![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Chcę napisać skrypt który losuje 6 liczb i zapisuje do tablicy. Następnie sprawdza czy dana liczba nie znajduje się więcej niż raz, a następnie jeśli tak to losuje inną. Napisałem coś takiego i nie działa. Czemu?
![]()
lub
Ten post edytował przemek3741 27.05.2017, 16:57:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile się nie mylę,
zawsze będzie wywalać ci liczby, bo zawsze jest co najmniej jedna. in_array zawsze zwróci true, bo w $tab masz już $tab[$a] Zrób to trochę inaczej: skonstruuj tablicę o n elementach i potraktuj ją array_rand(), która zwraca randomowe klucze i na podstawie tych kluczy możesz wyciągnąć unikalne liczby ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzekłbym, że genialne
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:35 |