![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym ażeby div był odnośnikiem url, lecz po dodaniu: <a><div></div></a>, validator wskazuje na niepoprawność a i Internet Explorer nie obsługuje tego tak jak trzeba
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma problemu, to jest bardzo proste do diva wpisz onclick="location=LINK;" gdzie link to oczywiście adres url, jeśli to nei działa zrób to tak
Problem może być taki że jak ktoś nie ma obsługi js'a (co rzadko się zdarza) nie podziała to... Ten post edytował MWL 4.05.2008, 15:34:30 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem to a nie jest elementem blokowym to też nie może przyjmować watrości szerokości i wyskokości!!
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza linia stylów dla a: display: block - i już może
![]() |
|
|
![]()
|
|
Oooo dobre, żeczywiście działa. Ale ja tam wolę javascriptu używać
![]() -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Używanie JS do obsługi podstawowej funkcjonalności strony to jak powiedzenie użytkownikom tel. kom. (ogólnie urządzeń mobilnych), przeglądarek bez/z wyłączoną obsługa JS "mam was w...."
Dodatkowo strona nie zostanie poprawnie zaindexowana (chociaż Google powoli zaczyna interpretować JS :]) |
|
|
![]()
|
|
no dobra, ale poweidz mi kto stosuje do żeczy takich jak divy w całości linków, poza tym nei wiem jak google bot zinterpretuje taki przykładowo kod:
używanie linku do całości elementu blokowego jest co najmniej dziwne, chyba że to div pełniący role loga, tutaj akurat masz rację -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Wewnątrz jednego elementu <a> nie może być innego. (podobnie jak z <p>)
A tworzenie czegoś takiego: jest wg mnie conajmiej dziwne - przecież ten <div> jest kompletnie niepotrzebbny ![]() PS. rzeczy Ten post edytował Crozin 4.05.2008, 15:55:07 |
|
|
![]()
|
|
Wiem o tym linku, ale jeśli chodzi o tego diva i mają być w nim linki to moja metoda jest chyba lepsza <lol>
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
@MWL Twoja metoda nie jest lepsza. Dostępność (jedna z najważniejszych rzeczy na które powinno się zwracać uwagę przy projektowaniu witryny) kuleje przez to niemiłosiernie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytałbym o dostępności.
btw. o ortografii też. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 08:14 |