![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
<?php $ip = getenv("REMOTE_ADDR") ; exec(escapeshellcmd('ssh -l www-data -i /home/noc/.ssh/id_dsa xxx.xxx.xx.x "/ip address add . $ip"')); ?> Skrypt ma za zadanie zalogowac się przez ssh na inną maszynę i wykonać określoną komendę ( tu dodaje adress ip odwiedzającego www) Problem mam z połączeniem "/ip address add " i $ip samo polaczenie ssh z kluczami dsa przebiega poprawnie i jesli zamiast paprametru $ip wpisze recznie adres ip to skrypt dziala ok W jaki sposób mozna to wykonać ? Ten post edytował Gularz_pl 3.03.2008, 20:58:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Laczysz zle zmienne
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna jakieś bliższe dane
![]() ale skrypt dziala juz ok ,serdeczne dzięki ![]() Ten post edytował Gularz_pl 4.03.2008, 00:13:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Gularz_pl-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam ponownie
znów coś nie tak mam nadzieję że pomożecie
potrzebuję takiego wariantu tu wykonuje się zdajne wejscie na server i odszukanie ip goscia a następnie wyłaczenie tyle ze znów pewnie nie tak przekazuję stringi ![]() w razie co serdecznie dziękuję |
|
|
--Gularz_pl-- |
![]()
|
Goście ![]() |
poradziłem sobie ale zostawiam dla potomnych
![]() prawidłowo działająca funkcja
coż to robi ![]() ano loguje się na Mikrotika i tu wyłącza odwiedzającemu proifil w ppp secret |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.06.2025 - 10:17 |