![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie witam wszystkich serdecznie. Również przepraszam, jeśli miejsce tematu jest nieodpowiednie. Ale jak sama nazwa działu mówi, przedszkole... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam następujący problem, a raczej pytanie. Niestety nie wiem jak konkretnie sprecyzować hasło, by sprawdzić, czy już takiego problemu nie było, więc opiszę w czym rzecz. Istnieje strona internetowa www.e-kartoteka.pl napisana w javascripcie. W momencie wejścia na nią pokazuje się panel demonstracyjny z przyciskiem "Wersja komercyjna" przełączającym okno do ekranu logowania do systemu. Czy istnieje sposób na stworzenie linka w PHP, który otwierając tą stronę automatycznie przełączy do ekranu logowania, bez potrzeby ręcznego klikania za każdym razem w ten napis? Mam nadzieję, że jasno opisałem, o co mi chodzi. Niestety kompletnie nie znam javascriptu. Pozdrawiam. Ten post edytował Trescom 9.11.2009, 03:34:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak nie wyraziłem się dokładnie. W końcu było dosyć późno.
Robię stronę internetową klientowi, na której musi być widoczny link do e-kartoteki. Chodzi mi o to, by po kliknięciu tego linka otworzyła się strona e-kartoteki z wyżej wymienionym ekranem logowania, a nie demo. Przepraszam za zamęt. Rozumiem, iż brak odpowiedzi oznacza, że nie da się tak zrobić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok, raz jeszcze.
Są dwie strony internetowe: 1. www.fajnastrona.com 2. www.e-kartoteka.pl Na stronie www.fajnastrona.com znajduje się przycisk (odnośnik/link) o nazwie e-kartoteka, po którego kliknięciu otwiera się nowe okno/karta, na której to ładuje się www.e-kartoteka.pl. Jak można zauważyć, po załadowaniu się strony www.e-kartoteka.pl, za każdym razem ładuje się ekran demo. Aby skorzystać z serwisu trzeba przy KAŻDEJ wizycie klikać napis WERSJA KOMERCYJNA, co mnie na dłuższą metę irytuje (i zapewne nie tylko mnie). Chciałbym, aby kliknięcie przycisku e-kartoteka na stronie www.fajnastrona.com, otwierało nowe okno/kartę, i po załadowaniu strony www.e-kartoteka.pl automatycznie przełączał wersje DEMO e-kartoteki, na wersję KOMERCYJNĄ. Czy da się utworzyć taki link na www.fajnastrona.com? Bardziej szczegółowo już nie umiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. Ten post edytował Trescom 12.11.2009, 16:55:00 |
|
|
![]()
|
|
Ale po kliknięciu na link "wersja komercyjna" pokazuje się okno logowania. To czy skrypt z mojego 1 posta nie załatwia sprawy (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Po załadowaniu się strony powinien pokazać się formularz do logowania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale strona e-kartoteka, to nie jego strona
ja tak zrozumiałem twoją odpowiedz, jakby ta strona należała do autora tematu, a chyba tak nie jest Ten post edytował Makciek 12.11.2009, 17:07:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(e-kartoteka.pl) Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem e-kartoteki, kliknij aby przełączyć na logowanie komercyjne. Po zalogowaniu możesz dodać do zakładek lub folderu z ulubionymi stronami w przeglądarce swój spersonalizowany, bezpośredni odnośnik dzięki któremu następne logowanie będzie wymagało podania tylko hasła. Szukaj tej ikony: Spróbuj tak jak piszą na e-kartoteka.pl, dopiero po zalogowaniu otrzymasz link, który spełni Twoje oczekiwania. Ten post edytował iVorIus 12.11.2009, 17:42:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie tak, inaczej tego zrobić się nie da ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za odpowiedź.
Jeśli chodzi o zalogowanie się, to nie problem jeśli chodzi o mnie samego. Z tego względu, iż system e-kartoteki tworzy dla każdej zarejestrowanej osoby spersonalizowany link, dzięki któremu, po dodaniu go do ulubionych i uruchomieniu, wystarczy wpisać tylko hasło, gdyż login dzięki spersonalizowanemu linkowi wpisuje się automatycznie. A raczej wolałbym nie podawać nikomu swojego loginu, a co za tym idzie pole login wolałbym, aby było puste (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Miałem nadzieję, że da się utworzyć, na przykład za pomocą javascriptu link, po którego kliknięciu otworzy się e-kartoteka i automatycznie przełączy się panel demo na wersję komercyjną. No nic, wygląda na to, że dane będzie zarówno mi jak i potencjalnym klientom odwiedzającym moją stronę, za każdym razem przełączać panel e-kartoteki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż link, po uprzednim usunięciu swojego loginu, może coś wykombinujemy.
|
|
|
![]()
|
|
Link wygląda następująco:
Kod http://www.e-kartoteka.pl/?zid=99999h244c1c1202ea0cbb0a999 Po zid= następuje odpowiedni ciąg znaków. W przykładzie powyżej pozmieniałem naturalnie kilka cyfr. Ten post edytował Trescom 12.11.2009, 21:56:20 |
|
|
![]()
|
|
Niestety...
Dane są zapisane w bazie, więc nie me możliwości ich zmiany. |
|
|
![]()
|
|
No nic. Jak już pisałem, pozostaje mi i osobom odwiedzającym stronę irytujące przełączanie przy każdej wizycie na e-kartoteka. Co imho jest kompletnie nieprzemyślanym i idiotycznym wymysłem jej twórcy.
Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Pozdrawiam, Tres |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 18:17 |