![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
korzystając z tego, że to hydepark... ![]() Staje aktualnie przed trudnym życiowym wyborem jakim jest kupno telefonu, ponieważ moja, chyba już 8 letnia nokia 3510i zaniemogła na dobre. O ile z porównywaniem cen(stwierdzam, że Play by mnie najbardziej satysfakcjonował) itp radze sobie całkiem nieźle to jako człowiek nie przywiązujący większej wagi do gadżetów, opuściłem się trochę w temacie samych telefonów... I tu niespodzianka, jest ich po prostu mnóstwo :S Tak więc mam prośbę do Was - czy moglibyście mi doradzić w tej kwestii? Zależy mi na niezawodności(ażeby nie wysiadła po pierwszym upuszczeniu, co moją 3510 spotykało raczej regularnie), klawiaturze optymalnej do szybkiego pisania smsów/e-maili(układ nie typowo komórkowy, a przypominający PC). Przyda się również fajny ekran do oglądania internetu. Miło by było jak by była możliwość wrzucenia sobie mapy. No i ogólnie jakiś model który Was zadowala. Jestem w tym temacie kompletnie zielony. Na co powinienem zwracać uwagę? Nie chciał bym po prostu trafić na jakieś totalne G zablokowany umową na np. 24 miesiące... Spodobał mi się Samsung Avila z GPS, ale czytałem w komentach, że trzeba sobie osobno tego GPSa jeszcze opłacać czy coś w tym stylu? Traci to sens dla mnie. Może ktoś ostatnio również przez to przechodził i mógłby się podzielić spostrzeżeniami, polecić już konkretny plan abonamentowy+telefon dla studenta, tzn niedrogo ![]() Pozdrawiam, dziękuje za poświęcony czas! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Duży ekran, multimedia, internet:
- Iphone 3GS - Nokia N97 Pisanie -Blackberry (jakos tak) - HTCki Pod programowanie to chyba polecam z dotykowym ekranem ale watpie zeby na jakims telefonie dalo sie cos skompilowac porzadnego ;P -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o niezawodność to polecam coś z nokii. Głównie biznesowe. Mam swojego złomka już z rok (E51). Miałem strasznie porysowany ekran, tak że nic już nie było widać. Już miałem oddać telefon, gdy zobaczyłem że tam jest folia. Firmowa zapewne. A pod nią nowiucieńki ekranik.
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Nokia 3510i to legenda, telefon nie do zdarcia, sam byłem szczęśliwym posiadaczem i byłem bardzo zadowolony. Natomiast co do telefonu na teraz polecam nokię e52, bardzo przyjemny biznesowy telefonik, ma bardzo przydatne funkcje (polecam czarną listę) które ułatwiają życie. Można na tym uruchomić wiele fajnych aplikacji, np. wczoraj udało mi się na tym odpalić Putty. No i bardzo dużym plusem jest bateria, która naprawdę jest bardzo żywotna, więcej materiałów szukaj na YouTube jest kilka interesujących recenzji. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nom putty uruchomisz na symbianowskim tel. tez mam. Symbian jest fajny ale niestety to juz nie to co kiedys, teraz sa lepsze OSy pod tym wzgledem ;/
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na nokie n97 szkoda kasy w takiej cenie znajdziesz o wiele funkcjonalniejsze tel.
Ja bym ci polecil cos z android'em tel. sa dosyc tanie w porownaniu z tymi co chodza na WM za 800-900 mozesz miec nowke G1/Magic i samsung galaxy tez jakos tak kosztuje. Z wm mam qtek s100 i samsung i780 i za wm nie przepadam wolno chodzi, czesto sie wiesza i na dodatek nie jest finger friendly. Od niedawna mam wlasnie Avile i z tego co wiem gps musisz kupic osobno albo masz juz w komplecie jak kupisz Avile + GPS, fajny ekran, jest bardzo czuly na dotyk, fajnie odwzorowywuje kolory, ma akcelerometr ale ogolnie jest wolny jak zalaczysz muze/video potrafi miec lagi przy przewijaniu tresci. Co do klawiatury to na moim i780 pisalo mi sie zajebis*** jednak ekran do neta sie w ogole nie nadawal. Na Avili latwo sie przyzwyczaic zeby szybko pisac na programowej klawiaturze w trybie landscape. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Skąd: Waraszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Samsung Omnia - mam i polecam, idealna dla programisty...
iPhone 3GS HTC DIAMOND Omnia 2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nokia n900 oczywiscie! z linuksem ^^
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Najlepszy telefon będzie coś z symbianem lub podobnymi. Jest możliwość podpięcia klawiaturki pod bluetooth, możliwość zainstalowania dowolnego programu do nawigacji. Jeśli jakiś telefon ma gps to i tak polecam dokupić jakiś zewnętrzny bo są strasznie cienkie, koszt takiego ~50 zł (z tego co pamiętam). Z klawiaturami qwerty to e71, e72. Bardzo fajne telefony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTC HD2 bardzo szybki, zajebisty ekran, finger friendly i w ogóle, chyba najlepsze co można teraz w telefonach mieć
![]() Jednak na Twoim miejscy bym poczekał jeszcze trochę bo wchodzi na rynek Windows Mobile 7 a Microsoft ma szczęście co do numerków "7" :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Na pewno nie bierz omni light, straszne badziewie. Ja bym wybrał jakąś nokię z qwerty po prostu i tyle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Z wm mam qtek s100 i samsung i780 i za wm nie przepadam wolno chodzi, czesto sie wiesza i na dodatek nie jest finger friendly. Mhmmm... Jak zostawisz na fabrycznym firmwarze, to się nie dziwię. ![]() Działam obecnie na HTC TyTN (wiem, staroć), do tego WM 6.5.3 i jakoś nic się nie wiesza. ![]() ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepraszam, że nie w temacie, ale ...
Cytat Jeżeli chodzi o niezawodność to polecam coś z nokii. Głównie biznesowe. Mam swojego złomka już z rok (E51). Miałem strasznie porysowany ekran, tak że nic już nie było widać. Już miałem oddać telefon, gdy zobaczyłem że tam jest folia. Firmowa zapewne. A pod nią nowiucieńki ekranik. ![]() Bież nokię - no świetna jest ta folia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Jednak na Twoim miejscy bym poczekał jeszcze trochę bo wchodzi na rynek Windows Mobile 7 a Microsoft ma szczęście co do numerków "7" :-) Chyba na pdaclub byl niedawno jakis news o wm7 i ogolnie wedlug mnie to bedzie porazka, android jest przyszlosciowy mozna w nim kombinowac jak kon pod gorke. Mhmmm... Jak zostawisz na fabrycznym firmwarze, to się nie dziwię. ![]() Akurat w i780 firmowy soft z plusa jest najlepszy a na qtek mialem najnowszy rom cotulli z najnowszym radio fajnie wyglada etc ale ogolnie mi sie wm nie podoba. Teraz jak bede cos bral to albo jakis umpc jak bedzie tyle kasy a jak nie to cos z androidem, ewentualnie toshiba tg01. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
A ja mam Nokię 6230i i jest git
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ja jeszcze Siemensa S65 na chodzie.
![]() Zacnie się klepało na nim komendy do SSH. Zwłaszcza w pełnym słońcu. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja miałem na początku LG KC 550 , ale nie podobał mi się , nie wymienna obudowa , za łatwo blaszka pod która był apart sie zsuwała .
Teraz mam Nokie N73 , symbian. Na baterie nie mogę narzekać , telefon w sam raz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Podepnę się pod temat.
Moja nokia e61 powoli kończy żywot. Poszukuje jakiegoś telefonu, który ma wbudowane wifi, ma możliwość zainstalowania aplikacji sprawdzającej pocztę. Nie lubię Sony Ericssonów, czy jak to się piszę i LG, tak to każda marka wchodzi w grę (chociaż mocno przyzwyczaiłem się do symbiana, ale mogę zmienić swoje przyzwyczajenia). Dotykowy, pół dotykowy, zwykły, slider, nie ma znaczenia. Cena ok 1000 zł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nokia 5110
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTC Desire i nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne. Ewentualnie Desire Z(około 1300 zł), bo ma wysuwaną klawiaturę i Wifi IEEE 802.11 b/g/n - poprzedni ma tylko IEEE 802.11 b/g
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:34 |