Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: designer - programer ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rezul
Jak to jest ?
Wiedze ze czesc programistow zajmusie sie takze grafika, a nawet animacja
a przeciez to zupelnie rozne dzialki...

U mnie wzielo sie to z tego za najpierw bylem webmasterem od wszystkiego, dopiero potem zajalem sie scisle programowaniem ale umiejetnosci zostaly biggrin.gif
wassago
hmm.. podobnie ze mna - choc nie do konca. kilka lat temu zajmowalem sie stricto grafika, potem przenioslem sie na webmasterstwo -> webdesignerstwo -> webdesign + programming i chyba niebawem przeniose sie calkowice na programming, bo troche przytlaczaja mnie nowi/zdolni webdesignerzy, a ja sie zajme ladniutkim i zgrabnym kodem:]
Jabol
nigdy nie byłem grafikiem. Praktycznie tylko na początku troszkę się zajmowałem webmasterstwem, a dzisiaj moje umiejętności zaczynają nawet odchodzidź od www.
Teraz co prawda planuje sobie zrobić homesajta ( po moim ostatnim niewypale, którego ie nie obsłygiwał ), ale nie będzie to dzieło graficzne, ponieważ mam zamiar użyć aalib.
cichy
Ja jestem wyłącznie programistą...
Moje umiejętności graficzne sprowadzają się do tego ze potrafie odpalić adobe i wiem gdzie tam są warstwy i filtry biggrin.gif

Pozdro
GrayHat
ja tam jestem ogolnie uzdolniony i sie nie kwale tongue.gif
Zepco
Ja na początku interesowałem się kodem, ale z braku osoby, która mogłaby się zająć stroną graficzną, niejako zmuszony zostałem do tworzenia grafiki. Orłem w tym nie jestem, ale jakoś szło.
Teraz jak większość coraz mniej spędzam czasu na grafą, a więcej nad kodem.
scanner
Cytat
jestem ogolnie uzdolniony i sie nie kwale tongue.gif
Wybitnie uzdolniony... I my Cię też nie chwalimy...

Ja tam gdyby nie "LIne Tool" to bym nawet prostej kreski nie narysował... Pozatym jestem programistą, który musi swoje kody ubrać w GUI. Ale grafikiem nie jestem inie będę.
kszychu
A ja to właściwie nie jestem ani grafikiem, ani programistą ani administratorem. Zastępuje tylko pana Ździśka i robię co każą. Jak pan Ździsiek wróci z urlopu, to pewnie zastąpię panią Hanię z kantyny; wybiera się na macierzyński biggrin.gif
reViVer
Grafikę trochę znam 8)
W sumie to początki html`a to jakieś 2-3 lata temu łyknąłem
Podstawy php już umiem można tak powiedzieć smile.gif
Ale szybko się uczę :wink:
menic
Podobnie jak większośc zaczynałem od webmasterki. A w skałd niej wchodziło oczywiscie html jak i wszelka grafika na stronie. Z czasem jednak odszedłem na rzecz programowania i tak jest do dziś. Troche tam łyknąłem grafiki i jako takie pojęcie o jej tworzeniu i obsłudze programów mam, ale gorzej z inwencją winksmiley.jpg
DeyV
No cóż - ja w przeciwieństwie do grayhata, wszechstronnie uzdolniony nie jestem tongue.gif, tak więc jestem stricte programistą.
Swojego czasu interesowałem się grafiką 3D (umiem obsługiwać 3d StudioMax, maye, i parę innych cacek) oraz fotografią, jednak bez żadnych sukcesów, co spowodowało, że moje zapędy graficzne umarły śmiercią naturalną.
Seth
Ja jestem typem "Wash & Go" - 2 w 1 winksmiley.jpg

Zanim jeszcze zaczalem przygode z komputerami (koniec 8 klasy podstawowki) duzo rysowalem - mowia, ze z dobrymi rezultatami smile.gif
Natomiast pozniej czas przyszedl na inna forme tworzenia - zarowno grafika jak i aplikacje na komputerze.
kwiateek
Jestem programistą. Niekiedy też tworzę grafikę jeśli nie wymaga ona jakiś wibitnych zdolności artystycznych (zlepek warstw (-winksmiley.jpg.

Pozdrawiam.
cf7ni5k
Na początku zajmowałem się trochu grafą, trochu php ale z mizernymi skutkami. Teraz po kilku kijowych stronkach postanowiłem zająć się wyłącznie "programowaniem", a w cudzysłowach dlatego, że dopiero zaczynam i do programisty mi jeszcze daleko :wink:
Bakus
Ja w zasadzie uważałem się do niedawna za w mierę dobrego programistę i graficzne zero, ale chwila odprężenia od kodu spędzona przy grafice dała całkiem fajne efekty... Teraz już sam niewiem... Nie na dobrą sprawę, to do grafika jeszcze dużo mi brakuje... winksmiley.jpg

P.S. Zapraszam: [http://php.pl/viewtopic.php?t=11217]...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.