Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 449 450 451 452 453 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Bo się przydaje.
Go to the top of the page
+Quote Post
fizzlebubble

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Np?
+Quote Post
pyro

-----

Chcecie po raz kolejny robić temat nt. przydatności studiów IT (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ? Czy się kiedyś przyda - nie wiadomo, ale pewnie w większości przypadków nie. Jednak w podsumowaniach tego typu tematów już chyba jednoznacznie wyszło, że z pewnością nie są warte swojej ceny, czasu i straty możliwości wypełnienia tego czasu czymś pożyteczniejszym.
+Quote Post
Posio

-----

PRZYDATNOŚĆ STUDIÓW ! JAKO IŻ JESTEM W TEJ SYTUACJI TO SIĘ WYPOWIEM I WSZYSTKO PODSUMUJE ŻEBY TU SIĘ NIE NAWIĄZAŁA JAKAŚ DYSKUSJA NIEPOTRZEBNA.

Jakiś czas temu pytałem o rozmowę kwalifikacyjną. Mówiłem że nie mam jako takiego pisanego doświadczenia bo "wolnostrzelectwo" się nie liczy. W każdym razie poszedłem, zrobiłem (chyba) dobre wrażenie i pracuje już około 3 tygodnie.
Dogadałem się, pokazałem co potrafię i padło chyba najbardziej znaczące pytanie "jak Ci idzie na studiach i czy chcesz pogodzić dzienne z pracą (czy jesteś w stanie) czy planujesz zaoczne" odpowiedź była prosta "na studiach nie mam zadnych najmniejszych problemów uważam że 80% studentów jest po to żeby miec kwitek i chce łączyć dzienne z pracą". Pracuje na pół etatu dostaje netto ~2k zł. Dodam ze jest to średniej wielkości korporacja pracująca na całym świecie. Tworzone strony to zazwyczaj strony dla kasiastych szych. Mi odpowiada, pracuje w zespole i praca polega głównie na rozszerzaniu możliwości i poprawkach ich systemu. Nie wierzę, że kwestia tego że studiuje Informatykę nic tu nie wniosła.
+Quote Post
Spawnm

Bez papieru w korpo nie można awansować i dostaje się odpowiednio mniejsze wynagrodzenie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
fizzlebubble

-----

Ta, z 10 lat temu.
+Quote Post
buliq

-----

Cytat(Spawnm @ 6.03.2014, 14:53:15 ) *
Bez papieru w korpo nie można awansować i dostaje się odpowiednio mniejsze wynagrodzenie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Ta, trzeba mieć papier z administracji i zarządzania, polityki, socjologii, lizania pupy itp, bo to korpo (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
pyro

-----

No właśnie, w korporacji często się PRZYDA, tylko kto chciałby pracować w typowej korporacji? Odpowiem - kto co lubi, ale ja bym nie chciał z @buliqo-wymienionych przyczyn, chyba że stawki krotnie większe. Jedyna, w której bym chciał pracować to chyba Google (strzelając w ciemno). A i bez tego można sobie doskonale radzić.

Ten post edytował pyro 6.03.2014, 17:48:32
+Quote Post
Turson

-----

Cytat(Posio @ 6.03.2014, 14:48:06 ) *
PRZYDATNOŚĆ STUDIÓW ! JAKO IŻ JESTEM W TEJ SYTUACJI TO SIĘ WYPOWIEM I WSZYSTKO PODSUMUJE ŻEBY TU SIĘ NIE NAWIĄZAŁA JAKAŚ DYSKUSJA NIEPOTRZEBNA.

Jakiś czas temu pytałem o rozmowę kwalifikacyjną. Mówiłem że nie mam jako takiego pisanego doświadczenia bo "wolnostrzelectwo" się nie liczy. W każdym razie poszedłem, zrobiłem (chyba) dobre wrażenie i pracuje już około 3 tygodnie.
Dogadałem się, pokazałem co potrafię i padło chyba najbardziej znaczące pytanie "jak Ci idzie na studiach i czy chcesz pogodzić dzienne z pracą (czy jesteś w stanie) czy planujesz zaoczne" odpowiedź była prosta "na studiach nie mam zadnych najmniejszych problemów uważam że 80% studentów jest po to żeby miec kwitek i chce łączyć dzienne z pracą". Pracuje na pół etatu dostaje netto ~2k zł. Dodam ze jest to średniej wielkości korporacja pracująca na całym świecie. Tworzone strony to zazwyczaj strony dla kasiastych szych. Mi odpowiada, pracuje w zespole i praca polega głównie na rozszerzaniu możliwości i poprawkach ich systemu. Nie wierzę, że kwestia tego że studiuje Informatykę nic tu nie wniosła.

W jakim mieście?

Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i nawet nie padło pytanie od firmy o zarobki. Tak dobrze płacą, czy odpadłem na starcie? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
+Quote Post
O$iek

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Widzieliście jak autor nowego, lepszego Facebooka właściwie nie wie co ma zrobić, żeby zrealizować swoje genialne pomysły (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Spawnm

Którego nowego lepszego facebooka? ;]
Daj link.
+Quote Post
Posio

-----

Cytat(Turson @ 7.03.2014, 19:44:42 ) *
W jakim mieście?

Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i nawet nie padło pytanie od firmy o zarobki. Tak dobrze płacą, czy odpadłem na starcie? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

W Szczecinie. Mnie nie pytaj dlaczego Cię nie "kupili" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Posio 8.03.2014, 20:02:47
+Quote Post
O$iek

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Tego lepszego facebooka. najpierw pytał, czy to ma sens, później pytał jakie dane mogą chcieć odkupić firmy, a teraz szuka platformy streamującej mecze (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Turson

-----

Haha, nie skojarzyłem, że to ta sama osoba. Z takim trzymaniem się jednego planu, nie wróżę nic dobrego
+Quote Post
r4xz

-----

Cytat(Turson @ 8.03.2014, 21:05:34 ) *
Haha, nie skojarzyłem, że to ta sama osoba. Z takim trzymaniem się jednego planu, nie wróżę nic dobrego

Ale z drugiej strony mówią, że "trzeba być elastycznym i dostosowywać się do sytuacji" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Posio

-----

Chłopak jeszcze zrobii gruby hajs, a potem będziemy go błagać, żeby nas zatrudnił ;P
+Quote Post
com

-----

mistrz Temat: MySQLPHP Backup bazy z PHP dzialalo nie dziala zarejestrował sie na portalu dla wróżek od Kshyhoo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Ten post edytował com 10.03.2014, 14:31:41
+Quote Post
buliq

-----

(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Posio

-----

Dziś po rozmowie z pracodawcą dał mi jasno do zrozumienia że chce mnie mieć na pełen etat. Stwierdził że mam wykazać chęć i od przyszłego semestru mogę już być na zaocznych i pracować na zatrudnieniu. Myślę że kasa by oscylowała w ~4,5 k netto jako programista php junior/medium lecz ponoć z wielkim potencjałem. Co o tym myślicie ? Musze przyznać że nie wiem do konca co mam zrobić, bo teraz mam praktycznie wolną rękę, a przejscie na zaoczne to dość poważna decyzja, praktycznie jest to obranie nowego kierunku w moim życiu. Oznacza to, że kończę z życiem studenta , zaczynam pracę na pełen etat i zaoczne weekendy. Gdzie tu wcisnąć dziewczyne (możliwe że wybranka życia) i imprezy ? Tak, jestem młody i jeszcze nie wiem czego chcę. Z jednej strony w głowie mam imprezy z drugiej prace i poważne życie oraz karierę. Znajomi mówią że studia to najlepszy okres życia i szkoda go marnować. Kwestia tego, że być może jest to moja życiowa szansa, żeby w końcu wejść (przepraszam za wyrażenie ale chyba najbardziej odda sens) pełnej kur*ie w branżę IT. Tym bardziej że jest to firma ze sporym prestiżem, nie wspominając już o zajebistej atmosferze / ludziach.
+Quote Post
Spawnm

A co ma praca do imprezowania itd? Imprezujesz piątek/sobota.
Chyba że pracodawca daje ci elastyczne godziny pracy, to imprezujesz kiedy chcesz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
4.5k dla juniora? Bierz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post

586 Stron V  « < 449 450 451 452 453 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.06.2026 - 17:46