![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam utworzoną tabelę w bazie która wygląda w podobny sposób:
Kod +-------------+---------+ | kraj | miasto | +-------------+---------+ | Polska | Gdynia | Polska | Gdańsk | Hiszpania | Madryt | Polska | Sopot | Hiszpania | Madryt | Hiszpania | Barcelona | Polska | Bydgoszcz | Polska | Toruń | Hiszpania | Tarragona | Polska | Toruń | Hiszpania | Tarragona Pobieram sobie z bazy kraj i wypisuję sobie go w select=kraj z zapytania które zawiera DISTINCT. I teraz chciałbym w JS generować automatycznie select=miasto w którym byłyby wypisane miasta które odpowiadają konkretnemu krajowi. Miasta w danym kraju mogą się powtarzać. Próbowałem poradzić sobie sam przy pomocy Ajax (np. jQuery) ale kompletnie nie daję sobie z tym rady. Skrypty są strasznie rozbudowane, a ja chcę to uproscić ile się da. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za wyrozumiałość :-)) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Zobacz, czy takie coś Cię zadowoli:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedź, ale poradę Darka znam. Siedzę nad nią od wczoraj. Działa bez zarzutu, jednak wywala błędy składni pod Validatorem W3C od wiersza 33 w dół.
I właśnie dlatego szukam innego sposobu, bo nie mogę sobie z tym poradzić. błędy jakie wskazuje W3C: Kod invalid comment declaration: found character ")" outside comment but inside comment declaration
for (i=l2.options.length;i>=0;i--) l2.options[i]=null; Check that you are using a proper syntax for your comments, e.g: <!-- comment here -->. This error may appear if you forget the last "--" to close one comment, and later open another. character "[" not allowed in attribute specification list for (i=0;i<opcje[wybor].length;i++) character ";" not allowed in attribute specification list for (i=0;i<ile_lista1;i++) opcje[i]=new Array(); element "ile_lista1" undefined for (i=0;i<ile_lista1;i++) opcje[i]=new Array(); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie, poradziłem sobie z poprawką tamtego skryptu. Dla zainteresowanych, żeby W3C się nie czepiał:
Linia 24: dodany pusty option Linia 33: zamiast i-- dać i=i-1 bo i-- było interpretowane jako początek komentarza.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:06 |