![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, dowiedziałem się, że istnieje skrypt dzięki, któremu mogę poznać IP gości, którzy odwiedzają moją stronę i wygląda on tak:
Nie wiem jednak w jaki sposób mogę go zastosować żeby sprawdzić IP gości. W HTMLu jestem samoukiem, a o PHP nie mam bladego pojęcia. Zrobiłem tak, że utowrzyłem nowy plik z wyżej zamieszczonym kodem zapisałem go z rozszerzeniem .php, ale nie wiem jak to dalej połączyć z kodem mojej strony w html i jak dzięki temu poznać IP gości. Z góry dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co chciałbyś dalej robić z tymi adresami, wyświetlić odrazu, zapisywać do pliku ?
|
|
|
--Kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
To zależy co łatwiej wykonać, domyślam się, że zapisanie do pliku, więc raczej ta opcja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
--Kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pomoże ktoś? ;>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykłąd jak zmodyfikujesz swój kod na zapisywanie do pliku:
to z pliku logi.txt będziesz mógł wyciągnąć jakieś statystyki. Ale to raczej nie daj nic ciekawego, bo plik szybko stanie się ogromny i trudno będzie z niego wyciągać dane. Ten post edytował timon27 31.03.2014, 20:41:21 |
|
|
--Kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, dzięki wielkie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale jak mam to połączyć, żeby to zapisywało do tego pliku tekstowego? Utworzyć nowy plik czy wstawić ten kod w index.html czy jak? Przepraszam za takie pytanie ale czytam od kilku godzin w necie, ale wszędzie są kody, a nie ma napisane jak je wdrożyć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój kod już zapisuje do pliku.
Skrypty php zawsze umieszczasz w plikach php. Zmień rozszerzenie index.html na index.php. Za pierwszym razem skrypt utworzy plik, potem będzie dopisywał kolejne linijki. ps. były literówki więc poprawiłem, bo widzę że miałbyś z tym problem Ten post edytował timon27 31.03.2014, 20:41:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku z html, oczywiście który zapiszesz z rozszerzeniem php dodaj ten kod i tyle (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
--Kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Teraz problem jest taki, że strona się nie otwiera po zapisaniu index.php, a serwer obsługuje php. Wiecie o co może chodzić?
|
|
|
![]()
|
|
Teraz problem jest taki, że strona się nie otwiera po zapisaniu index.php, a serwer obsługuje php. Wiecie o co może chodzić? Co oznacza 'nie otwiera' ? jeśli masz na myśli że pokazuje białe tło to nie dziwne, bo nie ma żadnej innej funkcjonalności poza zapisywaniem do pliku. Ten post edytował timon27 31.03.2014, 20:43:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż zawartość index i sprawdź kodowanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) najlepiej utf-8 bez bom (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:31 |