Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

7 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Upgrade forum
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu. Ja np bardzo czesto korzystam z forum z telefonu z opery mini i uwierz mi ale ciezko jest wtedy "kliknąć" w link "najnowsze posty"

Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 13:45:30
Go to the top of the page
+Quote Post
Fifi209

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(wookieb @ 8.08.2009, 13:38:05 ) *
Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu.

A ja Ci wytłumaczę dlaczego tak piszesz.
Jesteś użytkownikiem tego forum od pewnego czasu i po prostu przyzwyczaiłeś się, że to ma wyglądać tak, to tak a to ma być tam i tam. Proste.
Przyjdzie ktoś nowy, jak Ty kiedyś i się przyzwyczai. Jak zmienią wygląd będzie pisał tak samo.

Ja jestem zawsze otwarty na zmiany. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

@up
Twoja edycja postu znacznie zmienia sytuację. Ale ten problem również można rozwiązać, wystarczy aby ktoś napisał osobny styl dla takich urządzeń.

Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 13:45:45
+Quote Post
wookieb

Cytat(fifi209 @ 8.08.2009, 14:44:26 ) *
@up
Twoja edycja postu znacznie zmienia sytuację. Ale ten problem również można rozwiązać, wystarczy aby ktoś napisał osobny styl dla takich urządzeń.

Po co? po dłuższym używaniu opcji najnowszych postów zauważysz, że stare umieszczenie linku było najlepsze.
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(wookieb @ 8.08.2009, 13:50:55 ) *
Po co? po dłuższym używaniu opcji najnowszych postów zauważysz, że stare umieszczenie linku było najlepsze.

Szczerze, to nigdy nie używam tej opcji.

Dla chcącego nic trudnego, nawet prostym rozwiązaniem ułatwisz sobie życie. Robisz sobie zakładkę i po sprawie.

Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(fifi209 @ 8.08.2009, 14:53:14 ) *
Żenada.
Wykłócasz się, że ktoś się czepia a sam tego nie używasz i nie masz pojęcia. Po co w ogóle się odzywasz na ten temat?
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(mike @ 8.08.2009, 13:55:24 ) *
Żenada.
Wykłócasz się, że ktoś się czepia a sam tego nie używasz i nie masz pojęcia. Po co w ogóle się odzywasz na ten temat?

Żenadą to można nazwać to co się tutaj dzieje. Po prostu czytając ten temat krew mnie zalewa. Administracja się stara aby było lepiej etc. To znajdzie się kilkunastu takich, którzy zaczną wybrzydzać o np. tło, które ciągle jest takie samo.

Za mała czcionka? Jest dużo rozwiązań, np. siedzieć mniej przed kompem, zmienić rozdzielczość, z tego co wiem w FF też można powiększać strony.
Zaraz mi ktoś napisze, że pracuje przed kompem. Wielu ludzi pracuje przed kompem, ja zwykle też. A jeżeli ktoś słabo widzi to warto zainwestować w okulary.

Wykłócam się bo uważam, że wystarczy link na dole "Dzisiejsze aktywne tematy", z którego korzystam i jest po problemie.
Co do nowych postów, łatwo je zobaczyć. Forum przecież "oznakowuje" nowe/nieprzeczytane posty.
+Quote Post
wookieb

Dla chcącego nic trudnego, nawet prostym rozwiązaniem ułatwisz sobie życie. Robisz sobie zakładkę i po sprawie.

Widzę, że nie znasz pojęcia user-friendly. Jakby każdy serwis miał takie "innowacje" to twój pasek zakładek zapełniłby połowę twojego okna. Po to są takie rozwiązania user-friendly aby z nich korzystać.

Tak na przyszłość polecam http://helion.pl/ksiazki/nieka2.htm

Cytat
Jest dużo rozwiązań, np. siedzieć mniej przed kompem, zmienić rozdzielczość, z tego co wiem w FF też można powiększać strony.

Tak i dla każdej witryny, twórz sobie takie preferencje. A może najlepiej wszyscy stwórzmy sobie WŁASNEGO htmla i każdy niech korzysta ze swojego, którego uważa za najlepszy. Po to są STANDARDY i to o czym piszę wyżej.

Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 14:05:27
+Quote Post
Tomplus

-----

@fifi209
W tej chwili to sam marudzisz.

Tutaj staramy się aby wszystko wyglądało jak najlepiej, poprawiając nawet małe nie dociągnięcia.

@wookieb
Dokładnie, kolega nie wie co to są za rozwiązania user-friendly.

Ten post edytował Tomplus 8.08.2009, 14:04:27
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(wookieb @ 8.08.2009, 14:01:45 ) *
Widzę, że nie znasz pojęcia user-friendly. Jakby każdy serwis miał takie "innowacje" to twój pasek zakładek zapełniłby połowę twojego okna. Po to są takie rozwiązania user-friendly aby z nich korzystać.

Tak na przyszłość polecam http://helion.pl/ksiazki/nieka2.htm

To był przykład. Widać jak czytasz ze zrozumieniem.

Cytat(Tomplus @ 8.08.2009, 14:02:06 ) *
@fifi209
W tej chwili to sam marudzisz.

Tutaj staramy się aby wszystko wyglądało jak najlepiej, poprawiając nawet małe nie dociągnięcia.

Staramy się? Rozumiem, że jesteś jednym z programistów, który opiekuje się tym forum?

Nie staramy się a wybrzydzamy.

Jak już wcześniej ktoś napisał, wygląd to jest sprawa tylko i wyłącznie gustu. To że komuś się nie podoba, to że ktoś się przyzwyczaił do starego to jest tylko i wyłącznie jego problem.

Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 14:05:31
+Quote Post
Lion_87

Ostrzeżenie: (10%)
X----

fifi209 ma racje. Ilu programistów tyle rozwiązań....

A co do tematu to jeszcze chwila i bardziej będzie pasował do działu OCENY (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
+Quote Post
wookieb

To może zapytam tak.
Ja też lubię nowe rozwiązania i nawet prze*hodzę (z******** kontrola bbcode) na nie, jeżeli znajdę w nich prawdziwe plusy. Więc proszę przedstaw plusy aktualnego umieszczenia linku "Najnowsze posty" w porównaniu do starego.

Ja znajdę plusy starego:
Jest w bardzo dogodnym i widocznym miejscu.
Szybko da się na niego kliknąć
+Quote Post
Tomplus

-----

@fifi209
Nie jestem programistą na php.pl, ale przekazywanie informacji co powinno być poprawione, to też pomoc. Pomoc dla programistów.

Wszak pisze w pierwszym poście

Cytat(kwiateusz @ 7.08.2009, 23:09:38 ) *
W razie znalezionych bledow prosze zgłaszac je tu, a w miare mozliwosci beda rozwiązywane.

Błędy to nie tylko ERROR 404 ale również źle dobrane rozwiązania.

Ten post edytował Tomplus 8.08.2009, 14:11:12
+Quote Post
JoShiMa

-----

Cytat(fifi209 @ 8.08.2009, 14:44:26 ) *
Ja jestem zawsze otwarty na zmiany. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ja też, ale nie lubię zmieniać czegoś wygodnego na coś mniej wygodnego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

A poza tym masz rację. Przyzwyczajenie to druga natura człowieka.

No to nie zrozumiesz kogoś kto stale tego używa.

Cytat(fifi209 @ 8.08.2009, 15:00:12 ) *
Administracja się stara aby było lepiej etc.

My też. Forum jest dla użytkowników, prawda? Dlatego informujemy team co jest OK a co nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i razem dążymy do ideału (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nikt tu się nie wywnętrza ze złośliwości. A jak Ci się temat nie podoba, to zacznij mniej siedzieć przed kompem, będziesz mniej nerwowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ciekawe kto będzie pomagał szukającym rozwiązania jak nikomu nie będzie się chciało tego maczku czytać.
+Quote Post
Wicepsik

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Czy będą buttony do innych tagów tak jak są php, sql, html i xml ?
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(wookieb @ 8.08.2009, 14:09:31 ) *
To może zapytam tak.
Ja też lubię nowe rozwiązania i nawet prze*hodzę (z******** kontrola bbcode) na nie, jeżeli znajdę w nich prawdziwe plusy. Więc proszę przedstaw plusy aktualnego umieszczenia linku "Najnowsze posty" w porównaniu do starego.

Ja znajdę plusy starego:
Jest w bardzo dogodnym i widocznym miejscu.
Szybko da się na niego kliknąć

Jak dla mnie również jest w dogodnym miejscu. A jego znalezienie nie sprawia kłopotu.

Cytat(Tomplus @ 8.08.2009, 14:09:32 ) *
@fifi209
Nie jestem programistą na php.pl, ale przekazywanie informacji co powinno być poprawione, to też pomoc. Pomoc dla programistów.

Wszak pisze w pierwszym poście

Błędy to nie tylko ERROR 404 ale również źle dobrane rozwiązania.

Błąd to błąd, a Wy czepiacie się stylistycznych detali.

Cytat(JoShiMa @ 8.08.2009, 14:20:00 ) *
Ja też, ale nie lubię zmieniać czegoś wygodnego na coś mniej wygodnego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

A poza tym masz rację. Przyzwyczajenie to druga natura człowieka.

Nie uważasz, że wyklucza się to nawzajem? Przyzwyczaiłaś się do położenia tego linku i tyle.

No to nie zrozumiesz kogoś kto stale tego używa.

Pisałem, że forum ma "system", który pokazuje nieprzeczytane posty/tematy + aktywne tematy - mi to w zupełności wystarcza. Widzisz to też jest kwestia przyzwyczajenia.

My też. Forum jest dla użytkowników, prawda? Dlatego informujemy team co jest OK a co nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i razem dążymy do ideału (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nikt tu się nie wywnętrza ze złośliwości. A jak Ci się temat nie podoba, to zacznij mniej siedzieć przed kompem, będziesz mniej nerwowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ciekawe kto będzie pomagał szukającym rozwiązania jak nikomu nie będzie się chciało tego maczku czytać.

Komp to nie tyle hobby co też praca. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ja jeszcze nie widziałem ów "maczku", no ale cóż... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

@edit

Co do tego co napisał Wicepsik.

Powinna być najlepiej lista rozwijana z której wybieramy język i automatycznie jest wstawiany taki tag. To byłoby ułatwienie. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zamiast pisać samemu nazwy tagów.

Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 14:38:40
+Quote Post
itsme

Grupa: Zarząd

ok inaczej
tutaj zglaszajmy uwagi ale dyskusje prosze prowadzic w osobnych watkach na temat jednego zagadnienia
np kolor forum
zla ramka
numery wierrszy ...

naprawde robi sie balagan ...
zglaszamy bledy niedogodnosci zle rowiazania - debveloperzy zajma sie nimi - dyskusje prowadzmy gdzie indziej

kazdy kolejny post skasuje jezeli nei bedzie zawieral zgloszenia bledu
+Quote Post
erix

Ok, trochę mnie nie było, teraz pora na parę słów ode mnie. Sprawdzacz bbcode, to moja sprawka - dostosowałem go do tych tagów, które są najczęściej używane na forum.

Cytat
Forum jest zepsute
postarajcie się w poście dać takie coś

Wynika to z tego, co napisałem - nie uwzględniłem w testujących wyrażeniach tego języka - dodane do TODO.

Cytat
po edycji posta z kodem zamienia zamknięte tagi na otwarte i wypluwa alert "twój post zawiera listing, który powinien być objęty odpowiednim bbcode..." zresztą jak wygląda post po edycji zobaczcie sami:

jw.

Cytat
Załosny jest ten system sprawdzania bbcode przy dodawaniu posta, edycji.
Niech ktos spróbuje wpisać słowo "publi cznie" (bez spacji w środku). Powodzenia.

Dzięki za słowa otuchy. Dodane do TODO. - naprawione

Cytat
Parser powinien sam naprawiać bbcode. Jak ktoś pisze dużego posta to nie będzie siedział i szukał błędu.

Siadaj i pisz, jak takiś cwany, przywitamy Twój naprawiacz z otwartymi rękami.

Cytat
nadal buttony do bbcode nie działają , kiedyś działały, ostatnio przestały, po update nadal nie działają

Cytat
Czy będą buttony do innych tagów tak jak są php, sql, html i xml ?

Dam znać ~kwiateuszowi, bo te zmiany może wprowadzić tylko administrator.

Cytat
Również miałem problem z dodaniem postu - wywaliło, że w treści jest listing, który powinien być ujęty w odpowiednie bbcode. Sęk w tym, że żadnego listingu nie było. Wyłączyłem JS i post się dodał ale chyba należałoby to poprawić.

Możesz wysłać na PW linka do posta?

Cytat
Mi "Lucida Sans Unicode" w listingach również nie pasuje. Nie jest dobra.
Sans-serif do listingów jest lepszy.

Parser listingów, to działka ~hwao. Niestety, jest teraz nieosiągalny, więc będzie musiało być jak jest przez pewien czas.

Cytat
sluchaj - zaczynasz mnie draznic czytaj z uwaga ... napisalem już raz WIELKOŚĆ CZCIONKI NIE JEST KWESTIA GUSTU

~itsme, wyluzuj - grzebaliśmy ~kwiateusz, ~hwao i ja, pewnie jest do zrobienia, ale bez nerwów. ;]

P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony.
Jak napisałem w innym poście: obejmij w zdaniu w [i ]/[manual ] i nie będzie krzyczał. - rozwiązane.

1. Sprawdzanie postów przez wyrażenia regularne, które nie do końca dobrze działają. (póki co)
Dobrze działają, tylko zostały uwzględnione dla niewielu przypadków - musiałem sam przetestować różne przypadki, co było - niestety - niemożliwe w pojedynkę.

Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu.
Po zmianach na np. NK też ludzie zrzędzili, ale potem się przyzwyczaili. Jednak zgoda - też dla mnie nie jest to wygodne miejsce, choć z tej opcji baardzo rzadko korzystam, ale to już zależało od inwencji osoby projektującej laya.

Tutaj proszę o postowanie bugów - dyskusja tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=127601
+Quote Post
wookieb

Jeszcze taki malutki pierdół. Graficzne linki w menu górnym są na fioletowym tle co delikatnie widać przy zmianie stylu.
+Quote Post
erix

Było zgłaszane. [;
+Quote Post
wookieb

http://forum.php.pl/top_20.html 404
+Quote Post

7 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.02.2026 - 13:54