![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takim skryptem , odczytuje dane z xml'a:
problem w tym iż w pliku xml wystąpią znaki np niemieckie znaki dialektyczne (umlaut) wtedy parser pokazuje bład: Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: http://www.goalserve.com/XMLSource.asp?spo...nk=germany:256: parser error : Input is not proper UTF-8, indicate encoding ! Bytes: 0xE4 0x74 0x74 0x65 in /var/www/web15/html/wetten/xml_parser/xslt_test.php on line 29 ja temu zaradzić ![]() -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tego nie wiem czy jest to UTF-8 ja go ciągnę z innego serwera. nie wiem też gdzie miałbym wstawić to CDATA
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tesh mam problem z pobieraniem kodowaniem. Tyle, ze ja pobieram dane z innego pliku php i nie za bardzo wiem jak rozwiazac problem kodowania.
będę wdzięczny za podsunięty pomysł. Mam jeszcze jedno pytanie: jak klikam na diva i przeladowuje mi sie strona to chcialbym aby ten div zmienil rowniez swoje tlo i zeby to tlo bylo takie jakie bedzie tlo danej podstrony. jak to zrobic? Sposob dzialania mozna zobaczyc tutaj: www.szps.kielce.pl/ajax/tester/id=19 |
|
|
![]()
|
|
nie chce rozpoczynać nowego wątki bo sprawa dotyczy tego samego pliku xml z tym że teraz
używałem do dzisiaj pliku xml z wynikami live: dzisiaj, bo zamiast wyników otrzymije taki komunikat : XML error: Mismatched tag at line 62 czy to winna mojego parsera, czy tez dostawcy tego pliku xml. ps. proszę o szybką podpowiedź. Z góry dzięki za wszelkie sugestie -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:42 |