![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam. próbuję zainstalować Image Magic na moim lokalnym serwerze. Niestety docieram do etapu w którym oprogramowanie Imagick działa i można z niego korzystać z linii komend ale nie potrafię skonfigurować PHP. W necie jest dosyć sporo instrukcji jak to zrobić ale mi sie nie udaje. moje PHP to 5.3.x. Ściągam bibliotekę php_imagick.dll wrzucam do katalogu /ext w php, potem oczywiście zmiany w pliki php.ini. niestety jedyne co mogę zaobserwować phpinfo(); to jedynie wpis o tym ze istnieje ścieżka dostępu do katalogu ImageMagic. biblioteka jednak nie dziala. testując skrypt dostaje informacje:
Fatal error: Class 'imagick' not found in D:\aa_portal_prasowy\admin\test.php on line 4. System to Windows 7 64bit. co jest nie tak? pozdrawiam Jacek Ten post edytował kraskaj 25.08.2010, 11:15:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ad 1. extension=php_imagick.dll
ad 2. np. Apache Environment PATH d:\xampp\imagemagick; ad 3. co mam rozumiec przez "systemowy podglad zdarzen"? phpinfo() pokazuje tez: Configuration File (php.ini) Path no value Loaded Configuration File D:\xampp\php\php.ini zastanawia mnie no value |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ad 1. extension=php_imagick.dll Pytałem, czy do dobrego pliku wrzucasz... Cytat ad 2. np. Apache Environment PATH d:\xampp\imagemagick; Jasne, co posta mam pytać o każdą linijkę? Cytat ad 3. co mam rozumiec przez "systemowy podglad zdarzen"? http://www.youtube.com/watch?v=avz8AeuuEcs - pierwszy wynik, do *(@#&$. Cytat zastanawia mnie no value Olej, interesuje Cię następna. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
jesli masz jakis problem kolego to kurVW%$@#R r\zuc temat w pizdu i się nie wypowiadaj jak masz robić to w ten sposob.
Szukam pomocy bo sobie z tym tematem nie radze sam, a ty jak masz sobie w ten sposób "dodawać" to weź kur!%$@#$% flamastry i narysuj swoja tesciową (jak ja posiadasz). debilu |
|
|
![]()
|
|
Skoro nie potrafisz się zachowywać między ludźmi, to trudno; na własne życzenie otrzymujesz bana, może ochłoniesz.
Gotowce, to nie ten dział; skoro nie potrafisz nawet wyszukiwarki użyć, to trzeba było założyć ofertę na Giełdzie Ofert. Cytat debilu Ulżyło Ci? Super. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:48 |