![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to jest ?
Wiedze ze czesc programistow zajmusie sie takze grafika, a nawet animacja a przeciez to zupelnie rozne dzialki... U mnie wzielo sie to z tego za najpierw bylem webmasterem od wszystkiego, dopiero potem zajalem sie scisle programowaniem ale umiejetnosci zostaly ![]() -------------------- there is no real life its only afk
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm.. podobnie ze mna - choc nie do konca. kilka lat temu zajmowalem sie stricto grafika, potem przenioslem sie na webmasterstwo -> webdesignerstwo -> webdesign + programming i chyba niebawem przeniose sie calkowice na programming, bo troche przytlaczaja mnie nowi/zdolni webdesignerzy, a ja sie zajme ladniutkim i zgrabnym kodem:]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nigdy nie byłem grafikiem. Praktycznie tylko na początku troszkę się zajmowałem webmasterstwem, a dzisiaj moje umiejętności zaczynają nawet odchodzidź od www.
Teraz co prawda planuje sobie zrobić homesajta ( po moim ostatnim niewypale, którego ie nie obsłygiwał ), ale nie będzie to dzieło graficzne, ponieważ mam zamiar użyć aalib. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem wyłącznie programistą...
Moje umiejętności graficzne sprowadzają się do tego ze potrafie odpalić adobe i wiem gdzie tam są warstwy i filtry ![]() Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam jestem ogolnie uzdolniony i sie nie kwale
![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na początku interesowałem się kodem, ale z braku osoby, która mogłaby się zająć stroną graficzną, niejako zmuszony zostałem do tworzenia grafiki. Orłem w tym nie jestem, ale jakoś szło.
Teraz jak większość coraz mniej spędzam czasu na grafą, a więcej nad kodem. -------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat jestem ogolnie uzdolniony i sie nie kwale Wybitnie uzdolniony... I my Cię też nie chwalimy...
![]() Ja tam gdyby nie "LIne Tool" to bym nawet prostej kreski nie narysował... Pozatym jestem programistą, który musi swoje kody ubrać w GUI. Ale grafikiem nie jestem inie będę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja to właściwie nie jestem ani grafikiem, ani programistą ani administratorem. Zastępuje tylko pana Ździśka i robię co każą. Jak pan Ździsiek wróci z urlopu, to pewnie zastąpię panią Hanię z kantyny; wybiera się na macierzyński
![]() -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grafikę trochę znam 8)
W sumie to początki html`a to jakieś 2-3 lata temu łyknąłem Podstawy php już umiem można tak powiedzieć ![]() Ale szybko się uczę :wink: -------------------- c'est la vie!
Programowanie, webmasterka, hardware, software, serwery, internet... - warsztat.webd.pl!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobnie jak większośc zaczynałem od webmasterki. A w skałd niej wchodziło oczywiscie html jak i wszelka grafika na stronie. Z czasem jednak odszedłem na rzecz programowania i tak jest do dziś. Troche tam łyknąłem grafiki i jako takie pojęcie o jej tworzeniu i obsłudze programów mam, ale gorzej z inwencją
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
No cóż - ja w przeciwieństwie do grayhata, wszechstronnie uzdolniony nie jestem
![]() Swojego czasu interesowałem się grafiką 3D (umiem obsługiwać 3d StudioMax, maye, i parę innych cacek) oraz fotografią, jednak bez żadnych sukcesów, co spowodowało, że moje zapędy graficzne umarły śmiercią naturalną. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem typem "Wash & Go" - 2 w 1
![]() Zanim jeszcze zaczalem przygode z komputerami (koniec 8 klasy podstawowki) duzo rysowalem - mowia, ze z dobrymi rezultatami ![]() Natomiast pozniej czas przyszedl na inna forme tworzenia - zarowno grafika jak i aplikacje na komputerze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem programistą. Niekiedy też tworzę grafikę jeśli nie wymaga ona jakiś wibitnych zdolności artystycznych (zlepek warstw (-
![]() Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2004 Skąd: Kijów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku zajmowałem się trochu grafą, trochu php ale z mizernymi skutkami. Teraz po kilku kijowych stronkach postanowiłem zająć się wyłącznie "programowaniem", a w cudzysłowach dlatego, że dopiero zaczynam i do programisty mi jeszcze daleko :wink:
-------------------- gogogo dynamo ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w zasadzie uważałem się do niedawna za w mierę dobrego programistę i graficzne zero, ale chwila odprężenia od kodu spędzona przy grafice dała całkiem fajne efekty... Teraz już sam niewiem... Nie na dobrą sprawę, to do grafika jeszcze dużo mi brakuje...
![]() P.S. Zapraszam: [http://php.pl/viewtopic.php?t=11217]... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:43 |