![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z zapisem wyniku pętli foreach do pliku *.txt Prawidłowo wyświetla wynik w postaci: informacja1, informacja2, informacja3, temat4, temat5, temat6, temat7, Chciałbym to teraz zapisać do pliku txt w postaci: informacja1 informacja2 informacja3 temat4 temat5 temat6 temat7 Proszę o pomoc, gdyż nie wiem jak mogę wydobyć wynik działania pętli foreach i zapisać go do zmiennej, którą mógłbym zapisać do pliku np. za pomocą: file_put_contents ("abcd.txt", $druk); Kod PHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wg zasady:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic mi to nie dało, a próbowałem na kilka sposobów.
Nie jestem programistą więc proszę o dokładniejsze wskazanie gdzie i co mam wpisać. Chcę jeszcze wyjaśnić, że: pętla foreach ma dwa przebiegi, które wyświetlają nagłówki, a w każdy nagłówek posiada kilka informacji, które wyświetlane są za pomocą if i funkcji get_menu_tree3 ($z['listatype']); Chodzi mi o to, żeby zapisać do pliku tylko informacje/wyniki spełniające warunek i wyświetlane/generowane przez funkcję czyli get_menu_tree3 ($z['listatype']);. Bez nagłówków. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Intuicyjnie ja bym spróbował wynik zapisać do pliku txt w pętli, czyli jeżeli jest spełniony (if) to zapisz do pliku:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 15:18 |