![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zaczynam się bawić soap ale nie wiem do końca czy dobrze to ugryzłem napisałem taki kodzik :
ale cały czas wywala mi błąd : Kod Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [Client] Function ("WeatherReturn") is not a valid method for this service in E:\serwer\index.php:39 Stack trace: #0 E:\serwer\index.php(39): SoapClient->__soapCall('WeatherReturn', Array) #1 E:\serwer\index.php(72): TestWS->WeatherReturn('warszawa') #2 {main} thrown in E:\serwer\index.php on line 39 Kurczę już nie wiem jak to zrobić mógł by mi ktoś z obecnych pomóc zrobić nowe zapytanie ale do wsdl tego : http://www.webservicex.com/globalweather.asmx?WSDL albo na podstawie tego mojego kodu był bym wdzięczny jakby ktoś mi w tym pomógł Przepraszam że post za postem ale nie chcę robić bałaganu , zrobiłem kod na ten drugi wsdl :
i teraz mi taki błąd wychodzi , tak jakby w ogóle sie nie chciał połączyć : Kod Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [WSDL] SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn't load from 'http://www.webservicex.com/globalweather.asmx?WSDL ' : Premature end of data in tag html line 3 in E:\serwer\index.php:7 Stack trace: #0 E:\serwer\index.php(7): SoapClient->SoapClient('http://www.webs...') #1 E:\serwer\index.php(23): TestWS->__construct() #2 {main} thrown in E:\serwer\index.php on line 7 mam nadzieję , że ktoś pomoże ![]() Ten post edytował christof 28.04.2014, 21:39:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie jeżeli dziedziczysz po SoapClient tak jak u Ciebie to możesz wykonywać metody bezpośrednio czyli np:
Dodatkowo zerknij na metody Kod public array __getFunctions ( void )
public string __getLastRequest ( void ) public string __getLastRequestHeaders ( void ) public string __getLastResponse ( void ) public string __getLastResponseHeaders ( void ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki trochę przejrzałem to
![]() ale teraz mi za to taki błąd wyskakuje Kod Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [soap:Server] System.Web.Services.Protocols.SoapException: Server was unable to process request. ---> System.Data.SqlClient.SqlException: Procedure or function 'getWeather' expects parameter '@CountryName', which was not supplied. at System.Data.SqlClient.SqlConnection.OnError(SqlException exception, Boolean breakConnection, Action`1 wrapCloseInAction) at System.Data.SqlClient.SqlInternalConnection.OnError(SqlException exception, Boolean breakConnection, Action`1 wrapCloseInAction) at System.Data.SqlClient.TdsParser.ThrowExceptionAndWarning(TdsParserStateObject stateObj, Boolean callerHasConnectionLock, Boolean asyncClose) at System.Data.SqlClient.TdsParser.TryRun(RunBehavior runBehavior, SqlCommand cmdHandler, SqlDataReader dataStream, BulkCopySimpleResultSet bulkCopyHandler, TdsParserStateObject stateObj, Boolean& dataReady) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.FinishExecuteReader(SqlDataReader ds, RunBehavior runBehavior, String resetOptionsString) at System.D in E:\serwer\1\index.php on line 8 a oto moja 8 linijka bo chyba zle robie odwołanie do funkcji GetWeather tylko nie wiem jak ona ma wygladać jak funkcja oczekuje 2 parametrów. a oto mój kod : |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:30 |