Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][JavaScript]Zmiana wygladu kursora po kliknieciu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
uglukha
Witam,
chcialbym zmienic wyglada kursora na stronie po kliknieciu, zeby w momencie klikniecia robil sie np. czerwony, a pozniej wracal do zwyklego stanu, da sie cos takiego?

w css znalazlem "selektor { cursor: rodzaj }" ale to po prosu zmienia domyslny wyglada kursora...

moze cos w javascript i "onclick"? da sie to zrobic? da sie z javascript wpylanc na wyglada kursora po kliknieciu?

z gory dzieki za odp,
pozdrawiam!
kartin
Chcieć, a móc to dwie różne rzeczy.

Wątpliwe, aby istniał sposób na zrobienie tego pod wszystkimi popularnymi przeglądarkami.
uglukha
moze byc tylko pod jedna, dowolna przegladarke, nie bedzie to dzialac w internecie, tylko lokalnie, i tylko na jednym komputerze, wiec moze byc to nawet jakas nakladka na windows xp czy cos w tym rodzaju

chodzi o to ze bede nagrywal akcje uzytkownika programem do postaci wideo, i chcialbym widziec dokladnie gdzie i kiedy klikal
Kokohelp
To nie baw się w programowanie tylko Camtasia Studio przychodzi z pomocą. W tym programie ustawiasz sobie co ma się dziać jak klikniesz i tak dalej.

Tutaj możesz ściągnąć ten program.
Tu masz poradnik dotyczący kursora.
A tu masz różne inne poradniki.

Jeśli pomogłem kliknij pomógł u dołu mojej wypowiedzi.
Pawel_W
js -> robisz odwołanie do obiektu a następnie style.cursor = 'jakiś kursor';

Cytat(Kokohelp @ 11.06.2010, 17:44:26 ) *
Kolega powyżej chyba nie umie czytać. Jemu chodzi o zmianę koloru kursora a nie stylu blinksmiley.gif
Kolegi sposób oczywiście jest poprawny, ale wymagane będzie stworzenie nowego kursowa.

innego sposobu raczej nie ma...
Kokohelp
Kolega powyżej chyba nie umie czytać. Jemu chodzi o zmianę koloru kursora a nie wyglądu, czy kształtu blinksmiley.gif
Kolegi sposób oczywiście jest poprawny, ale wymagane będzie stworzenie nowego kursowa.

Cytat(Pawel_W @ 11.06.2010, 17:40:25 ) *
innego sposobu raczej nie ma...

No jest mój sposób winksmiley.jpg
uglukha
Cytat(Kokohelp @ 11.06.2010, 17:39:06 ) *
To nie baw się w programowanie tylko Camtasia Studio przychodzi z pomocą. W tym programie ustawiasz sobie co ma się dziać jak klikniesz i tak dalej.

Tutaj możesz ściągnąć ten program.
Tu masz poradnik dotyczący kursora.
A tu masz różne inne poradniki.

Jeśli pomogłem kliknij pomógł u dołu mojej wypowiedzi.

extra, mialem uzywac camstudio, ale tu widze wiecej opcji jest, i ten kursor, swietnie!
wielkie dzieki, najprostsze rozwiązanie i najlepsze

p.s. 300 dolarow to troche duzo za taki program o.O camstudio jest free tongue.gif ale 30 dni mi starczy, jak to jest z licencjami, przez te 30 dni moge tego uzywac komercyjnie i niekomercyjnie? czy tylko niekomercyjnie?
Kokohelp
Nie znam się na tym, ale jeśli chodzi ci o to, czy można wstawić taki filmik do neta, to mówię, że można winksmiley.jpg
kartin
Z tego co pamiętam to w Windowsie w ustawieniach myszki można zrobić aby po kliknięciu pojawiało się zielone kółko wokół kursora. Nazywa się to lokalizacja kursora, czy jakoś podobnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.