![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z obsługą danych z pobranego xml'a Odczytywana jest tylko pierwsza wartość z pliku oto kod:
i pobierany plik Kod <wykres> <pozycja id="1"> <kurs>12</kurs> </pozycja> <pozycja id="2"> <kurs>34</kurs> </pozycja> <pozycja id="3"> <kurs>76</kurs> </pozycja> </wykres> w zmiennej punkt tak jakby jest wrzucana tylko pierwsza wartość Pomocy!!! :] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Sprawdź, czy wszystko jest w porządku w konsoli przeglądarki.
Nie mam pewności, ale może chodzić o to: Kod var punkt = $(xml).index(i).find('kurs').text();
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki, mój błąd, kod przedstawiony wcześniej działa, ma problem jak dodaje funkcje do rysowania wykresu w svg. Korzystam z biblioteki raphael.js. Sprawdzałem kod bez użycia Ajax i działa. Problem pojawia sie gdy dane do wykresu pobieram z XML'a dynamicznie.
oto funkcja: Kod function rysuj(punkt) { var path = paper.path({stroke: "green", "stroke-width":2}).relatively().moveTo(55, 230).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt).lineTo(50, -punkt); return path; } Problem jest jak korzystam z niej wewnatrz funckji each Kod success: function(xml) { var paper = Raphael("wstaw", 800, 600); paper.drawGrid(55, 20, 500, 210, 10, 10, "#333"); $(xml).find('pozycja',xml).each(function(i){ var id = $(this).attr('id') var punkt = $(this).find('kurs').text(); $('<li></li>').html(punkt+ ' (' + id + ')').appendTo('#punkt ol'); //nie dziala ![]() mmm = rysuj(punkt); wyjscie = wyjscie+ mmm; }) Rysuje tylko siatke (paper.drawGrid) i podaje tylko pierwsza wartosc z xml w <ol> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:17 |