![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na razie zrobiłem do końca tylko "Postęp prac".
(IMG:http://img153.imageshack.us/img153/8281/srcg.jpg) Proszę o ocenę. Proszę o propozycje co poprawić. Ten post edytował djmati11 11.04.2010, 14:11:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
layout totalna masakra, poczytaj trochę o tworzeniu grafiki, pooglądaj inne strony.
jeszcze wiele przed tobą... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam nie ma nic ! Przeglądnij chociażby cssmania.com (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Tym razem bez słowa wstępu, lista:
[-] Koszmarna typografia, [-] Wyrównania elementów strony jak i czcionek wydaje się być zupełnie przypadkowa, [-] Ta kreska oddzielająca menu od nagłówka wydaje się być nieostylowana, [-] Tło jest hmmm - nie bójmy się tego słowa: brzydkie, [+] Sama nie wiem... fajnie, że coś robisz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , Na stronie brakuje treści - jeżeli nie masz co wrzucić - to skorzystaj z lorem ipsum. Ogólnie rzecz biorąc wygląda to jakby Ci brakowało pomysłu na grafikę. Nie bardzo jest też co oceniać, bo z tego co widzę nie zmieniłeś nawet domyślnej czcionki, brakuje Ci treści, zawartości prawego i lewego bloku, stopki itd. Mam nadzieję, że nie urażę Twojego graficznego jestestwa, ale projekt jest bardzo słaby. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale tutaj nic nie ma ciekawego , sorry , że tak powiem , 'pare prosotkątów' jako tako i nic więcej, hm 5min gimpa?
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm. To jest w HTML. Po prostu screen z Google Chrome.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
po co gimpa , w css dajesz border-radius.
Co do 'strony' to daj padding w 'banerze' i zainteresuj się font-size |
|
|
![]()
|
|
No dałem font-size. O co chodzi z tym bannerem (logo czy stopka).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm. To jest w HTML. Po prostu screen z Google Chrome. A to przepraszam za moja pomyłke. po co gimpa , w css dajesz border-radius. Co do 'strony' to daj padding w 'banerze' i zainteresuj się font-size A z tym , że w cssie można zaokrąglić to nie wiedziałem.A czcionke rzeczywiście powienies troche zmienic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam powiem ci tak layout do wymiany logo rozpikselowane wielki chaos tak naprawdę nie ma tu nic popatrz/poszukaj na necie jak wyglądają dzisiejsze standardy jeśli chodzi o design bo nie ukrywam to co zaprezentowałeś to są lata średniowiecza nie wiem jak znosisz krytykę pisze bo chcę cię zmobilizować do lepszej pracy pozdrawiam ;]
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:http://img34.imageshack.us/img34/4233/srch.png)
Cytat(krzysztof_kf) bo nie ukrywam to co zaprezentowałeś to są lata średniowiecza krzysztof_kf, patrz na logo, masz to swoje średniowiecze. @edit: P.S. Jakby co to nie GIMP lub PS. To HTML, PHP, JS i CSS. @edit2: P.S.2. Te paski są robione w Paincie. Logo to już PS-CS3 Ten post edytował djmati11 13.04.2010, 18:52:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę Cię demotywować, ale zobacz klika projektów z tego serwisu http://www.digart.pl/przegladaj/47/projekt...amp;s=o&k=m . Pooglądaj sobie najpierw tamte prace, potem spójrz na swój i zacznij od nowa:) Ja sam pewnie nie zbliżę się nawet do takiego poziomu jaki reprezentują profesjonaliści ale takie oglądanie dobrych prac pomaga później w tworzeniu własnej. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@edit: P.S. Jakby co to nie GIMP lub PS. To HTML, PHP, JS i CSS. Wypas, ale co to zmienia? @edit2: P.S.2. Te paski są robione w Paincie. Logo to już PS-CS3 Wybacz, ale nie widać byś używał gdziekolwiek Photoshopa. Nawet takie logo możesz wykonać w Paicie. Widzę, że uparcie powielasz błędy poprzednich prac - przejrzyj przykładowe prace innych grafików i porównaj je do swojej - może wówczas nie będziesz się dziwił określeniom typu "średniowiecze" (ciesz się, że nie zostało to określone "epoką kamienia łupanego" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy nowy projekt coraz gorszy. Spróbuj zrobić stronę z samego tekstu. Bez żadnych ramek, boksów itp. Wtedy docenisz typografię. Na prawdę przeczytaj kilka artykułów na ten temat bo jest strasznie. Nie stosujesz rozsądnie wielkości tekstu, rozstrzelenia wyrazów/liter, wysokości lini, długości lini.
PS: IE nie ma obsługi CSS3 ale zaokrąglone rogi możesz bardzo łatwo zrobić za pomocą odpowiedniego skryptu htc: http://code.google.com/p/curved-corner/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 6 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po trzecie, tworzę stronę, która ma być prosta... Prosta nie musi oznaczać brzydka.. a w tym wypadku jest masakra. ...wyglądać jak z FrontPage-a i spopularyzować dawny styl tworzenia stron. Tylko po co popularyzować coś co jest brzydkie i niezgodne ze standardami? Zobacz jak wyglądają strony na np. deviantarcie, może coś podpatrzysz Ten post edytował Kaffiuri 19.08.2010, 20:29:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strzelam, że masz 11 lat i to całkiem dobry wiek na rozpoczęcie zabawy z webdesignem. Jak już moi przedmówcy zaznaczyli tworzysz stronę archaiczną i nie ma tu co oceniać, bo w skali 1-10 dam 1 na zachętę (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Dodam też dobrą radę - wujek google zna wiele kursów na temat tworzenia stron i grafiki na strony internetowe, bo to co Ty nazywasz logiem to mój syn w Paincie robi. I nie mówię tego złośliwie tylko chcę Ci uświadomić, że strona aby była popularna musi przyciągać nie tylko treścią, ale i wyglądem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
12 lat od pieciu lat w vb i c?
a co do strony , ano popracuj nad typografia , obierz sobie np. jakies dwie,trzy czcionki , ktorych bedziesz uzywal na stronie + wielkosci tych czcionek. Ten post edytował gigzorr 20.08.2010, 07:29:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 15:44 |