![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcialbym zmienic wyglada kursora na stronie po kliknieciu, zeby w momencie klikniecia robil sie np. czerwony, a pozniej wracal do zwyklego stanu, da sie cos takiego? w css znalazlem "selektor { cursor: rodzaj }" ale to po prosu zmienia domyslny wyglada kursora... moze cos w javascript i "onclick"? da sie to zrobic? da sie z javascript wpylanc na wyglada kursora po kliknieciu? z gory dzieki za odp, pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcieć, a móc to dwie różne rzeczy.
Wątpliwe, aby istniał sposób na zrobienie tego pod wszystkimi popularnymi przeglądarkami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze byc tylko pod jedna, dowolna przegladarke, nie bedzie to dzialac w internecie, tylko lokalnie, i tylko na jednym komputerze, wiec moze byc to nawet jakas nakladka na windows xp czy cos w tym rodzaju
chodzi o to ze bede nagrywal akcje uzytkownika programem do postaci wideo, i chcialbym widziec dokladnie gdzie i kiedy klikal |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie baw się w programowanie tylko Camtasia Studio przychodzi z pomocą. W tym programie ustawiasz sobie co ma się dziać jak klikniesz i tak dalej.
Tutaj możesz ściągnąć ten program. Tu masz poradnik dotyczący kursora. A tu masz różne inne poradniki. Jeśli pomogłem kliknij pomógł u dołu mojej wypowiedzi. Ten post edytował Kokohelp 11.06.2010, 16:43:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
js -> robisz odwołanie do obiektu a następnie style.cursor = 'jakiś kursor';
Kolega powyżej chyba nie umie czytać. Jemu chodzi o zmianę koloru kursora a nie stylu (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Kolegi sposób oczywiście jest poprawny, ale wymagane będzie stworzenie nowego kursowa. innego sposobu raczej nie ma... Ten post edytował Pawel_W 11.06.2010, 16:48:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega powyżej chyba nie umie czytać. Jemu chodzi o zmianę koloru kursora a nie wyglądu, czy kształtu (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif)
Kolegi sposób oczywiście jest poprawny, ale wymagane będzie stworzenie nowego kursowa. innego sposobu raczej nie ma... No jest mój sposób (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował Kokohelp 11.06.2010, 16:49:39 |
|
|
![]()
|
|
To nie baw się w programowanie tylko Camtasia Studio przychodzi z pomocą. W tym programie ustawiasz sobie co ma się dziać jak klikniesz i tak dalej. Tutaj możesz ściągnąć ten program. Tu masz poradnik dotyczący kursora. A tu masz różne inne poradniki. Jeśli pomogłem kliknij pomógł u dołu mojej wypowiedzi. extra, mialem uzywac camstudio, ale tu widze wiecej opcji jest, i ten kursor, swietnie! wielkie dzieki, najprostsze rozwiązanie i najlepsze p.s. 300 dolarow to troche duzo za taki program o.O camstudio jest free (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ale 30 dni mi starczy, jak to jest z licencjami, przez te 30 dni moge tego uzywac komercyjnie i niekomercyjnie? czy tylko niekomercyjnie? |
|
|
![]()
|
|
Nie znam się na tym, ale jeśli chodzi ci o to, czy można wstawić taki filmik do neta, to mówię, że można (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam to w Windowsie w ustawieniach myszki można zrobić aby po kliknięciu pojawiało się zielone kółko wokół kursora. Nazywa się to lokalizacja kursora, czy jakoś podobnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:42 |