![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie dawno zacząłem się uczyć PHP.Niestety nie mogę otworzyć pliku w przeglądarce.Kolega mi mówił na początku,żebym ściągnął jakiś xampp a następnie wszedł w folder htdocs i stworzył plik php.Zrobiłem tak i nic.Jeszcze kazał mi w panelu sterowania[głowy nie dam] uruchomić apacha[jakoś tak] i znowu nic.Jak coś to otwierałem tak plik w przeglądarce:localhost/plik.php Jak otwierałem normalnie [2 razy kliknąć] to otwierała mi się moja aptana studio w której pisze. Co zrobić?Mój kolega tez nie wie i poradził mi,żebym napisał tutaj o moim problemie. a i jak coś mam viste. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Musisz mieć zainstalowany serwer, polecam Ci paczkę z łopatologiczną instalacją...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowany ;P
Na pewno |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a uruchomiony jest ?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I czy ten plik php, jest w odpowiednim folderze? (jak w xampp htdocs).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co się wyświetla po wpisaniu w przeglądarkę localhost
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak jest uruchomiony,a jeśli mi nie wierzycie mogę nawet dać screena...
A co pisze jak wpisze localhost? "Strona internetowa jest niedostępna" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli nie masz uruchomionego, albo źle zainstalowałeś bądź zmieniłeś.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
a co/jak mam uruchomic?>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wejdź sobie do folderu xampp i tam powinieneś mieć plik xampp_start.exe. Odpal go (klikasz 2 razy na ikonkę...) i potem kliknij przycisk apache oraz mysl
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html wykonaj wszystko od początku
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
a,juz instaluje tylko
server name administrator e-mail adres apache htt port czyli mam w tym porcie zostawic 80 i przepisac to co jest obok? |
|
|
![]()
|
|
Po instalacji odpalasz xamppa http://www.apachefriends.org/images/5600.jpg i tu przy apache/mysql naciskasz start i koniec
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dokładnie tak zrobilem i nic...
nawet moj starszy brat przyszedl i nie wie dlaczego,tak sie dzieje,a on to jest dobrym programista..l |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz pomoge ci przez TV
gg: 4176892 Ten post edytował CuteOne 16.07.2011, 17:23:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Odinstaluj i zainstaluj ponownie, czasem to pomaga. Po za tym, możesz podejrzeć w Managerze Zadań, czy serwer jest uruchomiony...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 07:46 |