![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zapytaniu DROP DATABASE nazwa_bazy
skrypt nie usuwa bazy. Gdy zadam zapytanie z phpmyadmin, to wyskakuje okno z komunikatem: DROP DATABASE jest zablokowany. Podejżewam, ze ma to cos wsólnego z blokadą, lecz nie wiem jak to ominąć. Dodam jeszcze, ze do bazy danych tworze polaczenie z uzytkownika root. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest serwer MySQL na lokalnym komputerze?
A gdybyś najpierw usunął wszystkie tabele z bazy i później DROP DATABASE zastosował? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
połączenie jest tworzone na localhoscie. Pustych baz też nie usuwa.
Myslę, że to ma coś wspólnego z tym komunikatem DROP DATABASE jest zablokowane, który pojawia sie gdy zadam zapytanie SQL z PHPMYADMINA. Ten post edytował ravczy 16.08.2007, 08:30:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, że Twój host provider zablokował polecenie DROP DATABASE dla użytkowników w celach bezpieczeństwa ... Czasem też blokowane jest CREATE DATABASE ... wtedy usuwanie/tworzenie danych robi sie w DirectAdmin/cPanel
Musisz napisać @ do admina z zapytaniem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ja jestem adminem tej bazy, bo jest na moim kompie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
polecenie to wykonuje laczac sie z baza za posrednictwem uzytkownika ROOT, ktory jest wszechmogoący w mojej bazie. Ciekawostką jest to, że jeśli wybiore opcje USUN w PHPMYADMIN i aplikacja wykona DROP DATABASE to wszystko idzie łądnie, a jeśli ja wpisze ręcznie w edytorku SQL PHPADMINA, to pojawia sie info DROP DATABASE jest zablokowane. Ten post edytował ravczy 16.08.2007, 08:42:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeglądałeś pliki konfiguracyjne PHPMyAdmina?
Może tam gdzieś jest wpis który Ci blokuje wykonanie tej komendy z poziomu edytora SQL? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy do phpmyadmin i z poziomu skryptu logujesz sie z tym samym loginem i hasłem?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:32 |