![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%)
|
@batman dziwne ja nie zauwazylem takiego zapotrzebowania na RAM ze strony chrome....
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%)
|
A u mnie tak:
1. Opera 2. Chrome 3. Safari 4. IE 1000000. Mozilla Dlaczego Mozilla na takim miejscu ? Przede wszystkim cenię sobie szybkość a ona tego nie posiada ! Jak dla mnie za dużo okienek się otwiera (choćby pytanie o ponowne przesyłanie do formularza). Jest open-sourec, a nawet nie ma dostępu do kodu strony błędu z połączeniem. Dlatego korzystam z Opery. Ale i tak wszystkie potrzebuje, żeby sprawdzić czy mi się strona dobrze wyświetla (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
@SHiP: Wszędzie mi 20 FPSów wyciąga. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale tylko pod Operą sterowanie działa poprawnie.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Ustawiłem, że 20fps to maksymalna wartość jaką da się osiągnąć więc chyba mój argument przestaje się liczyć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Przynajmniej jeśli chodzi o Windowsa(u mnie, pod linuksem fx sobie słabo radzi, opera też), bo zgaduję, że masz właśnie Windowsa, bo to Firefox windowsowy troszkę psuje zdarzenia klawiatury.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak, daję szanse Win7. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Przy czym FF oraz Chrome (zakładam, że Safari również) nie obsługuje poprawnie sterowania. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%)
|
@SHIP
Może i Opera nie przetwarza najszybciej JS, ale za to obsługuje ją najlepiej. Temat: Opera najlepiej implementuje JavaScriptand39owy test Sputnik |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
No tak ale testy dotyczą ECMAScript 3, którego się jeszcze nie używa. Ale i tak brawa dla Opery za dobre wsparcie dla tego języka (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Mam nadzieje, że przeglądarki szybko go zaimplementują bo mam dość braku normalnych klas w JS (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Swoją drogą Opera słabo wypada jedynie pod linuksem(sprawdzę jeszcze OS X w wolnym czasie). W systemach windows generuje kod JS z prędkością porównywalą do Chrome EDIT: PS: Czy wiecie, że te testy(Sputnik, ACID etc) nie są w 100% miarodajne ponieważ twórcy przeglądarek wiedząc o nich specjalnie piszą swoje przeglądarki tak aby te testy zdawały? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował SHiP 23.05.2010, 13:50:15 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (10%)
|
Opera
IE FX |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%)
|
Od kilku ladnych lat śledze sytuacje z przeglądarkami i do tej pory nie moge sie przekonac do zadnej innej poza Opera... I z moich obserwacji wynika, ze przecietne osoby (ktore nie szukaja niestworzonych dodatkow) po zetknieciu sie wlasnie z Opera pozostaja z nia i zaden inny browser nie potrafi ich juz przekonac.
Dziwi mnie sytuacja w rankingach, nie wiem moze ff czy chrome maja lepsza kampanie reklamowa. Dla mnie liczy sie szybkosc na 1 miejscu i tu Opera jest jak dotad niepobita. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Używam Chrome od momentu jego narodzin, aktualnie korzystam z Canary Build, niby niestabilna wersja a nigdy mi się nie wysypała (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Szybkością bije na głowę wszystkie inne. Firefox 4 może i szybko renderuje, ale co z tego kiedy wiesza się interfejs... IE 9 jest szybki, ale już po załadowaniu. Opery nie lubię, sprawa osobista (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
|
|
|
|
|
|
|
|
Od kilku ladnych lat śledze sytuacje z przeglądarkami i do tej pory nie moge sie przekonac do zadnej innej poza Opera... I z moich obserwacji wynika, ze przecietne osoby (ktore nie szukaja niestworzonych dodatkow) po zetknieciu sie wlasnie z Opera pozostaja z nia i zaden inny browser nie potrafi ich juz przekonac. Dziwi mnie sytuacja w rankingach, nie wiem moze ff czy chrome maja lepsza kampanie reklamowa. Dla mnie liczy sie szybkosc na 1 miejscu i tu Opera jest jak dotad niepobita. (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Zetknąłem się kilka razy z Operą, za każdym razem to spotkanie kończyło się podróżą myszki w prawy górny róg ekranu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) .
|
|
|
|
|
|
|
|
Zetknąłem się kilka razy z Operą, za każdym razem to spotkanie kończyło się podróżą myszki w prawy górny róg ekranu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . I to był Twój największy błąd ... (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Dla mnie liczyła się zawsze wygoda pracy z wieloma kartami/stronami. Ani IE, ani Opera ani Chrome ani nic nie było wygodne, bo dawno dawno temu spotkałem się z dodatkiem do FX'a dzięki któremu mogłem zrobić sobie widok prostego drzewa ze wszystkich otwartych kart w prawym/lewym boku ekranu. Ale to i tak jest nic w porównaniu do tego co jest w FX 4.0 beta, nie pamiętam jak to się nazywa, Panorama chyba. To daje naprawdę dużą swobodę i wygodę. A to czy strona się szybciej wczytuje czy nie... dwie-trzy sekundy mnie nie zbawią, bo strony i tak zawsze wczytują mi się w tle...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Aktualnie mam otwartych 31 kart...takie wyzwanie podejmuje jedynie Opera. Firefox jest dużo wolniejszy i nie wiem od czego to zależy ale pochłania znaczną część procesora, a Opera za to pamięci RAM, co mi bardziej odpowiada. Po za tym opera ma milszy dla oka interfejs według mnie. A na korzyść firefoxa: firebug jest o stokroć lepszy od opera dragonfly czy jak to się tam nazywa.
Ten post edytował Damonsson 21.11.2010, 16:01:18 |
|
|
|
|
|
|
|
Panorama jest też w Safari i IE 9 (Ctrl+Q, nie wiem czy jest już do tego jakiś dedykowany przycisk w UI).
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%)
|
szybkosc = chrome
wygoda pracy = firefox (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
ff - wygoda pracy i szybkość.
Na linuxach chrome jest wolniejszy od ff. |
|
|
|
|
|
|
|
Panowie,
nie uważacie, że pisanie w kółko od szesnastu stron Opera IE FX[/]i, [i]Zetknąłem się kilka razy z Operą, za każdym razem to spotkanie kończyło się podróżą myszki w prawy górny róg ekranu czy ff - wygoda pracy i szybkość jest już trochę jałowe i pozbawione sensu? Rozumiem, że to jest wątek na "browserowego-flamea", ale bez przesady - konkretów trochę, rzeczywistych porównań, a nie odczuć. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Moim zdaniem wojny przeglądarek są bez sensu bo... wszystkie przeglądarki są do...niczego.
Każda ma swoje plusy ale i minusy. Jeśli miałbym poskładać idealną przeglądarkę dla siebie byłoby to coś w tym stylu:
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 3.01.2026 - 14:57 |