![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam taki problem. Generalnie chodzi o to żeby zapisać wartość checkboxa do MySql, to oczywiście bez problemu mi się udaje ale..
.. zapisuje się wartość 1 lub 0 w bazie, przy odświeżaniu nic się nie dzieje, wartość w bazie jest taka jak aktualnie przekazana ale pokliknięciu na zakładkę ustawień (wtyczka do wordpress), zapisuje ponownie 0 - reset (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wyświetlanie stanu checkboxa zrobię później ale teraz wartość w bazie powinien trzymać a nie trzyma, dlaczego ?
Powód edycji: [Kshyhoo]: zmieniłem bb-code
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Bo tak nie bardzo rozumiem... nie pamięta ustawień, czy zaznaczony, czy nie? Dobra, chyba zakumałem... Wina formularza, przy wyświetleniu strony idzie do $_POST, bo masz wiecznie zaznaczony input z 0. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, pytania to ważna sprawa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Niemniej stres wrogiem zdrowia (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Zadaję więc pytanie :
Dlaczego przy konstrukcji formularza jak niżej, po kliknięciu w link ustawień wtyczki w bazie zawsze zapisuje 0 ? Co robię źle ? ////// form.php
////// function.php
Ten post edytował freedom.street 26.02.2014, 20:51:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Generalnie, to tak: 1092890
|
|
|
![]()
|
|
Nie tyle problem z formularzem ale miałem dwie funkcje które robiły to samo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sprawa rozwiązana.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:51 |