![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zaczynam naukę php i mam mały problem otóż po zainstalowaniu xamp chciałam skorzystać z phpmyadmin po wejściu http://localhost/phpmyadmin/ wyskakuje mi Zabroniony dostęp! Nie masz prawa dostępu do żądanego katalogu. W katalogu nie ma indeksu lub katalog jest zabezpieczony przed odczytem. Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem. Error 403 ![]() system Vista proszę o pomoc z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Temat nie ma związku z PHP.
Przenoszę na Przedszkole. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to że Vista to za mało..
wrzuć konfiguracje aliasów/hostów/czy co tam xampp ustawia.. a jak wpiszesz ręcznie index.php w adresie to jest ok? phpmyadmin był razem z xampp-em czy go doinstalowywałeś ![]() przy okazji jak zaczynasz: [moje zdanie] najlepiej zainstaluj sobie po prostu Apache + PHP + MySQL, nauczysz się o co tak naprawdę w tym chodzi, i z pewnością ta wiedza Ci się kiedyś przyda [/moje zdanie] no i zauwazyłem (dwoje ludzi z pracy uzywa tego) ze xampp ma czasem różne magiczne skłonności do robienia dziwactw.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.bicubica.com/apache-php-mysql/index.php
Generalnie : google.pl --> phpmyadmin apache install on windows vista (około 115,000 dla zapytania phpmyadmin apache install on windows vista) -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i zauwazyłem (dwoje ludzi z pracy uzywa tego) ze xampp ma czasem różne magiczne skłonności do robienia dziwactw.. Ma i to masakryczne, u mnie kiedyś....wyrypał cały katalog data z MySQL. Czemu? Po dziś dzień nie wiem. @autor: Klik @down: Wejdź w ten link, pierwszy wynik... Ten post edytował pedro84 9.04.2010, 09:55:40 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wszystko działa, pliki działają, php działa tylko do phpmyadmin nie mogę wejść, phpmyadmin był razem z xampp-em,
jak włączam WinMySQLadmin to świeci się mi czerwone światełko ale w Control Panel Application posze ze MySql Running, próbuje rozwiązać ten problem z tym dostępem jak mi się nie uda to zrobię tak jak mówicie Wogóle na localhost/xampp jest tak: Cytat Baza danych MySQL AKTYWNY PHP AKTYWNY HTTPS (SSL) AKTYWNY Common Gateway Interface (CGI) AKTYWNY Server Side Includes (SSI) AKTYWNY Usługa SMTP NIEAKTYWNY Usługa FTP NIEAKTYWNY Więc chyba ok ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak jest to w xamp'ie ale w wamp'ie w katalogu C:\wamp\apps\phpmyadmin3.2.0.1\ jest plik config.inc.php a w nim linijki konfiguracyjne, może 2 z nich masz źle ustawione:
jest to użytkownik i hasło. Jeśli będą złe to nie będziesz miał dostępu do PhpMyAdmin ponieważ server używa tych zmiennych do logowania się. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@AdIoS_Neo phpMyAdmin korzysta z tych danych, ale tylko wtedy, kiedy typ autoryzacji (linijka wcześniej w pliku config.inc.php) ustawiony jest na config.
Jeśli typ autoryzacji ustawiony jest na cookie lub http, to do phpMyAdmina musimy się logować z poziomu przeglądarki, jeżeli jest to typ config, to po wejściu na localhost/phpmyadmin logujemy się automatycznie jako $cfg['Servers'][$i]['user'] z hasłem $cfg['Servers'][$i]['password'], jeśli oczywiście te dane są prawidłowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:09 |