Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Problem ze stworzeniem linku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Trescom
Na wstępie witam wszystkich serdecznie. Również przepraszam, jeśli miejsce tematu jest nieodpowiednie. Ale jak sama nazwa działu mówi, przedszkole... smile.gif

Mam następujący problem, a raczej pytanie. Niestety nie wiem jak konkretnie sprecyzować hasło, by sprawdzić, czy już takiego problemu nie było, więc opiszę w czym rzecz.

Istnieje strona internetowa www.e-kartoteka.pl napisana w javascripcie. W momencie wejścia na nią pokazuje się panel demonstracyjny z przyciskiem "Wersja komercyjna" przełączającym okno do ekranu logowania do systemu. Czy istnieje sposób na stworzenie linka w PHP, który otwierając tą stronę automatycznie przełączy do ekranu logowania, bez potrzeby ręcznego klikania za każdym razem w ten napis?

Mam nadzieję, że jasno opisałem, o co mi chodzi. Niestety kompletnie nie znam javascriptu.

Pozdrawiam.
skowron-line
W JS to trzeba zrobić
a dokładniej po załadowaniu strony wywołać funkcję podpiętą do tego linku czyli
  1. <body onload="switchPanel(0));">
Trescom
Jednak nie wyraziłem się dokładnie. W końcu było dosyć późno.
Robię stronę internetową klientowi, na której musi być widoczny link do e-kartoteki. Chodzi mi o to, by po kliknięciu tego linka otworzyła się strona e-kartoteki z wyżej wymienionym ekranem logowania, a nie demo.

Przepraszam za zamęt.

Rozumiem, iż brak odpowiedzi oznacza, że nie da się tak zrobić.
skowron-line
Cytat(Trescom @ 11.11.2009, 23:08:57 ) *
Rozumiem, iż brak odpowiedzi oznacza, że nie da się tak zrobić.

Generalnie ja nadal nie wiem o co chodzi. Wybacz.
Trescom
Ok, raz jeszcze.

Są dwie strony internetowe:

1. www.fajnastrona.com

2. www.e-kartoteka.pl

Na stronie www.fajnastrona.com znajduje się przycisk (odnośnik/link) o nazwie e-kartoteka, po którego kliknięciu otwiera się nowe okno/karta, na której to ładuje się www.e-kartoteka.pl.
Jak można zauważyć, po załadowaniu się strony www.e-kartoteka.pl, za każdym razem ładuje się ekran demo. Aby skorzystać z serwisu trzeba przy KAŻDEJ wizycie klikać napis WERSJA KOMERCYJNA, co mnie na dłuższą metę irytuje (i zapewne nie tylko mnie).
Chciałbym, aby kliknięcie przycisku e-kartoteka na stronie www.fajnastrona.com, otwierało nowe okno/kartę, i po załadowaniu strony www.e-kartoteka.pl automatycznie przełączał wersje DEMO e-kartoteki, na wersję KOMERCYJNĄ.
Czy da się utworzyć taki link na www.fajnastrona.com?

Bardziej szczegółowo już nie umiem smile.gif

Pozdrawiam.
skowron-line
Ale po kliknięciu na link "wersja komercyjna" pokazuje się okno logowania. To czy skrypt z mojego 1 posta nie załatwia sprawy questionmark.gif Po załadowaniu się strony powinien pokazać się formularz do logowania.
Makciek
ale strona e-kartoteka, to nie jego strona
ja tak zrozumiałem twoją odpowiedz, jakby ta strona należała do autora tematu, a chyba tak nie jest
iVorIus
Cytat(e-kartoteka.pl)
Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem e-kartoteki, kliknij aby przełączyć na logowanie komercyjne.

Po zalogowaniu możesz dodać do zakładek lub folderu z ulubionymi stronami w przeglądarce swój spersonalizowany, bezpośredni odnośnik dzięki któremu następne logowanie będzie wymagało podania tylko hasła.
Szukaj tej ikony:

Spróbuj tak jak piszą na e-kartoteka.pl, dopiero po zalogowaniu otrzymasz link, który spełni Twoje oczekiwania.
piotr94
dokładnie tak, inaczej tego zrobić się nie da ;-)
Trescom
Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Jeśli chodzi o zalogowanie się, to nie problem jeśli chodzi o mnie samego. Z tego względu, iż system e-kartoteki tworzy dla każdej zarejestrowanej osoby spersonalizowany link, dzięki któremu, po dodaniu go do ulubionych i uruchomieniu, wystarczy wpisać tylko hasło, gdyż login dzięki spersonalizowanemu linkowi wpisuje się automatycznie. A raczej wolałbym nie podawać nikomu swojego loginu, a co za tym idzie pole login wolałbym, aby było puste winksmiley.jpg
Miałem nadzieję, że da się utworzyć, na przykład za pomocą javascriptu link, po którego kliknięciu otworzy się e-kartoteka i automatycznie przełączy się panel demo na wersję komercyjną.
No nic, wygląda na to, że dane będzie zarówno mi jak i potencjalnym klientom odwiedzającym moją stronę, za każdym razem przełączać panel e-kartoteki smile.gif
iVorIus
Pokaż link, po uprzednim usunięciu swojego loginu, może coś wykombinujemy.
Trescom
Link wygląda następująco:

Kod
http://www.e-kartoteka.pl/?zid=99999h244c1c1202ea0cbb0a999

Po zid= następuje odpowiedni ciąg znaków. W przykładzie powyżej pozmieniałem naturalnie kilka cyfr.
iVorIus
Niestety...
Dane są zapisane w bazie, więc nie me możliwości ich zmiany.
Trescom
No nic. Jak już pisałem, pozostaje mi i osobom odwiedzającym stronę irytujące przełączanie przy każdej wizycie na e-kartoteka. Co imho jest kompletnie nieprzemyślanym i idiotycznym wymysłem jej twórcy.

Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy.

Pozdrawiam,
Tres
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.