![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
nie wiem czy mój problem jest do rozwiazania mam oto fragment stringa z kodem html: i teraz chciałbym to zapisać do pliku xml. Czy jest to możliwe do zrobienia i jakimi funkcjami musiałbym się zainteresować -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
simpleXML, domXML tym się powinieneś kierować.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponowie temat bo chyba wymienione funkcje nie oferują tego czego ja potrzebuje.
mam swoją stronę : http://wettradar.com/premiership.html i chciałem teraz z tej strony wyciągnąć te dane z tej tabeli i zapisać je w formie xml'a np takiego: <item> <team></team> <mecze></mecze> <pkt></pkt> </item> macie pomysł jak się do tego zabrać? -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też po prostu użyć funkcji split lub explode gdzie separatorem będzie <[A-Z]>.
Explode stworzy każdy element wrzuci do tablicy. <table> <tr><td>Wisla</td><td>11</td><td>11</td><td>11</td><td>11</td></tr> <tr><td>Legia</td><td>22</td><td>22</td><td>22</td><td>22</td></tr> <tr><td>Lech</td><td>33</td><td>33</td><td>33</td><td>33</td></tr> <tr><td>GKS</td><td>44</td><td>44</td><td>44</td><td>44</td></tr> <tr><td>Cracovia</td><td>55</td><td>55</td><td>55</td><td>55</td></tr> </table> Potem możesz użyć funkcji file_put_contents $string='<?xml version=\'1.0\'><item><team>'.$wyniki[3].'</team><mecze>'.$wyniki[5].'</mecze itd. Oczywiście możesz też wykorzystać DOM.Po prostu łatwo dostaniesz się do wartości pomiędzy TD. -------------------- Tłumaczenia Kraków | Biuro tłumaczeń
| Lokalizacja oprogramowania | Lokalizacja stron www | Tłumaczenia | |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:27 |