![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem ze średniej miejscowości i wraz z dwoma kolegami dziś się zwolniliśmy z pracy. Szef dodatkowo wpakował się w inną branżę i tam zbankrutował, więc już od 2 miesięcy nie było pełnych pensji. Niestety u nas oferty są średnie, albo to typowe klepanie wordpressów co nas nie interesuje, więc w grę wchodzi jakieś większe miasto (najbliżej Wawa). Pewnie każdy pójdzie w swoją stronę, ale interesuje nas jakie są teraz zarobki w tej branży. Ja pisałem w Laravelu i czasem zdarzalo mi sie w SF2 albo Zendzie2 (to już bardziej koledzy), ale wymiataczami nie jesteśmy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do kitu ta ankieta, bo albo nie pasuja zarobki, albo doswiadczenie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jakbys ulozyl te ankiete?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pomijajac bezsens tej calej sondy, to bardzo zaintrygowala mnie wypowiedz Michala.
@Michal, mozesz mnie oswiecic bo czytam czytam i nijak nie widze przedzialow ze nie da sie nie zalapac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Forma zatrudnienia jest kluczowa dla zarobków, do tego są różne benefity i chyba w żadnej innej branży nie ma takiej rozpiętości zarobków, tutaj nie ma czegoś takiego jak np. dla kasjera w markecie, gdzie wiadomo, że zarabia się 13-15 PLN/h. W IT spotykałem i stażystów za 80% minimalnej jak i zarabiających mocno powyżej 10k na B2B.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta ankieta to niezla sciema. Prawie polowa glosujacych pisze w PHP i zarabia powyzej 7500 na reke? Albo ktos kto ma 4 lata doswiadczenia ma ponad 5500? Niezla sciema, chyba pomyliliscie sie z Java
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja liczę komercyjne doświadczenie a nie dłubanie w domu dla klanów w CS (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta ankieta to niezla sciema. Prawie polowa glosujacych pisze w PHP i zarabia powyzej 7500 na reke? Albo ktos kto ma 4 lata doswiadczenia ma ponad 5500? Niezla sciema, chyba pomyliliscie sie z Java Nie, to są normalne stawki. Programiści Java z kilkuletnim doświadczeniem spokojnie mogą wyciągnąć > 10k |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta ankieta to niezla sciema. Prawie polowa glosujacych pisze w PHP i zarabia powyzej 7500 na reke? Albo ktos kto ma 4 lata doswiadczenia ma ponad 5500? Niezla sciema, chyba pomyliliscie sie z Java Generalnie wszystko zależy od punktu siedzenia. Sam w php piszę wyłącznie amatorsko, nie traktuję tego jako język do zarobkowania, ale z programistami php pracuję na codzień i wiem mniej więcej jak wygląda ich rynek. Lekko ponad 2 lata temu przeprowadziłem się z Lublina do Łodzi i w mieście Koziołka normalną stawką było 2.5k-3.5k, rzadko kiedy trafiała się oferta 4k, a jak już była, to doświadczenie i wymagania były przeogromne, lub też konkurencja na jedno miejsce duża. W Łodzi stawki były o wiele wyższe i rok temu dało się znaleźć ofertę 5.5k mając ledwie 2 lata doświadczenia (zazwyczaj to już był jednak stack php+js), a po kątach słyszało się stawki nawet 7k. Dziś mój kolega z Łodzi pracując właśnie w stacku SF2 i ng4 spokojnie wyciąga ponad 9k już po odjęciu podatku dochodowego. 4 miesiące temu przeprowadziłem się do Warszawy i od miesiąca współpracuję z pewną firmą, która właśnie szuka seniora php i ma widełki 11-15k, a skąd inąd wiem, że programiści tutaj łapią się nawet na 17k, więc chyba nie jest tak źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:18 |