dopiero naginaniem regulaminu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
@invx: czy Ty naprawde nie masz innych problemów ?
a co jeżeli białe będzie szarym ? masakra ... -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
invx - jeśli będa inne odpowiedzi w danym temacie to:
a) będziesz mógł znowo odpowiedzieć (czyli dodać kolejnego posta) ![]() a jeśli Twój post jest ostateni w tym temacie - to tego właśnie posta możesz usunąć. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
o ile tu ,moge posta usunac na php poczatkujacy nie moge,
![]() Ten post edytował invx 30.06.2005, 18:46:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie, właśnie. Fajnie by było gdybym mógł usnąć swojego Posta lub temat w php, lub php Początkujący. Na początku (przypuszczam że do 3h od postowania) da sie usunąć posta, ale potem już nie da rady. Może jednak po prostu jestem ślepy i nie widze takiej opcji
![]() Prosze o ukierunkowanie mnie gdzie znajduje sie ta wyżej wymieniona opcja usunięcia tematu (usunięcie posta wiem gdzie sie znajduje, lecz niestety po kilku godzinach nie jest już dostępne) |
|
|
![]()
|
|
i jak admini
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2005 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z przyzwyczajenia brakuje mi możliwości dodawania posta pod postem. Mimo że na forum napisałem kilka postów, szybko zorientowałem się ze nie można pisać posta pod postem.
Na forum jest zarejestrowanych ok 10tyś użytkowników, a zapewne kilka % to userzy zarejestrowani w uprzywilejowanych grupach. Jeśli Ci zwykli chcieli by coś zmienić na forum to grupa uprzywilejowana nie powinna hamować takiej inicjatywy. Część z uprzywilejowanych userów, napewno na to zasłużyła bo jest bardziej doświadczona, czasem i mądrzejsza ( ![]() ![]() Nie jesteśmy niemcami nie wszystko musi być "ales in ordung", pozatm moderator też może kasować 1-2 posty więcej na dzien. Imho najlepiej to zrobić ankiete dla zwykłych userów i przykleić ją na 30-60 dni, wygra opcja dopisywania, więc powinna być włączona możliwość dopisywania postów i tyle, nie wygra to powinno być po staremu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(yivan @ 2005-10-27 15:23:50) Z przyzwyczajenia brakuje mi możliwości dodawania posta pod postem. Była o tym mowa, istnieje przycisk edytuj.Cytat(yivan @ 2005-10-27 15:23:50) Jeśli Ci zwykli chcieli by coś zmienić na forum to grupa uprzywilejowana nie powinna hamować takiej inicjatywy. Żadna inicjatywa nigdy nie nyła hamowana. Brak chęci wprowadzenia z tej czy innej przyczyny to nie jest hamowanie inicjatyw.Cytat(yivan @ 2005-10-27 15:23:50) Nie jesteśmy niemcami nie wszystko musi być "ales in ordung"(...) Masz rację nie musi być. Ale skoro jest możliwość żeby był pożądek to powinniśmy się gotrzymać. Wiesz jak trudno jest opanować przwe 11 tys. userów tak małym nakładem sił moderatorskich. Wymaga to niemalże ciągłego nadzoru przez kilka osób. Dlatego nie zrezygnujemy z tego.Cytat(yivan @ 2005-10-27 15:23:50) Imho najlepiej to zrobić ankiete dla zwykłych userów i przykleić ją na 30-60 dni, wygra opcja dopisywania, więc powinna być włączona możliwość dopisywania postów i tyle, nie wygra to powinno być po staremu. No co Ty tu jest Polska. Ludzie nie pomyślą tylko klikną "tak" na dopisywanie nieważne, czy potrzebne, czy nie. Klikną bo będzie możliwość - jak dasz palca ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(yivan @ 2005-10-27 14:23:50) Na forum jest zarejestrowanych ok 10tyś użytkowników, a zapewne kilka % to userzy zarejestrowani w uprzywilejowanych grupach. A Ty jesteś tutaj nowy i najpierw polecam zapoznać się ze strukturą zarządzania forum a następnie wypowiadać się na tematy, o których narazie masz małe pojęcie. Pisanie posta pod postem zaowocuje tylko postami w stylu: "czy na pewno nikt nie zna odpowiedzi?", "A może teraz ktoś zna?" itp. Bywam na innych forach, gdzie taka sytuacja jest nagminna. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra Dobra. Widze że nagle sobie moderatorzy przypomnieli o tym topicu. Więc może ktoś by wreszcie odpowiedział (a raczej wyjaśnił) to co ktoś napisał(ktoś z zarządu , żeby nie było):
Cytat a jeśli Twój post jest ostateni w tym temacie - to tego właśnie posta możesz usunąć. No to właśnie ja swojego posta nie moge usunąć i zdarzyło mi sie to na forum php. Druga sprawa że jest tu mowa o podbijaniu topiców: kiedy pisane to było w tym topicu żaden z moderatorów na to nie zareagował, natomiast gdy napisałem w tej sprawie do Nulla to odstałem odpowiedź w stylu: Cytat że za podbijanie postów grozi ban (z całym szacunkiem dla Nulla). Więc jak to w końcu jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2005 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kszychu @ 2005-10-27 14:05:19) A Ty jesteś tutaj nowy i najpierw polecam zapoznać się ze strukturą zarządzania forum a następnie wypowiadać się na tematy, o których narazie masz małe pojęcie. widziałem ze to będzie jak lep na muchy ![]() Cytat(az sam siebie zaquotuje) Część z uprzywilejowanych userów, napewno na to zasłużyła bo jest bardziej doświadczona, czasem i mądrzejsza ( ![]() i dodam kawałek piosenki czerwonych gitar: "nie zadzieraj nosa" oraz coś nowego od siebie: - Witam nazywam sie Łukasz W. bawię się w php od X lat, forum czytam od chwili powstania i chce się z tego wyleczyć ![]() Może i mam 13 postów razem z tym ktory zaraz wyślę - ale to nie znaczy że mam małe pojęcie. i małym druczkiem: ![]() Cytat(kszychu @ 2005-10-27 14:05:19) Pisanie posta pod postem zaowocuje tylko postami w stylu: "czy na pewno nikt nie zna odpowiedzi?", "A może teraz ktoś zna?" itp. Bywam na innych forach, gdzie taka sytuacja jest nagminna. Od tego jest moderator, lub kilku moderatorów... Cytat(mike_mech) No co Ty tu jest Polska. Ludzie nie pomyślą tylko klikną "tak" na dopisywanie nieważne, czy potrzebne, czy nie. Klikną bo będzie możliwość - jak dasz palca ... przykładowe pytania do ankiety ![]() 1. Tak, podoba mi sie tak jak jest - nie chce dopisywania 2. Nie, chce dopisywac posty pod swoimi. Pozatym ktoś kto sam rozwiąże swój problem może łatwo dodać pełne rozwiązanie tego problemu w nowym poście, a nie bawić się w edycje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(yivan @ 2005-10-27 18:22:13) (...)"nie zadzieraj nosa" (...) To teraz się zastosuj do tego ![]() Cytat(yivan @ 2005-10-27 18:22:13) Cytat(kszychu @ 2005-10-27 14:05:19) Pisanie posta pod postem zaowocuje tylko postami w stylu: "czy na pewno nikt nie zna odpowiedzi?", "A może teraz ktoś zna?" itp. Bywam na innych forach, gdzie taka sytuacja jest nagminna. Od tego jest moderator, lub kilku moderatorów... No i czmu tak bardzo nie dopuszczasz do siebie mysli że kliknięcie Edytuj jest lepsze od napisania kolejnego posta :?: Im więcej bezsensownych postów tym bardziej maleje skutecznośc wyszukiwarki. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech) No pomyśl przez chwilę. Stoimy przed wyborem: więcej roboty i śmieci na forum, tylko po to bo ludziom nie chce się kliknąć Edytuj (co chyba nie jest trudne) i argument kszycha jest nie do podważenia i IMO powinien skończyć dyskusję. Całe forum zostanie zalane postami początkujących userów typu: "Ja wiem że ktoś wie.", "No napewno nie wiecie?", "A może ktoś jednak wie?". Tylko po to żeby "podbić" swojego posta wyżej. A skąd jestem o tym przekonany. Hipotetyczna sytuacja: Ktoś pracuje ciężko nad pewnym skryptem zadaje pytanie na forum i cisza. Mijają 3 dni nikt mu nie odpowiada, albo ktoś odpowiada ale poster stwierdza że jeszcze nie rozwiązuje to problemu. User pracuje nad problemem i jest o krok dalej, czas mija jego post znika, szanse ze ktoś mu odpowie sa znikome. Chce rozwinąć problem to edycja mu nic nie da bo jego post jest juz i tak niewidoczny, a kasowanie ostatniego postu może być bardzo niewygodne (kasuj -> dodaj, ale znacznie częściej edycja -> kopiuj -> wstecz -> kasuj -> nowy post -> wklej -> i dopiero to co jest do dodania). Zdaję sobie sprawę, że może to doprowadzić o wzrost o kilka procent małowartościowych postów, ale znacznie wzrośnie za to wygoda obsługi forum... Idealnym rozwiązaniem była by możliwość dodania max 1 postu pod swoim własnym. Cytat(mike_mech) No i czmu tak bardzo nie dopuszczasz do siebie mysli że kliknięcie Edytuj jest lepsze od napisania kolejnego posta questionmark.gif Im więcej bezsensownych postów tym bardziej maleje skutecznośc wyszukiwarki. Zgodzę się, że czasem zmaleje, ale czasem wieksza ilość ułatwi to pracę wyszukiwarce (odmiany szukanego słowa itp). Napewno zwiększy czas wyszukiwania, ale to proces nieuchronny przy każdym nowym poście.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:43 |