![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam dopiero zaczynam uczyć się php potrzebuje coś co by zautomatyzowało dodanie nagłówka i stopki do kilku tysięcy plików. do których ścieżki byly by w jakimś pliku tekstowym. Znalazłem poniższy kod zastanawiam się jak go przerobić aby przetwarzał
całą listę plików pdf. Proszę o pomoc jakieś wskazówki cokolwiek.
Ten post edytował Daiquiri 23.05.2011, 16:52:47
Powód edycji: [Daiquiri]: Poprawiłam code na PHP :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Niech zgadnę, może w pętli?
EDIT: 1. Przeczytaj regulamin Forum i się do niego zastosuj. 2. Czytaj mój podpis poniżej... Ten post edytował Kshyhoo 23.05.2011, 16:00:51 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Proszę dodać BBCode, w innym przypadku zamknę temat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w porządku a jaką Byś wybrał pentle
co Sądzisz o przejściu za pomocą foreach przez plik z linkami a potem użyciu np explode - czy się tam przyda? orginal z opisem do testów jest na http://architekt.unistyle.pl/index.php/fpd...omoca-php/2008/
Wyświetla błąd unexpected $end w 44 linijce (ale mam wszystkie klamerki zamknięte) proszę o pomoc Ten post edytował jan85 24.05.2011, 10:59:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pętla
Klamerki masz zamknięte, ale nie masz zamkniętych cudzysłowi. Nawet kolorowanie w poście juz to pokazuje nie: $pdf->AddFont('arialpl',",'arialpl.php'); a: $pdf->AddFont('arialpl',"",'arialpl.php'); nie: $pdf->SetFont('arial',",9); a: $pdf->SetFont('arial',"",9); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję ale pojawił się jeszcze jeden problem (wyświetla się poniższy komunikat mimo iż plik znajduje się tam gdzie trzeba i ma odpowiednie uprawnienia
Warning: require_once(includes/fpdf/fpdi.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fpdf/gen.php on line 4 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/fpdf/fpdi.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/fpdf/gen.php on line 4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Podepnę się pod temat bo mam problem ze stopką. Mam oto taki kod PHP przy tworzeniu PDF.
Problem polega na tym że stopka w PDF który powstaje nie zawiera tresci zmiennych $_kto, $_ip mimo iż one istnieją na 100%. (Dokument wygenerowany elektronicznie przez : , IP : ) - tak mi drukuje. Co zrobic by w stopce zawarte mogły być zmienne php. Gdy wpisze na sztywno to działa.
Poprawiłem Ten post edytował 8_pasazer_NOSTROMO 8.02.2013, 12:15:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież wiadać jak wół, że zmienne $_kto, $_ip nie istnieją.... to, że ty je gdzieś tam tworzysz gdzieś indziej, 300 km dalej, to fakt, one tam istnieją, ale nie istnieją tu....
Albo je przekazuj do funkcji jako parametry, albo poczytaj o zasiegu zmiennych. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
@ nospor
Poprawiłem, wiec zmienne są. A powiedz mi jak wstawić zmienne jako parametr do funkcji, bo nie wiem. Ty wiesz to mi powiedz. Ja też bede wiedział. |
|
|
![]()
|
|
Manual -> funkcje
Tam masz wszystko wyjaśnione Cytat Poprawiłem, wiec zmienne są Są, dopiero jak poprawiłeś. Wcześniej w kodzie nie było ![]()
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@ nospor
A mozesz mi podać linka bo szukam i szukam i naprwdę nie wiem gdzie to znaleść.
nie działa
nie działa Opadam z sił. Proszę powiedz, bo kliknę w opcje (NIE POMÓGŁ (a wiedział)) jak dostawisz taką. |
|
|
![]()
|
|
Cytat bo kliknę w opcje (NIE POMÓGŁ (a wiedział)) jak dostawisz taką. Weź ty mnie tak nie strasz bo po nocach spac nie będę mógł.... Po grzyba ci te $this? Masz przekazać do funkcjie a nie do obiekttu. Napisalem wyraźnie: manual-> funkcje a nie : manual -> klasy i obiekty http://pl1.php.net/manual/pl/functions.arguments.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Udało się. Podaje rozwiazanie dla potomnych.
Przypominam zagadnienie. Użycie zmiennych w stopce FPDF.
Nospor - nie pomógł. Klikam :-) @ nospor Ustaw sobie żeby Ci 10 pomógł = 1. Bo masz więcej punktów niż trzech pierwszych skoczków pucharu świata, punktów w klasyfikacji generalnej. @ nospor Nie gniewaj się, przecież wiesz że Cie lubie. Tylko Ty odpisujesz na moje wątki. Pomogłeś ale nie klikam bo masz za dużo. Masz monopol masz jak Kilkujadek na Kingsajz. A tak przy okazji mógłbyś mi jeszcze wyczyścić te ostrzeżenia, bo już mają 3 lata niemal i gniją aż śmierdzi. Ten post edytował 8_pasazer_NOSTROMO 8.02.2013, 14:41:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 10:13 |