![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Łączę się z bazą za pomocą PDO. Mam pytanie jak zrobić wyszukiwarkę słów? Tzn. mam treść np. 500znaków. I jak ktoś wpisze słowo "kot" to wyświetli mi wszystkie rekordy z tabeli które zawierają w tej 500 znakowej treści słowo KOT |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może z tego skryptu co ja kombinuje w poście Temat: php mysql problem z wysukiwark coś ugryziesz i dostosujesz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LIKE jest niewydajne. Zainteresuj się wyszukiwaniem pełnotekstowym: http://www.php.rk.edu.pl/w/p/pelnotekstowe-wyszukiwanie/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki, a jak rozłożyć treśc na słowa i np. oznaczyć sobie jakoś te słowa które zostały wpisane do wyszukiwarki?
Kod $zapytanie = $pdo -> query('SELECT * FROM baza WHERE tresc Like "%'.$_POST['tresc '].'%"'); foreach($zapytanie as $row) { $tpl -> assign('id', $row['id']); $tpl -> assign('tresc ', $row['tresc ']); $tpl -> display('pokaz.tpl'); } I teraz jak rozłożyć tą treść na słowa, porównać z _POST i wpiąć w tpl? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:36 |