![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2004 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem takiw jak w tytule :] potrzebuje w tresci maila wstawic link, ale nie bardzow wiem jak. sam sie nie robi, a po wstawieniu kilku definicji naglowkow dalej nie chodzi
![]()
maile wysylane sa poprawnie, z polskimi znakami, ale nie parsuja htmla :/ prosze o pomoc ![]() Ten post edytował batat 19.01.2005, 19:29:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak powinno dzialac. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2004 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze, nie dziala
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Znalazłem to kiedyś gdzieś w sieci, może sie przyda:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli mogę coś zauważyć, choć nie wiem, czy akurat w tym tkwi błąd, ale najprawdopodobniej tak. W funkcji 'mail' zastosowałeś 5 parametrów, przy czym jakby 2 razy wysyłasz nagłówki: 1. "From: " . $nadawca 2. $headers (tu jako 5. parametr a nagłówki idą przecież jako 4.) Usuń ten cały parametr '"From: " . $nadawca', przecież 'From' i tak masz w $headers Jakby co tu dowiesz się więcej: http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php Ten post edytował johnson 20.01.2005, 09:39:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy problem nie lezy w tym, ze funkcja mail () nie obsluguje html?
Tez z tym walczylem i poleglem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak żeby było jasne: piąty argument w funkcji mail() to parametry przekazywane do sendmail'a podczas wysyłania poczty. A o wysyłaniu maili w HTML'u było już nie raz na forum, wystarczy poszukać...
Ten post edytował crashu 26.01.2005, 22:51:52 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:09 |