![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z integracją sesji phpbb i ZF. Forum jest wrzucone do katalogu public. Korzystam z takiego kodu wstawionego w kontrolerze
I wyswietla mi się jedynie błąd (na pustej stronie, bez layoutu) Fatal error: Call to a member function sql_query() on a non-object in /home/bambucz/ftp/newbambucz/public/forum/includes/cache.php on line 51 Napiszę jeszcze że dla testów includowałem zwykły plik z zdefiniowaną zmienną i działa.
Proszę o sugestie gdzie, co mógłbym zmienić i czego powinienem szukać. Ogólnie nigdzie nie znalazłem bezpośredniego poradnika do integracji ZF + PHPbb. Może ktoś wie gdzie taki znaleść? Dziękuję z góry za odpowiedź! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij lepiej od podstaw php bo błąd jest podstawowy. Błąd zapewne spowodowany nie zainicjowaniem połączenia z bazą danych przez skrypt forum tzn nie dość że musisz nawiązać połączenie przez mechanizmy zenda to też przez mechanizmy forum, zakładając oczywiście sposób który Ty podałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nic nie muszę inicjować wszystko działa przez includowanie pliku common. To rozwiązanie działa jak jest w katalogu forum. Chyba że czegoś nie zrozumiałem dobrze z tego co napisałeś?...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:57 |