![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie zawarte w temacie zostało trochę dziwnie sformułowane... mianowicie nauczyć (składni, czy nawet bibliotek) można wielu języków. Jednak mam takie pytanie: jaka jest rozsądna ilość (języków, technologii) które jesteśmy (my programiści wiem, dumnie brzmi^^) w stanie się nauczyć, a jednocześnie podążać za trendami i zmianami w tych językach (zmiana składni, nowe biblioteki, frameworki)
![]() Dajmy na to że jestem w stanie nauczyć się PHP, C/C++, Jave, Pythona (dalej nazywanymi "technologiami"); ba, mogę się nawet nauczyć wielu popularnych bibliotek których używają programiści tych języków; no ale pozostaje kwestia ilu z tych "technologii" jestem w stanie uczyć się/dokształcać na bieżąco; Jaki jest wasz zestaw powiedzmy... 3 języków programowania dzięki którym mogę wszystko zrobić ( lub prawie ) w sensie pisania programów na różne platformy: - pc - telefony - strony internetowe - itd... Jak myślicie? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:02 |