![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiem jak posorotwać tablicę dwuwymiarową w PHP, czytałem jakieś poradniki ale nie za wiele z nich rozumiem. Potrzebowałbym jakiś gotowy kod, jak go zobaczę to wtedy będę wiedział co i jak ![]()
W taki sposób zapisuje dane do tablicy:
Chę posorotwać malejąco tablicę według pierwszego wymiaru - możliwe, że paramtery będą się powtarzały (w kilku kolumnach 1 wymiar będzie jednakowy) to wtedy niech losuje także malejąco według 2 wymiaru. Z góry dziękuję ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Ten post edytował Kshyhoo 18.12.2012, 22:30:12 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko ja podałem 5 rekordów, a ja ich mam prawie 600 i są one pobierane z bazy MySQL i potrzebowałbym bym coś bardziej automatycznego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
No chyba umiesz przypisać dane pobrane z bazy do tablicy? W MySQL są wbudowane funkcje do tego. Po za tym, trzeba było napisać od razu, co chcesz osiągnąć i wkleić kod, który spłodziłeś.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Zastosowałem taką funkcję:
i wszystko działa, ale w przypadku, gdy liczba według której jest sortowanie, czyli z tej drugiej kolumny w kilku przypadkach jest taka sama, powinno sortować według 1 kolumny. Mógłby ktoś przerobić ten kod, aby to zadziałało? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:54 |