![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujące pytanie: chciałbym przekazać z formluarz_1 wartość wpisaną w polu tekstowym, tak, żeby w formularz_2 pokazała się jako value, czyli wartość wpisana domyślnie. Dokładnie wygląda to tak, że na jednej podstronie użytkownik wpisuje w pole formularza wartość ID, którą chce np. edytować, następnie po kliknięciu submit przechodzi do następnej podstrony, w której pojawiają mu się wartości do edycji, z tym że w pierwszej kolumnie, oznaczonej jako ID było by już wpisane to, co wpisał w pierwszym formularzu. Kombinuje w ten sposób, że, pobieram tą zmienną z pierwszego formularza:
następnie chcę ją użyć jako value w formularzu:
Robiąc to w ten sposób nie otrzymuję tego co bym chciał. Proszę o wszelkie sugestie. PS. Mam nadzieję, że w ogóle jest możliwe to co chcę osiągnąć ![]() Ten post edytował mattajah 12.02.2014, 14:45:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
podstawy... by w php cos wyswietlic, to sie uzywa ECHO.... samo w magiczny sposob sie nie wyswietla.
<?php echo $zmienna; ?> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, szukałem i kombinowałem, a zapomniałem o tej podstawie ;/
Dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 6 Dołączył: 5.04.2013 Skąd: W Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?=$zmienna; ?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fuj. Tego już się nie używa. A to dlaczego nie? Np. w skromnych templatkach, to bardzo przyjemna składnia, a jak rzecze manual: Cytat Since PHP 5.4.0, <?= is always available Adnotacja odnośnie short_open_tag -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 05:14 |