![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Postanowiłem stworzyć quiz w PHP i zadanie to po części mi się udało. Quiz, którego wszystkie pytania są na jednej stronie działa bez zarzutu. Ale chodzi mi o stworzeniu quizu, w którym po kliknięciu w przycisk "Odpowiedz" ładuję się nowa strona z nowym pytaniem. Próbowałem różnych sposobów, gdzie z strony pytanie1.php otwierało stronę pytanie2.php, a z kolei z tej pytanie3.php. Ale niestety nie działa to. Proszę o udzielenie informacji jak mam się za to zabrać, pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Po co zakładasz więc dwa tematy, różniące się jedynie tytułem? Pokaż swoją pracę, jak przekazywałeś dane i co "nie działa to"?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj sesji, przechowuj w nich identyfikator ostatniego pytania na które odpowiedział użytkownik i wyświetlaj następne pytanie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej zamieszczam kod trzech stron z pytaniami. proszę o napisanie co jest nie tak.
QUIZ1.PHP
QUIZ2.PHP
QUIZ3.PHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@$odp = $_GET['odp'];
formularz wysyła post a nie get |
|
|
![]()
|
|
Tak wiem, już to zmieniłem. Ale nadal to nie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod pisany z palca, możliwe błędy. Do tego dodajesz wyświetlanie pytań zamiast echo $questions[$question] możesz zrobić switcha i wyświetlać konkretne quizy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, przerobiłem go trochę i gdy pytania są na jednej stronie to wszystko super działa.
Ale zależy mi na tym aby po odpowiedzeniu na pierwsze pytanie na stronie np. pytanie1.php, skrypt przenosił nas na drugą stronę z drugim pytaniem. |
|
|
![]()
|
|
Ciekawi mnie twój kod po przerobieniu
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to tak, wiem że źle, ale jestem na takim poziomie, że lepiej nie byłem w stanie wykorzystać twojego skryptu
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Skrypt musi być uniwersalny, więc może umieść pytania i odpowiedzi np. w pliku (zauważ, że może być różna ilość odpowiedzi):
Cytat Pytanie 1|Odpowiedź A|Odpowiedź B|Odpowiedź C| Pytanie 2|Odpowiedź A|Odpowiedź B|Odpowiedź C|Odpowiedź D|Odpowiedź E Pytanie 3|Odpowiedź A|Odpowiedź B|Odpowiedź C|Odpowiedź D A potem pobierałbyś pytania:
I wszystko mieści się na jednej stronie... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:51 |