Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> zmiana url przez JavaScript bez przeładowania, strona ładuje treść ajaxem, jak zrobić linki do podstron?
-greg87g-

Goście

zrobiłem stronę która ładuje treść ajaxem (jQuery), proszę nie pytać dlaczego i nie odradzać/doradzać czy to dobrze czy to źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmodyfikowania url strony tak, żeby można było wygenerować linki w zależności od załadowanej zawartości, bez przeładowania strony?
Go to the top of the page
+Quote Post
wszerad

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zaprawde dziwne są niektóre pytania:D
W jakim celu chcesz zmieniać url?
+Quote Post
vokiel

-----

Zobacz jak to robi twitter, nk itd.
+Quote Post
qrooel

-----

Cytat(greg87g @ 13.10.2011, 18:25:24 ) *
zrobiłem stronę która ładuje treść ajaxem (jQuery), proszę nie pytać dlaczego i nie odradzać/doradzać czy to dobrze czy to źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmodyfikowania url strony tak, żeby można było wygenerować linki w zależności od załadowanej zawartości, bez przeładowania strony?

Jest możliwość: http://artlednetwork.pl/ , podpatrz sobie kod. ;]
+Quote Post
flashdev

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat(greg87g @ 13.10.2011, 18:25:24 ) *

history api - niestety nie jest jeszcze dobrze obsługiwane przez wszystkie przeglądarki

lub rozwiązanie, które zaproponował qrooel - # w adresie
+Quote Post
-greg87g-

Goście

no widzę że da się to zrobić, # w adresie. dzięki za link.

ale studiowanie kodu tej strony zajmie mi dużo czasu, to tak mniej więcej o wiele więcej niż tobie napisanie krótkiego wyjaśnienia jak to zrobili. a nie przychodzi mi też nic do głowy jak to może działać. z tego co wiem, to # to odnośniki do miejsca na stronie, jak więc może to mieć wypływ na funkcję ładującą treść?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:40