![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Część wszystkim!
Mam problem. Chciałem na mojej stronie zrobić tak, aby po kliknięciu na zdjęcie zrobiło się include="".Oczywiście chodzi mi o PHP. Proszę o pomoc!!!!
Powód edycji: [Daiquiri]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponował bym troszkę bardziej elastyczne rozwiązanie:
Jednak jest to tylko wskazówka jak powinno to wyglądać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił jakoś tak...
Niestety nie pamiętam rozwiązania bez globala... "Jeśli Twoje dziecko używa globalsów, to wiedz, że coś się dzieje" Zainstaluj sobie nowe PHP (5.4.x) i sprawdź czy działa. Do autora tematu : Dane do skryptu możesz przesłać metodą GET lub POST. Ty chcesz (chyba) przesłać GETem. Jak wejdziesz na taki adres : Kod twójplik.php?zdjecie=dodaj To taki kod:
Wyświetli napis "dodaj" A jeśli wpiszesz tylko: Kod twójplik.php To interpreter będzie krzyczał, że w tablicy GET nie ma klucza o nazwie zdjecie, dlatego, najpierw należy sprawdzić, czy istnieje klucz zdjecie w tablicy $_GET. Możesz to zrobić za pomocą funkcji isset lub array_key_exist. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Bialykostek, zapoznaj się z: Temat: Jak poprawnie zatytulowac watek. Następnym razem zamknę temat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 02:51 |