![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jako iz jest to moj 1 post na tym forum pragnalbym sie przywitac
![]() Problem moj polega na tym, iz na stronce mam sporo plikow PDF pobieranych z bazy mysql. Wszystko to jest przedstawione za pomoca kodu html/php i wyswietlone na stronce, jednakze uzytkownikowi po kliknieciu w linka do PDFa zostaje on automatycznie otworzony. Chcialbym aby pojawialo sie okienko zapisz jako. Siedze juz od rana i szukam, testuje, ale niestety nie udalo mi sie nic sprawdzic ![]() Kod na stronce wyglada tak:
Po najechaniu kursorem nad ikonke PDFa do pobrania link wyglada tak: http.... .pl/przetarg,124,2.html . Klikajac na to pobierany jest z bazy PDF. Czasem pliki maja po 20-30 MB i lepiej aby uzytkownik wiedzial czy sie on wogole pobiera czy co sie z nim dzieje ![]() Z gory dziekuje za wszelka pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jedno słowo: headers
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wlasnie tez na to trafialem, ale kod ktory znajdowalem byl bardzo zawily
![]() ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Powiem więcej... Temat już był na forum. Wystarczyło poszukać -> http://forum.php.pl/index.php?showtopic=55893 i masz tam JAK zrobić wymuszenie zapisu. Aczkolwiek zapamiętaj, że to czy zapisze czy otworzy to decyzja użytkownika lub zdefiniowanych ustawień przeglądarki. Dlatego ja bym ostrzegał przed pobraniem ile plik waży.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Ok znalazlem, jednakze, nie wiem gdzie to u mnie wstawic w kodzie, sie pogubilem
![]() ![]()
Ten post edytował Kinslayer 1.07.2010, 20:49:41 |
|
|
![]()
|
|
Nagłówki ustawia się przed wysłaniem czegokolwiek do przeglądarki. W Twoim przypadku musisz to zrobić w pliku, który odpowiada za wysyłkę pliku do usera, czyli to co kryje się za wywołaniem "tajemniczego" przetarg,124,2.html
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 08:24 |