![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Co jakiś czas działam na lekkicms do prostych zadań. Podoba mi się w nim, że nie ma wymagań co do szablonu. Wszystko odbywa się poprzez napisanie w odpowiednim miejscu w szablonie {{znacznik}}. Czy zna ktoś podobny cms tylko na mysql oparty o podobne rozwiązanie szablonów?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To o czym piszesz to nic innego jak za pewne twig (lub starszy smarty).
Nic nadzwyczajnego ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To o czym piszesz to nic innego jak za pewne twig (lub starszy smarty). Nic nadzwyczajnego ![]() Tak, coś co działało podobnie do twig. Właśnie wiem, że mało jest takich i ciężko trafić, dlatego zapytałem, bo a nuż widelec ktoś na tym forum miał do czynienia z takim systemem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to co za problem dociągnąć twiga do jakiegoś cms który Ci przypadnie do gustu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobnie działa pikoCMS. Podstawowa wersja nie jest oparta o MySQL, ale wiem, że powstało kilka ulepszonych przez innych programistów wersji i jedna z nich korzystała właśnie z MySQL.
Inny lekki i prosty w obsłudze CMS to sNews. W snewsie nie korzystamy z takiej składni: {znacznik}, tylko z takiej <?php znacznik(); ?>, ale dostosowanie szablonu to góra 10-15 minut roboty za pierwszym razem i 5 minut za każdym kolejnym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:41 |